Film

A remény paradicsoma /Paradies: Hoffnung/

feliratos, osztrák-francia-német filmdráma, 100 perc, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?
A tizenhárom éves Melanie (Melanie Lenz) egy szigorú szabályok szerint működő fogyókúratáborban tölti vakációját, miközben anyja fiatal fekete férfiakkal szórakozik Afrikában. Melanienak látszólag csupán egy problémája van, mégpedig az, hogy túlsúlyos - valójában azonban ez a legkisebb gondja. Bár a tábor épületének szürke falai cseppet sem emlékeztetnek a paradicsomi Édenre, Melanie mégis komoly terveket sző: eléri az álomsúlyt és terhétől megszabadulva belekóstol az élvezetek kamasz világába. Kemény edzések és táplálkozási tanácsadások, párnacsaták és két félig elszívott cigi között bekövetkezik, amire már régóta vágyott: szerelmes lesz. Imádata tárgya a tábor ötvenes éveiben járó groteszk orvosa, akit minden lendületével és gyermeki ártatlanságával próbál elcsábítani.

A Remény Paradicsoma, Ulrich Seidl boldogságkeresés trilógiájának harmadik és egyben befejező része. A részeket elsősorban az érzelmileg elidegenedett világunkban történő, sajátos boldogságkeresés metaforája köti össze, illetve az, hogy az egyes filmek főszereplői rokonok; az első részben kenyai szexturistaként szerelmet kereső hölgy lánya, a harmadik rész főszereplője, a második részben pedig nővérét, Anna Mariát ismerjük meg.

Bemutató dátuma: 2013. október 3. (Forgalmazó: Anjou Lafayette)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2013) - Arany Medve jelölés: Ulrich Seidl

Vélemény:


2013. december 27. 20:19
Az előző két részt még nem láttam, így a szálakat nem tudom összevarrni, de ez a rész önmagában elég kusza.

SPOILERT is tartalmazhat

Oké, hogy nincs eleje, mert az az első két rész, de vége sincs! Mintha elment volna az áram a film nézése közben.
Kell hozzá egy bizonyos hangulat és nem kell tőle sokat várni. Szex nincs benne, és a lányok sem vetkőznek túlságosan, még mielőtt valaki azért nézné meg. A duci lányok aranyosak, némelyik szimpatikus, a többiek nem, bár igazán csak 2 lány körül forog a film, no meg a doki körül, aki kiköpött Luca Di Montezemolo (a Forma–1-es Ferrari istálló elnöke).

SPOILER vége

Ahogy mondani szokták, lassan építkezik a film. Én rászántam az időt, még egyszer biztos nem nézem meg, de egynek elment.

Összes hozzászólás