A szerelem egy álom

Bakancslistához adom
Die Liebe ein Traum
16 éven aluliak számára nem ajánlott osztrák-német romantikus film, 88 perc, 2008

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Szerelem, tangó, álmok, szenvedélyek. Minden, ami kell egy jó szerelmes filmhez. Nem akármilyen napon ám, hanem Valentin napján. Alapszabály: végy egy lányt és egy fiút. A kezdő helyszín legyen az egyetemi könyvtár. A nagy csöndet elszabadult horkolás töri meg, a fiú keresi, ki az? A könyvespolc alján, nicsak, mélyen alszik a lány. A fiú finoman felébreszti, s elkezdődik egy könnyűnek tűnő, múlhatatlan szerelem története. A lány előtt azonban a nagy karrier megcsillan, s nem tud dönteni - szerelem vagy befutó egzisztencia, a fiúnak pedig nincs ereje, hogy a lányt megtartsa. Útjaik szétválnak, mindegyikük új partnert talál, s kezdődik minden előlről... Időnként összefutnak és újra szeretnek, s újra bántják egymást, mert mindkettőjüknek fáj. Nagyon fáj. Anna és Max már csak ilyenek... De hogy a film ne legyen ennyire habkönnyű, párhuzamosan egy másik szerelemi szál is fut, mely kevésbé romantikus történet. Anna barátnője és Max barátja szintén egymásba szeretnek, de történetük már prózaibb: összeházasodnak, gyermekeik lesznek és elválnak. A szerelem olykor álom, olykor valóságos, de nélküle élni minek?

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
dandelion83 2020 júl. 23. - 16:02:05 6/10
Elég elfuserált szerelmi történet, Florian azért jócskán dob a filmen :) Néhány bölcs életigazság elhangzik benne, de nem egy ütős alkotás így sem.
Ford Mustang 2011 szept. 29. - 16:38:08
Én most nem néztem, de ismerem a filmet. Biztos, hogy így reklámok nélkül sokkal jobban rá lehet hangolódni, illetve könnyebben figyelemmel lehet kísérni.
Vikibébi 2011 szept. 29. - 16:07:40 Előzmény Ford Mustang
Szerintem jó volt.Életszerû.
Nem csöpögõs, mint az amerikai filmek.És pláne, hogy semmi reklám!
Ford Mustang 2011 szept. 28. - 17:32:08
Egy ilyen filmet ad le a Duna fõmûsoridõre?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu