A szerelem rabja

Bakancslistához adom
Raba ljubvi
szovjet romantikus vígjáték , 94 perc, 1976

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Oroszország, 1918.
Mialatt az országban polgárháború folyik, a némafilm virágkorát éli. Egy, a fehérek által megszállt városban is forgatnak, ahol a stáb és a lakosság idillikus, békebeli hangulatban éli mindennapi életét. A történet középpontjában egy naiv, könnyed filmcsillag áll, akit felületes, csillogó világából egy szerelem mozdít ki. Beleszeret a film operatőrébe, aki a forradalmi eszmék elkötelezettje.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
far vik 2012 jan. 22. - 21:24:42 Előzmény feketevipera
Ja. Olga Nyikolajevna Voznyeszenszkaja. Nem is értem ezt a hülyeséget. Ennyire ne legyünk már anglománok. Nem tudom, miért kell valakinek mindig a s.ggébe bújnunk ezekkel a dolgokkal. Megvan az orosz/szláv nevek átírásának módja a magyarban még a 19. század óta, bár ott voltak anomáliák, de a 20-as évek óta biztos tisztázott volt ez az átírási mód. Aztán az oroszt már nem tanult nemzedék kezdi szerintem felborogatni ezt a bevált írásmód-rendszert.
feketevipera 2011 ápr. 19. - 21:47:06
Mihalkovnak ez egy kevésbé ismert filmje (nem tudom, Magyarországon vetítették-e már valaha). Úgy érzem, kicsit "leleplezõ" jellegû a történet, nem túl hízelgõ képet fest a "régi rendszerhez" tartozó emberekrõl, akik a film szerint meglehetõsen felületes életet élnek. Egyébként pedig érdekes a port stáblistája, jó lenne, ha nem kevernék az orosz nevek magyar, illetve angol átírását (célszerû lenne a magyar átírást alkalmazni, ha már egyszer itt élünk).
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu