A sztárok nem Liverpoolban halnak meg

Bakancslistához adom
Film Stars Don't Die in Liverpool
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol életrajzi dráma, romantikus film, 110 perc, 2017

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Gloria Grahame kiöregedő, Oscar-díjas hollywoodi filmsztár, Peter Turner fiatal, pályakezdő színész. A sorsuk 1978-ban, Liverpoolban fonódik össze, amikor a könnyed flörtnek induló találkozásukból egyre mélyebb kapcsolat, mindent elsöprő szerelem lesz. A kezdeti gondtalan boldogságot azonban az idő múlásával egyre több probléma árnyékolja be. Nemcsak a korkülönbség, hanem Gloria kiújuló betegsége, valamint a környezetükben lévő emberek is megnehezítik életüket. Peter Turner emlékirataiból.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Nótárius 2020 ápr. 07. - 15:16:02 9/10
"A szuperlatívuszok is csak dadognak"- dícsérte egyik fellépése után a már nem fiatal Gloria Grahame-t (Annette Bening-et) az egyik ismerőse a film elején. Akkor, ott úgy gondoltam, hogy hízelgő poénnak ez nem rossz, de azért mindenképpen túlzás. Aztán a kíméletlenül őszinte hangvételű

happy end-re vágyóknak nem ajánlott!

film életigenlő szerelmű és hullámzóan kedélyűen, hol felhangolt ragyogású, hol pedig szívszorító történéseinek váltakozó idősíkú előrehaladtával; Annette Bening bámulatos átlényegüléseit látva, már nem is tűnt annyira túlzásnak.

A film végén, a korosodottan is sugárzó Annette Bening-ről, Shakespeare 54. szonettjének alábbi (átírt) részlete jutott eszembe:
Az egykor oly illatdús rózsa édes hervadása is édes illatot szül.

Az e film valóságalapját is alátámasztó, figyelemre méltó összefoglaló Gloria Grahame életéről:
https://timegoesby.blog.hu/2014/11/02/hollywood_aranykoranak_pletykai_es_botranyai_7_resz?layout=5
9/10
ignorama72 2019 márc. 26. - 17:34:07 9/10 Előzmény bannor72
Jamie Bell mar gyerekszinesznek is zsenialis volt. En a Billy Elliot c. film ota kedvelem.
offtopic
xxyloppa 2019 márc. 01. - 18:18:31 Előzmény bannor72
nézze meg Jamie Bell-t a Borotvaélen - ben. Más stílus, de jó film!
5/10
bannor72 2019 febr. 03. - 22:57:54 5/10
Jó film lehetne. Annette Bening nélkül. Valahogy előkerült a sülyesztőből és két év alatt eljátszott a maga idegesitően hisztérikus, h.p. módján két szinésznőt, aki az öregedéssel küzdenek, és nagyon szenvednek tőle és aki először az unokája -lehetne-korú, majd a fia-lehetne-korú (Sirály) pasival bújik ágyba. Nincs is ezzel semmi gond, csak csinálná jól. :) Realisztikus melodráma lett az egészből, pedig érdekes történet a valóban létező szinésznőről és a nála jóval fiatalabb kezdő szinészről. A főszerepelő srác ( Jamie Bell ) jól játszik. Idáig nem ismertem, nem láttam egyik alakitását sem. de most felfigyeltem rá.