A Tai Chi harcosa

Bakancslistához adom
Man of Tai Chi
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-kínai-hongkongi akciófilm, 105 perc, 2013

Értékelés:

86 szavazatból
Szerinted?

Donaka Mark (Keanu Reeves) üzletember, egy biztonságtechnikai cég feje. Emellett a küzdősportok, a vér és a halál rajongója. Vállalkozását fedőcégként használva ugyanis illegális küzdelmeket rendez és szponzorál különböző stílusú és képzettségű harcosok között, akikben a gyilkos ösztönt keresi. A rendőrség a nyomában van, de mindig sikerül kisiklania a kezeik közül, a küzdelmek látogatottsága és zárt nemzetközi TV-láncon keresztüli közvetítése hatalmas jövedelmet biztosít számára. Azonban kísérleteit kudarcok kísérik, mivel az általa választott harcosok nem akarnak gyilkossá válni a ringben. Azonban mivel sokat tudnak és igyekeznek szabadulni az üzletből, hajlandóak a rendőrséggel is kooperálni, amiért Donaka megöleti őket.

Stáblista:

Szereplők

Donaka Mark
'Tiger' Chen Lin Hu
Suen Jing Si nyomozónő
Yang mester
Ching Sha
Gilang Sunjaya

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
itsme1 2021 okt. 04. - 07:06:29 6/10
Piff-puff, dirr-durr pizsamában.
Már várom, mikor lesz az RSG is durva küzdősport.
offtopic
Sailor 2021 febr. 09. - 17:53:55 Előzmény Nótárius
Nem akarok további vagy súlyos vitát indukálni, de nyilván voltak idők amikor másképpen nem lehetett "reklámozni" egy mester edzőtermét, vagy fizetős tanítványokat szerezni, és ezzel megélhetést biztosítani a mesternek és családjának, minthogy versenyeken bizonyítani a tudomány "jó"ságát. Néha ezek hivatalos, versenyek lehettek, esetleg kihívások, vagy utcai lerendezése a dolgoknak.
A régebbi középkorban esetleg kifejezetten katonai kiképzőközpontok is lehettek, és akkor is előfordult a szabad bérkatonák, vagy a tartományok harcosai közötti versengés.
Ezek a motívumok sok filmben megjelennek. Nyilván mikor a mesterek kirajzottak a világba, akár Európába akár USA-ba, teljesen más társadalomba csöppentek, és ezek a versengések a tanítványokért hivatalos sportversenyeken, és fizetett reklámokban jelentek meg. De ez nem jelenti azt hogy valaha nem így lehetett. Nyilván egy mindennapi edzés meg teljesen más, hiszen minden sportedzésen az edzésre kell koncentrálni: úszásnál az úszásra, és a világ egyéb dolgait kizárni. Csak a filmek általában nem ezt mutatják be mert az fitt-ness videó lenne történet nélkül.
6/10
Nótárius 2018 dec. 11. - 12:34:48 6/10
Van néhány-évtizedes, közeli érintettségem többféle távol-keleti küzdősportban, s így önreflexíven is mindig megütközök e típusosan egyszerű filmek önellentmondásos hivalkodásán! Az "eredeti", versengést és feltűnést kerülő; a belső harmóniát és önkontrollt középpontba helyező spirituális szellemiséggel szemben, ezekben szinte mindegyik irányzat, hívságosan azon bizonykodik, hogy az ő mesterei és követői a legjobb verekedők!

*** SPOILER -es !!! ***
Őszinte tiszteletem a Tai-Chi-é és a valóban elismerésre méltó mozgású (szerényen: Tigris szerepében Tigris!) főhősé, de azért e filmben időnként nehéz lecke volt, hogy milyen koreográfiával tehető győztessé. Néhány ellenfele, jól láthatólag, a harcos "kottát" követve sem értette pontosan, miért és hogyan kellene veszítenie.
Aztán a legvégén, amikor mégis minden veszni látszott, jöhetett a minden technikai bravúrt felülmúló, no-contact is letaglózó hasba-chi! (?) Ha Keanu Reeves csak feleannyira lett volna meggyőző a küzdelemben, mint amennyire előzőleg gonoszul tudott nézni, az sokkal hihetőbbé tehette volna a filmvégi nagyjelenetet is.
*** SPOILER -es vége !!! ***

A távoli kultúra megjelenítése nagyon figyelemre méltó, ennek mintegy részeként a zenéje egészen különlegesen jó volt.
Mindemellett kamaszkoromban nem adtam volna 10-nél alább egy ilyen küzdés-látványos filmet, de most is megért egy egyszer-nézős 6-ost.
4/10
Owl 2017 jan. 07. - 15:19:50 4/10
A bunyók jók voltak, többet nem is vártam és nem is kaptam. A végén a forgatókönyv érdekesen alakult, mikor a harcos kihívta a fõgonoszt. Mindig ez van, de itt ennek semmi elõzménye nem volt. A fõgonosz ugyanis leginkább nem csinált semmit, nekem az se jött le, hogy tud harcolni. Összességében a film egyszer megnézhetõ.
Lajos Deák 2015 aug. 10. - 05:27:56 Előzmény Findzs
Egyedül nyomta mint Columbo.
6/10
Findzs 2014 szept. 24. - 16:52:11 6/10
a maga kategóriájában 10/8
mint film úgy csak 10/5

nekem a rendezés tetszett, nem volt nagyobb bajom vele, a fõszereplõ srác karaktere is ki volt dolgozva
azzal volt egy kis bajom, hogy keanu felesleges volt bele akárki alakíthatta volna
na és a fõfelügyelõnõ irritáló volt, meg hiteltelen, hogy egyedül csinált mindent, nem tellett volna egy társra?

ami zseniális volt az a film vége mikor mutatják a készítõket, nem szoktam végignézni csak esetleg ha jó a zene vagy várok valami vége utáni jelenetet, de ez a város kép ahogy lassan forog a kamera meg az a kínai zene annyira jó hangulatú volt, hogy bizony végignéztem, megdöbbentõ, hogy azon a viszonylag kis területen amit a kamera mutatott mennyi ember élhet, cirka 1 millió azokban a lakótömbökben
4/10
puding140 2014 júl. 06. - 18:39:50 4/10
Régóta nem láttam ennyire szánalmas filmet. Keanu értékelhetetlen a szerepben és a rendezésben is.
10/10
hangyás 2014 máj. 30. - 21:10:05 10/10
Ez egy nagyon jó film, szép mondanivalóval, jellemfejlõdéssel, ami pont ott van mindenhol és nem vágják az arcodba! Keanu zseniálisan rendez, rendezzen csak még én vevõ vagyok rá. Több közeli a szemérõl még jobban elhitette volna hogy nagyonnn gonosz, így azért annyira nem vettem be, hja õ is beskatulyásodott a jófiú szerepbe. :D Nincsenek nagy érzelmes monológok, aki egy ázsiai filmtõl azt vár rossz úton keresgél. De minden ott van a helyén amit tudni akarsz. Szerintem ez egy szép út kezdete, várom kíváncsian a továbbiakat. :)
Donnie B. 2014 máj. 12. - 16:28:38
A film tartalma:

A napjaink Pekingjében játszódó A Tai Chi harcosa c. film Keanu Reeves rendezõ bemutatkozása, melyben a fõszerepet is õ játssza egyben. A látványos küzdõsportelemekkel tarkított film egy fiatal harcmûvész spirituális útját követi nyomon, aki páratlan Tai Chi tudása révén egy jól jövedelmezõ alvilági harcklubban találja magát. Ahogy a harcok durvulnak, úgy lesz egyre nagyobb kihívás a puszta TÚLÉLÉS.

Egy jóféle kis akciófilm, nem kell minden filmnek kasszasikernek lenni
teardrops 2014 máj. 11. - 16:47:44
Igen, Keanu miatt voltam kíváncsi erre a filmre és nem csalódtam.:-P

Nincs a rendezéssel semmi gondom. Bejöttek a kameraállások, a lassítások, a látvány, a harcos koreográfiák.
Lehet, hogy nem mondott semmi újat, de mégsem unatkoztam.
Lehet, hogy nem is igaz, hogy nem hozott semmi újat, mert valóban nem mindennapos téma a keleti kultúra és filozófia ilyen szintû összehozása a nyugati világ internetes õrületével.

Általában nem vagyok oda a dologért, de azt kifejezetten imádom, hogy Keanu itt a rosszfiút alakítja. Jól csinálja és jól áll neki.

Érdekes (?) módon, nekem éppen a jófiú és a rendõrnõ nem tud együttérzést kiváltani, ez utóbbi arroganciája kifejezetten irritál. Pedig igaza van. És mégis. Illetve mégsem.:-)

Határozottan bírtam ezt a filmet.
Tetszett.
Jó volt ez!:-)
2/10
linda982 2014 máj. 02. - 10:28:40 2/10
Borzalmas film, a végén már inkább röhögtünk rajta.
És a nagy gonosz csattanó benne...hogy a harcos egész életét nyomon követték és az egész lényét formálták át rosszá...így leírva még egész komolynak hangzik, de a megvalósítása siralmasra sikeredett. Ez egy tökéletes példája annak, hogy egy neves színés is tud trágya munkát csinálni.
9/10
Nico71 2014 ápr. 19. - 23:27:37 9/10
Ötöt-hatot akartam adni, véletlenül adtam kilencet. (sajnos nem lehet módosítani)

Egyszer nézhetõ film. Nem túl rossz, nem igen jó. Aki kedveli a kínai filmeket, annak valószínûleg bejön.
Sokan leszólják itt, de Keanu Reeves rendezése hozzáadott néhány amerikai trükköt, látásmódot a filmen. Nem utolsó sorban pedig bevitte az ázsiai mozikba az embereket, növeli az értékesítést. Nem szabad elfelejteni, ez egy KÍNAI film! Annak minden szokásával, mentalitásával, látásmódjával, trükkjeivel, és fõként politikai cenzúrájával. A kommunista Kína néhány éve nyitott a kapitalista gazdaság felé, ezen propaganda része, hogy a kínai filmiparba belecsempészik a mocskos kapitalisták Hollywoodi filmstílusát, a pénz miatt pedig hajlandóak összeállni kapitalista filmipar képviselõivel. Ahogy a 80-as években, mi magyarok is rajongtunk a nyugati filmekért, lehetett az bármilyen rossz minõségû VHS, akár még alábeszélõs is. (fiataloknak mondom: szinkron helyett egy ember mondta a magyar szöveget, mintha olvasta volna a feliratokat. Feliratozni házilag nagyon bonyolult, szinte leheteletlen volt akkoriban a VHS filmeket.) Tehát, az elnyomott kínai lakosság számára hatalmas változás, hogy a politika Hollywoodi sztárral készít filmet. Azért Keanu Reeves, mert õt ismerik az emberek, hiszen színész, a Matrix-nak pedig nagy a kultúrája Kínában. Ellentétben a gyakorlott amerikai rendezõk többségével, akiknek neve nem jelent sokat. (ráadásul Õ el is vállalta) Ráadásul Tiger Hu Chen a Matrix-ban szerepelt együtt Reeves-el, harci jelenetek koreográfiájáért Yuen Woo Ping felelt, akárcsak a Matrix-ban.
5/10
Sadenal 2014 ápr. 19. - 14:40:09 5/10
Nekem se jött be nagyon az a film, Keanu-n látszott, hogy nagyon erõlködik, mind verekedés mind színészi játék közben. A koreográfián is sokszor látszott, hogy mintha kötéllel rángatnák õket. A 01:31:22 a "sorry" beszólás a nagy fight közben meg csak hab volt a tortán, hogy kimondjam: szerencsétlen filmalkotásról van szó. :O


5/10
6/10
Viktor6665 2014 ápr. 19. - 01:56:09 6/10
Ez jó nagy baromság volt, Keanu Reevesnek semmi tehetsége a rendezéshez.
ammok001 2014 ápr. 11. - 14:23:13
Eléggé gyenge lett sajnos,bár nekem nem az utolsó bunyó miatt,mert az egész jó volt.
10/10
Stance 2014 ápr. 10. - 22:03:44 10/10
Hatalmas film. Csak a felszínes nézõ számára egy egyszerû verekedõs film. Van benne mondanivaló rendesen. A harcok is eszméletlen jók. Egyetlen dolog nem tetszett, az a végsõ csata. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belõle.
5/10
Ze74 2014 ápr. 10. - 21:02:30 5/10
Ebbe meg miért kellett Reeves,mert nélküle is ugyan annyit ért volna....nem sokat,néhol azért jók a bunyók,de a történet semmi újat nem mutat.Tony Ya-nak volt egy filmje,aminek nagyon hasonló a sztorija,de azt háromszor is megnéztem.
Lehet,hogy velem van baj,de én valami nagy-nagy filmre számítottam.
Nagy1A 2014 ápr. 06. - 13:50:34
Megnéztem, mert kíváncsi voltam arra, hogy mit tud Keanu kihozni ebbõl a témából...........de rá kellett arra jönnöm, hogy jobb ha csak a jó öreg Jackiet nézem, mert azt legalább, még Õ maga sem veszi komolyan! Ez az erõltetett izzadtságszagú, össze-vissza vágott kínai reklámfilm, kb olyan volt, mint a kaja lehetett!! A halízû disznó! Biztosan egészen fínom, de én maradok a halízû halnál és a disznó ízû disznónál.......meg Jackie Chan-nél, ha már bunyó. Komolyan mondom, hogy minden pillanatban vártam, hogy megjelenik egy olyan igazi Bud Spencer szerû pali és leteker egy tisztességes taslit ennek a kiccsávónak.....:))))
1/10
YikeSS 2014 ápr. 06. - 13:07:47 1/10
Hát ez ritka szar lett...
6/10
kazama90 2014 ápr. 05. - 20:43:47 6/10 Előzmény meridian74
egyszer nézhetõ film,tele eltúlzott verekedésekkel,a vége tényleg elég gyenge lett 10/6.
Összes hozzászólás