A tenger

Bakancslistához adom
Hafid
16 éven aluliak számára nem ajánlott izlandi-francia-norvég filmdráma, 109 perc, 2002

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Az öreg Thordur, családjának rettegett és tisztelt feje, érezvén, hogy fogytán az ereje, megkéri gyerekeit, hogy térjenek vissza szülőfalujukba. Halála előtt Thordur szeretne a család ügyeiről gondoskodni: biztosítania kell a családi halászüzem működésének folytatódását. Minden reménye Agustban, legkisebb fiában van, aki francia barátnőjével Párizsban él, és ott folytatja üzleti tanulmányait. Thordur meg van győződve róla, hogy Agust az egyetem befejezése után hazatér, és átveszi a halászüzem vezetését Haraldurtól, Thordur idősebbik fiától, akiben az öregnek nem sok bizalma van. Thordur azonban nem tudja, hogy Agustnak a jövőjével kapcsolatban egészen más tervei vannak. A családi összejövetel végül nem egészen úgy ér véget, ahogy azt mindenki várta. A szellemek kiszabadulnak a palackból.
Bemutató dátuma: 2004. január 15. Forgalmazó: Másképp Alapítvány

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • San Sebastian Nemzetközi Filmfesztivál

    2002
    Legjobb film jelölés: Baltasar Kormákur

Hozzászólások

Szerinted?
miarak 2009 márc. 23. - 23:41:13
Kellene ez nekem, de nagyon... de nagyon nem találom. ötlet?
9/10
Newcastle United 2007 jún. 08. - 08:42:31 9/10
A Hideg fény szintén egy remekmû, Oscarra is jelölték. Talán a legjobb - de mindenképp a leghíresebb - izlandi színész benne a fõszereplõ, Ingvar Eggert Sigurdsson. Fantasztikusan van a filmben ábrázolva az elhagyatott táj, és ezzel párhuzamosan az ember lelke.
A Niceland kicsit mérsékeltebb társadalmi dráma. Angol nyelvû, a színészek is nemzetköziek, fõként britek.
A Rossz idõkhöz sajnos még nekem sem volt szerencsém.
verdeleth 2007 jún. 07. - 21:25:50
A 101 Reykjavikot még nem láttam de kiváncsi lennék a Rossz idõk c. filmre Anspach nevû izlandi rendezõ, Kormákur az egyik szinész Jónak tûnik Nem láttad a Hideg fény vagy a Nicerland c. filmet? Szintén izlandi filmek És örülök hogy tr is láttad :)
9/10
Newcastle United 2007 jún. 07. - 17:18:08 9/10
Csak egyetérteni tudok veled. Karmarkur legjobb filmje, bár a legismertebb a 101 Reyjavík, de szerintem ez még azt is felülmúlja. 3 éve láttam moziban, nehezen bírtam felállni a székbõl. Egy Strindberg drámához tudnám hasonlítani, végigrobog az emberen. Megint bebizonyosodott, hogy Izland kis ország (legalábbis lélekszámban), de nagy filmeket képes termelni.
verdeleth 2007 jún. 07. - 00:13:41
huh szédületes film Újból bebizonyosodott hogy ott északon (norvég, izland) nagyon tudnak filmet csinálni Fergeteges ahogy a a rengeteg felszin alatti (moder vs hagyomány, titikok vs valóság, megcsalás, alkoholizmus..) elfojtott indulatból szép lassan kitör a konfliktus, megváltoztatva mindet és mindenki életét. Ehhez jön a szédületes és jellegzetes északi ill. izlandi képek, szinek. Nagyon erõs film üresjáratok nélkül Fantasztikus