A titokzatos birtok

Bakancslistához adom
Le grand Meaulnes
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia romantikus dráma, 107 perc, 1967

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A középiskolás Augustin és Francois nemcsak osztálytársak, de jó barátok is egyben. Egyszer Augustin eltűnik három napra. Visszatérése után fantasztikus mesével áll elő. Elmondása szerint esküvőn vett részt, ahol egy elbűvölő lánnyal találkozott. Azonnal beleszeretett Yvonne-ba, a ház tulajdonosának lányába, ahol a lakodalom zajlott volna. Igen, mert elmaradt, lévén a mennyasszony nem akart férjhez menni a vőlegényhez. Úton hazafelé Augustin elalszik, és amikor felébred, rádöbben, hogy elfelejtette, hol is volt valójában. Nincs más vágya, mint megtalálni az elveszett kedvest.

Stáblista:

Szereplők

Yvonne de Galais
Augustin Meaulnes
François Seurel
Frantz de Galais
Valentine Blondeau

Hozzászólások

Szerinted?
pneklara 2015 márc. 14. - 16:39:25
Nem egy nézõmarasztaló film. Legalább is rajtam kifogott, s fél óra elteltével kikapcsoltam.
Külön-külön figyelemre méltó: a gyönyörû zene, a különleges fényképezés, az abszurd helyszínek, történések. Az örökösen jelenlévõ hanghatások, hangoskodások már idegesítettek. A fõszereplõ fiú még inkább. A neveletlen, csürhe iskolások azonnal felkeltették bennem a viszolygást. Lehet, hogy nem hangolódtam rá kellõképpen a filmre, mert ma nem ilyen mûvészi, titokzatos élményre vágytam, így lemondtam arról, hogy megtudjam, megtalálja -e a szerelmét a srác, visszatalál-e a seholsincs helyszínre. Lehet, hogy majd, egyszer szégyellem ezt a véleményt, de most képtelen lettem volna végignézni.
Caline 2015 márc. 14. - 16:35:47
a film alapja Alain-Fournier regénye, A titokzatos birtok (Le Grande Meaulnes) - nagyon régen olvastam, de arra emlékszem, hogy fantasztikus volt.
nuiii 2015 márc. 14. - 15:26:45
ez a film elég para...de élmény, az biztos.
8/10
Dalmát 2015 jan. 08. - 21:22:11 8/10
Nem tudom, hol akadt rá erre az elfeledett kincsre a Duna tv, de nagyon örülök, hogy láthattam. A film alapjául szolgáló könyvet nem ismerem, de az arról olvasottak alapján a rendezõnek nagyon sikerült elkapni a regény hangulatát. A történet maga egy romantikus limonádé lenne, de azzal, ahogy bizonyos jeleneteket álomszerûvé tettek, sikerült valami egészen különleges csodavilágot teremteni.