A vér kötelez: Egy maffiafeleség története

Bakancslistához adom
Blood Vows: The Story of a Mafia Wife
amerikai akciófilm, 93 perc, 1987

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Amikor Marian Winslow-t, a (Melissa Gilbert) a fiatal, naiv és gyönyörű tervezőt kirabolják New York-ban, rettenetes éjszakát tölt a rendőrségen.
Edward Moran, (Joe Penny), az elképesztően jóképű és kifinomult ügyvéd csak egy pillantást vet Marianra és azonnal megmentésére siet, visszaszerzi az ellopott tárcáját, majd saját limuzinján viszi haza. Ezzel a nő és férfi közt egy mesébe illő kapcsolat veszi kezdetét, Mariant elvarázsolja Edward gyakorlatiassága és a köztük lévő kellemes fizikai kontaktus.
Amikor a kapcsolat komolyra fordul, Marian elárulja legjobb barátnőjének és egyben főnökének Sylvia Zimmerman-nak (Eileen Brennan), hogy Eddie tökéletessége zavarba ejti.
Az első, Eddie családjánál tett látogatás során Marian elképed a család vagyoni helyzete láttán. Az anyatigrisként viselkedő mama (Rhoda Genignani) gyanakvással tekint a lányra, a család többi tagja, különösen Eddie sógornője (Talia Shire), viszont tart karokkal fogadja Mariant és támogatja házassági tervüket.
Az esküvőt követően teljes a fiatalok boldogsága, Eddie viselkedése azonban gyanakvást kelt Marianban, ami árnyékot vet a harmóniára. Amikor gyilkossági kísérletet követnek el a lány ellen és a szálak a fiú családjához vezetnek, világossá válik számára, hogy beházasodott a maffiába.
Bár a titok rettenetesen nyomasztja Mariant, Eddie iránti szerelme olyan erősnek bizonyul, hogy meggyilkolja legjobb barátnőjét, Sylviát, Marian felkeresi Lou DiLuca-t (Anthony Franciosa), az FBI ügynököt, régóta szaglász a Moran család körül. Az FBI védelem ellenére Mariant elrabolják és a családi rezidenciára hurcolják, ahol a lány összetűzésbe kerül férjével. A lány elárulta családját, ezért Eddie nem kegyelmezhet az életének.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
pendo 2013 nov. 24. - 11:11:03 10/10 Előzmény bambi13
Bocsi,de nemigaz! A vér kötelez: Egy maffiafeleség története ez egy film,és a csak a ,,Vér kötelez"egy teljesen más film!!! Sorry!
10/10
ariskerase 2011 jan. 15. - 08:40:27 10/10
Egy elég érdekes film.
bambi13 2010 ápr. 06. - 19:43:51 Előzmény cs.judit
Szia !
2010 ápr 8.-án lesz a Vér kötelez - címû film, ami régen Házasság a maffiával címen futott !
Alig várom én is !!!!
10/10
cs.judit 2009 jan. 12. - 02:16:58 10/10 Előzmény cs.judit
Sziasztok! Ha valaki tudja, hogy esetleg dvd-n milyen cimen lehet megvenni, vagy megrendelni ezt a filmet, nagyon megköszönném. Régen videon ennek a filmnek a cime: a köveetkezõ volt: Házasság a maffiával. Valaszotk várom. Köszönettel: Judit
10/10
cs.judit 2009 jan. 10. - 22:18:02 10/10
Hello! Én már nagyon régóta szerettem volna ujra megnézni ezt a filmt. Végtelenül örülök, hogy a Zone Romantica csatorna a müsorára tüzte. Szerintem egy nagyon-nagyon jo film, tele romantikus érzelmekkel es sok izgalommal. Azt szeretnem még megkérdezni, mikor fogják megismételni, mert szivesen felvenném dvd-re, hogy az egyik kedvenc filmemet, idõnként ujra tudjam nézni. Válaszotok megköszönve üdvözöllek Bemnnetek:

Judit