A világ végéig

Bakancslistához adom
Bis ans Ende der Welt
francia-ausztrál-német akciófilm, 151 perc, 1991

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Ez a remek zenékre vágott, sok európai, sőt ázsiai, ausztráliai országon "átvágtató" filozófikus sci-fi 10 éve készült - és az akkori "közeljövőben" (1999-ben) játszódik.
Az éppen bankrablóknak segítő fiatal nő, Claire, a Párizsba vezető úton megismerkedik egy titokzatos idegennel, akit úgy tűnik nem csak a CIA, hanem magánemberek is üldöznek. Sam beszél apja találmányáról, melynek segítségével a vakok is láthatják az élet egy bizonyos szeletét. A rövid találkozás Claire-t, világkörüli utazásba hajszolja. A hajszához hamarosan egyre több idegen is csatlakozik, többek között Claire vőlegénye. Az úticél Ausztrália, de az út Párizs, Berlin, Moszkva, Tokió nagyvárosait is keresztezi. Amikor repülőgépük felszáll, egy villámlás cikázik át az égbolton... vajon ez a világ vége?

Stáblista:

Szereplők

Claire Tourneur
Chico Remy
Raymond Monnet
Eugene Fitzpatrick
Sam Farber

Hozzászólások

Szerinted?
k11zoltan 2014 ápr. 13. - 15:44:03
Volt benn pár jó zene, meg pár jó helyszín, de az utolsó 45 perc (az Ausztrál rész) unalmas volt.
4/10
picipc 2013 febr. 10. - 23:59:51 4/10
SPOILER IS VAN BENNE

A filmet új megvilágításba helyezte amikor rájöttem, hogy trilógia, aminek rendezõi változata is létezik. Wenders-rajongóként természetesen megnéztem a három részes rendezõi változatot is. Hogy érdemes volt-e? Talán a kiváló színészekért és a helyszínekért igen.

A sztori két fõ része: (1) világ körüli csavargás, amolyan igazi road movie, és (2) képek hatalma és álomvilág az atomvillanás után kettétöri a filmet. Igazából két film egyben és valójában így egy sem. Mint LVT Melankóliája.

Kedvenc idézet a vége felé: "I've always cherished the Gospel according to John. 'In the beginning was the word.' I was now afraid that the apocalypse would read, 'in the end there were only images'."
10/10
far vik 2012 máj. 26. - 20:13:26 10/10 Előzmény picipc
Nekem tetszett. Meditatív hangulatba kerültem tõle, ugyanakkor valami felfokozott várakozás is végig jelen volt.
4/10
picipc 2012 márc. 25. - 10:24:02 4/10
A világ végéig fényévekre van Wenders legjobb alkotásaitól, elsõsorban a történet kuszasága miatt. Örömmel megnézek WW-tõl sok mindent újra, de ezt nem vágyom másodszorra látni (ezért a 4 pont). A zenéje sláger volt a maga korában és ma is kellemesen lehet rá nosztalgiázni.

Nagyon kíváncsi lennék a pozitív szavazatot adók véleményére, mert lehet, hogy csak nekem nem jött át a film...