A zátony

Bakancslistához adom
THE Reef
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott ausztrál horror, 79 perc, 2010

Értékelés:

66 szavazatból
Szerinted?

Kate (Zoe Naylor) és testvére Matt, valamint barátnője Suzie (Adrienne Pickering) együtt utaznak az ausztráliai Nagy-korallzátonyhoz, ahol Kate expasija Luke (Kieran Darcy-Smith) és üzleti partnere Warren várja őket, hogy együtt vitorlázzanak el Indonéziába, ahova a két srácnak a vitorlást kell leszállítania. Az egyhetes hajóúton romantikusan indul, Kate és Luke érzelmei kezdenek újra felszínre törni, azonban egy nem várt baleset következtében a hajó felborul. A leszakadt tőkesúly miatt esélyük sincs a hajó visszafordítására, ezért hosszas vitatkozás után a csapat Luke vezetésével úgy dönt, hogy a legközelebbi szigetet megcélozva, úszva próbálják életüket megmenteni. Útban a szárazföld felé veszik csak észre, hogy egy cápa már huzamosabb ideje követi őket... A zátony megtörtént eseményeken alapuló, a túlélést középpontba helyező thriller, mely folyamatosan elgondolkodtatja a nézőt: vajon ő mit választana az adott szituációban.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Kállo Patrik jún. 26. 21:01:10 10/10
Pár kommentet olvasva muszáj hozzá szolnom.
A Zátony alapváza megtörtént azonban 2 férfi és 1 nő került a vízbe még a 80-as években egy férfi menekült meg a másik kettő meghalt cápa által. A nevükre nem emlékszek, de ha utána olvastok megtaláljátok ezt . Szóval tényleg volt ilyen csak más felállásban(mármint nem 2 pasi és 2 csaj volt hanem 2 pasi és 1 csaj).

Na de a filmről: rettentően izgalmas mindvégig magával ragad a nyomasztó atmoszférája a zenéjét letöltöttem és mai napig szorongani kezdek ha elindítom. A cápáról nem lehet panaszunk nagyon profin vágták meg a filmet ezáltal számomra sokkalta élvezhetőbb ez a film mint egy 8méteres monstrum cápa (igen szerintem nevetségesen néz ki Spielberg cápája bárki bármit mond ezaz én véleményem:( )
bekukkancs 2017 nov. 29. - 21:23:38
\"A zátony megtörtént eseményeken alapuló\" :)
Az tényleg megtörtént már hogy cápa úszott a tengerben,
meg hajók is léteznek és emberek is...
offtopic
idõjós1010 2017 ápr. 16. - 11:27:41
natgeo :-D
10/10
caomilla 2016 aug. 28. - 09:45:49 10/10
Nagyon tetszett, izgalmas, feszültséggel teli. Akinek ez tetszett, ajánlom a Cápák és torpedók, Elsodródva és a Nyílt tengeren. Ezt is végig izgultuk. 10/10
7/10
Baggio011 2016 aug. 21. - 13:43:27 7/10
Szerintem teljesen korrekt volt ez a film. Nekem a színészekkel sem volt különösebb gondom,
nyilván nem játszhatta Stallone és Schwarzenegger a szerepet, mert õk az elsõ percben laposra verték volna a
cápát, és még a húst is lerágták volna róla. ( lehet a film közepén azt a teknõst is õk likvidálták...)
Téma adott, mivel igaz történet, a cápa szerintem elég zorkó, és a végén mindenki "pusztul-gurul", kivéve az idegesítõ csajszi,
akit én elsõként zabáltattam volna meg a cápával.
Többször is megnéztem, még nem unom.Tetszett. 7/10
10/10
Gega1 2016 aug. 20. - 11:59:21 10/10 Előzmény stupek2
Régen láttam ilyen izgalmas filmet, egyszer mindenképp érdemes megnézni. Igaz, én nem ismerem a mások által itt többször említett és jobbnak ítélt Nyílt vizent és Elsodorvát. Eltér a szokványos, klisés cápás horroroktól, és nagyon jól ábrázolja a kiszolgáltatottságot. Nem is horror ez, inkább filmdráma, de nehezen sorolható be bármelyik skatulyába.


Spoiler!

Miért olyan bénító ez a kiszolgáltatottság? Õrülten félsz, a gyilkos az orrod elõtt van, de semmit sem tudsz tenni, csak lebegsz és rettegsz. Fegyvered nincs, elmenekülni nem tudsz, hiszen az ellenfél százszor gyorsabb, nagyobb és erõsebb. Elbújni sincs hová. Még csak nem is a saját közegedben vagy, egy oroszlán ellen több esélyed lenne egy szafarin. Ha mást kap el helyetted a cápa, akkor sincs fellélegzés, amíg te lassan továbbevickélsz, õ könnyen újra utolér, miután társadat megemésztette.

Dehogynem tudjuk, mi történt a hajón maradóval. Meghalt. Persze a részleteket és a mikéntjét nem. Bemondják és ki is írják a végén, hogy neki és a hajónak nem találták nyomát az alapos keresés ellenére sem. Azért nem látjuk, mi történt vele pontosan, mert a valóságban sem tudta senki, nyilván még a megmenekült lány sem, aki szólt, hogy keressék a srácot, elvileg ott van valahol. Elsüllyedt a hajó, és megfulladt valószínûleg, vagy esetleg õt is megette valami.
3/10
stupek2 2016 aug. 16. - 19:19:00 3/10
Az "Elsodrodva" címû filmhez ez semmi. Érdekes, hogy egyetlen ember "értelmes" a szereplõk közül és az vezeti a csapatot. Persze a cápa nem õt kapja el elsõnek, hogy továbbra is egybe tartsa a csapatot. A közepe felé elkezdtem pörgetni, mivel sejthetõ volt a vége, cask a lehetõségek (kit kap el a cápa) volt változó. Szép tiszta vize volt a tengernek, a csónnakban maradt emberrel mi történt? Nem tudjuk!
1/10
Dudvarek 2016 máj. 17. - 22:22:42 1/10
A film elejét még viseltem, aztán kezdett nagyon unalmas lenni. Utána meg már 2x sebességgel pörgettem.
Aztán 4x. Aztán csak 8x sebességgel. Pont ennyit is ért az egész. 10/1
7/10
Xxy92 2016 jan. 24. - 23:38:54 7/10
Annak, aki még nem látta a Nyílt tengerent, annak ez a film különleges, izgalmas és egyedi. Annak, aki látta a Nyílt tengerent, ez a film egy meglehetõsen gagyi utánzatnál nem jelenthet sokkal többet.
Én szeretem az ausztrál filmeket, és oké, ez a történet azért nem nevezhetõ sablonnak, hisz nincs sok ehhez hasonló. Lehet, a készítõknek nem is az volt a célja, hogy jobbat alkossanak a mûfajban addig egyedüli Nyílt tengerennél, én nem tudhatom. Azt viszont tudom, hogy ebben a filmben jónéhány hiba volt, és az én szememben nem tudta annyira eladni magát. A legszembeötlõbb hiba az, hogy -ha jól emlékszem, 26 kilométerre volt a zátony a hajótól, vagyis- leúsztak 24 km-t, majd meglátják a zátonyt, s a hátralévõ 2 kilométeren többször megállnak, pihengetnek, lébocolnak. A cápa ezidõ alatt felbukkan, eltûnik. De miért nem úsznak, sprintelnek??? Ennek most úgy õszintén mi értelme? Az meg hatalmas csalódás, hogy a legutolsó pillanatban kapja el a cápa, ez olyan sablonos, ez olyan "amerikai", mégha a film nem is az.


10/7
4/10
gimbiikeeh 2015 ápr. 11. - 13:04:15 4/10
Annyira nem jött be. A Nyílt tengeren és az Elsodródva szerintem sokkal jobb volt. Végig néztem ezt is, de eléggé untam.

SPOILER!

Kár, hogy a végén a srác halt meg, és nem az az idegesítõ nõ.

SPOILER vége!

4/10
8/10
sogam 2014 jan. 04. - 22:21:20 8/10
No, szerintem ez egyáltalán nem rossz film. Sõt kifejezetten ébren tartott. Némely jelentetnél elgondolkozik az ember, hogy õ vajon ebben a helyzetben mit tenne. Nem gondolom, hogy hülyék voltak.A pillanatnyi helyzet és a sokk mindenkibõl mást hoz ki és lehet nem a leglogikusabb lépéseket. Nem nagyon értem azokat az embereket, akik ezen a filmen unatkoztak!
SPOILER
Ez elõzõ hozzászólónak: Azért ment mindig a víz alá, hogy legalább egy ember lássa, hogy honnan támad és tudjon valamit tenni!!!!Azért nem volt mindenkinek búvárszemüveg, mert ennyit tudott kihozni a hajóból! A végén pedig tényleg az "úriemberségbe" hal bele szegény fõhõs. Ha õ mászik ki elõször, simán kihúzza a lánykát. Nekem tetszett!!
Nem szabad mindig ennyire kritikusnak lenni! Hagyni kell magunkat néha szórakozni! :)
7/10
szaszacsizi 2013 jan. 26. - 11:14:56 7/10 Előzmény ciki48
Szerintem átlagos kis film, tipikusan szombat délutáni kikapcsolódáshoz tökéletes. Rávilágít, h az ember egymagában( technika nélkül) nem is annyira kemény faj. :)
ciki48 2013 jan. 25. - 07:51:14
Jó film, érdemes megnézni.Izgalmas, érdekes.
2/10
M.Zs.F 2012 szept. 22. - 01:25:43 2/10
A sztori: adott, képi világ: elmegy, színészi játék: gyatra, minden másra ott a Mastercard......akarom mondani a különbözõ torrent-oldalak, hogy ezerszer jobb filmeket is lehúzzunk akár az internetrõl!

10/2
StJust 2012 szept. 03. - 20:33:30 Előzmény Boloka
:D
Tibiza 2012 aug. 24. - 20:16:44 Előzmény Boloka
Hiába írja itt bárki, hogy mit kell vagy hogy mit tanács tenni annak érdekében, hogy elkerüljük a cápát, nem kapálózni stb. de az tuti, hogy ha ott úszkálna körülöttünk és tudnánk, mert tudnánk, hogy egyikünket tuti kiragad a tömegbõl, akkor szerintem mind b*szarnánk az hót ziher. És mivel megtörtént eseményen alapul a film én elhiszem minden kockáját. Mivel volt ki elmesélje így kellett történnie.
10/10
Boloka 2012 aug. 18. - 21:24:24 10/10 Előzmény StJust
Erre sajnos nem tudok elfogulatlanul válaszolni... :)
StJust 2012 aug. 16. - 17:50:07 Előzmény Boloka
Hû, ennek a kommentnek nem volt túl sok értelme, vagy mégis?
10/10
Boloka 2012 jún. 25. - 22:38:27 10/10
Szeretem a cápákat. 40 millió éve alig változtak valamit, leginkább csak összementek, mert kevesebb hami jut nekik manapság. Bizarr módon izgat minden, ami velük kapcsolatos, rendkívül érdekes állatok. Az ilyesmi filmeket meg pláne szeretem! Viszont bár 10-est adtam rá, ez csak azért történt, hogy kicsit húzzak a film átlagán. Ettõl függetlenül nekem tetszett, sõt állati szépek és sejtelmesek voltak az olyan vízalatti képek, amikor a cápa látszódott is meg nem is a távolban. Tényleg így szoktak vadászni, kiválasztják azt a távolságot, aminél a zsákmány már nem láthatja õket. De hogy témánál maradjak: a színészek elképesztõen gyatrán teljesítettek, de ha ettõl eltekintek, tulajdonképpen minden rendben volt... A vége nekem sem jött be annyira, a csajszi is adakozhatott volna minimum egy lábbal. De a kiszolgáltatottság ábrázolása... Nyami:)
6/10
SirDöme 2012 ápr. 11. - 16:14:17 6/10
Nem volt rossz film az elsõ 2/3-ig. Mivel párszor hajóztam már, a film alatt többször is elgondolkodtam, hogy mit csinálnék.

***SPOILER***

Az utolsó 10 perc nevetséges volt. Addig tetszett, amíg reggelre meg nem pillantották a szigetet. Út közben több kiemelkedésen is megálltak, tehát összességében sekély és zátonyos volt a víz a szigetig. És hemzsegett az egész környék a cápák természetes táplálékával. Ezek után ne mondja senki, hogy egy gonosz komisz nyílt vizeken élõ fehér cápa elkap két embert, mert éppen nincs jobb dolga. Fõleg a végén, amikor az utolsó pillanatban a fal mellõl visszarántotta a csávót. Ezek olyan megmosolyogtatóak voltak.

***SPOILER VÉGE***

A Nyílt tengeren sokkal jobban tetszett, reálisabb volt.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu