A zátony

Bakancslistához adom
The Reef
16 éven aluliak számára nem ajánlott ausztrál horror, 79 perc, 2010

Értékelés:

81 szavazatból
Szerinted?

Kate (Zoe Naylor) és testvére Matt, valamint barátnője Suzie (Adrienne Pickering) együtt utaznak az ausztráliai Nagy-korallzátonyhoz, ahol Kate expasija Luke (Kieran Darcy-Smith) és üzleti partnere Warren várja őket, hogy együtt vitorlázzanak el Indonéziába, ahova a két srácnak a vitorlást kell leszállítania. Az egyhetes hajóúton romantikusan indul, Kate és Luke érzelmei kezdenek újra felszínre törni, azonban egy nem várt baleset következtében a hajó felborul. A leszakadt tőkesúly miatt esélyük sincs a hajó visszafordítására, ezért hosszas vitatkozás után a csapat Luke vezetésével úgy dönt, hogy a legközelebbi szigetet megcélozva, úszva próbálják életüket megmenteni. Útban a szárazföld felé veszik csak észre, hogy egy cápa már huzamosabb ideje követi őket... A zátony megtörtént eseményeken alapuló, a túlélést középpontba helyező thriller, mely folyamatosan elgondolkodtatja a nézőt: vajon ő mit választana az adott szituációban.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Péterrrrrr febr. 18. 01:23:07 Előzmény bekukkancs
Jaj, ne szórakozz! Ez a sztori történt meg.
Roberto DiCapribogyó 2020 aug. 14. - 10:48:58 Előzmény Kállo Patrik
De nagy az arcod, de nagy az arcod így a fotelből... azért ha kényszerítenének és választanod kellene két nagy akvárium közül, hogy melyikbe ugrassz bele, az egyikben a Spielberg féle mechanikus (ártalmatlan) cápa lenne, a másikban egy valódi cápa és csak az üvegen keresztül láthatnád őket a vízben, kicsit homályosan, akkor biztosra veszem, hogy egy kis khmmm...."nedvesség" azért lecsorogna a lábszáradon miközben épp készülnél felelősségteljes döntést hozni, hogy az életed percekig vagy évtizedekig tartson még . Bárki bármit mond, én ezt így látom :)).
Roberto DiCapribogyó 2020 aug. 14. - 10:36:44
Sajnos bedőltem egy ömlengő kritikának (Smoking Barrels) és megnéztem ezen felbuzdulva a filmet.

Valahogy az egésznek volt egy olyan gagyi, B filmes hatása. És csak részben az alacsony költségvetés miatt, ezt még simán elnéztem volna, de sajnos több sablonos, "hogyan tudnám a legostobább döntést hozni ebben a helyzetben" típusú megoldást is kreált a forgatókönyvíró a szereplői (pl. amikor az eleje felé bemegy a hajóba az alfahím, a többiek kintről kiabálnak neki, hogy jöjjön ki gyorsan, ő hallja, de azért biztos ami biztos még úgy 30mp-ig ostobáskodik egy sort és szó szerint semmit nem reagál, se pro, se kontra) ill. önmaga (lásd végét) számára.
Nem éri megnézni.

Viszont az itteni kommenteket olvasva most már megnézem a Nyílt tengeren-t is, hátha az helyreállítja számomra a cápás filmek renoméját :).
3/10
Dörflinger 2020 aug. 13. - 22:19:50 3/10
Hát, ha ekkora tempóban akartak a szárazföldre kijutni, akkor talán még most is lubickolnának a vízben. Mert ez az volt a javából... lubickolás. Gyenge eresztés. 3/10
10/10
Kállo Patrik 2020 jún. 26. - 21:01:10 10/10
Pár kommentet olvasva muszáj hozzá szolnom.
A Zátony alapváza megtörtént azonban 2 férfi és 1 nő került a vízbe még a 80-as években egy férfi menekült meg a másik kettő meghalt cápa által. A nevükre nem emlékszek, de ha utána olvastok megtaláljátok ezt . Szóval tényleg volt ilyen csak más felállásban(mármint nem 2 pasi és 2 csaj volt hanem 2 pasi és 1 csaj).

Na de a filmről: rettentően izgalmas mindvégig magával ragad a nyomasztó atmoszférája a zenéjét letöltöttem és mai napig szorongani kezdek ha elindítom. A cápáról nem lehet panaszunk nagyon profin vágták meg a filmet ezáltal számomra sokkalta élvezhetőbb ez a film mint egy 8méteres monstrum cápa (igen szerintem nevetségesen néz ki Spielberg cápája bárki bármit mond ezaz én véleményem:( )
bekukkancs 2017 nov. 29. - 21:23:38
\"A zátony megtörtént eseményeken alapuló\" :)
Az tényleg megtörtént már hogy cápa úszott a tengerben,
meg hajók is léteznek és emberek is...
offtopic
idõjós1010 2017 ápr. 16. - 11:27:41
natgeo :-D
10/10
caomilla 2016 aug. 28. - 09:45:49 10/10
Nagyon tetszett, izgalmas, feszültséggel teli. Akinek ez tetszett, ajánlom a Cápák és torpedók, Elsodródva és a Nyílt tengeren. Ezt is végig izgultuk. 10/10
7/10
Baggio011 2016 aug. 21. - 13:43:27 7/10
Szerintem teljesen korrekt volt ez a film. Nekem a színészekkel sem volt különösebb gondom,
nyilván nem játszhatta Stallone és Schwarzenegger a szerepet, mert õk az elsõ percben laposra verték volna a
cápát, és még a húst is lerágták volna róla. ( lehet a film közepén azt a teknõst is õk likvidálták...)
Téma adott, mivel igaz történet, a cápa szerintem elég zorkó, és a végén mindenki "pusztul-gurul", kivéve az idegesítõ csajszi,
akit én elsõként zabáltattam volna meg a cápával.
Többször is megnéztem, még nem unom.Tetszett. 7/10
10/10
Gega1 2016 aug. 20. - 11:59:21 10/10 Előzmény stupek2
Régen láttam ilyen izgalmas filmet, egyszer mindenképp érdemes megnézni. Igaz, én nem ismerem a mások által itt többször említett és jobbnak ítélt Nyílt vizent és Elsodorvát. Eltér a szokványos, klisés cápás horroroktól, és nagyon jól ábrázolja a kiszolgáltatottságot. Nem is horror ez, inkább filmdráma, de nehezen sorolható be bármelyik skatulyába.


Spoiler!

Miért olyan bénító ez a kiszolgáltatottság? Õrülten félsz, a gyilkos az orrod elõtt van, de semmit sem tudsz tenni, csak lebegsz és rettegsz. Fegyvered nincs, elmenekülni nem tudsz, hiszen az ellenfél százszor gyorsabb, nagyobb és erõsebb. Elbújni sincs hová. Még csak nem is a saját közegedben vagy, egy oroszlán ellen több esélyed lenne egy szafarin. Ha mást kap el helyetted a cápa, akkor sincs fellélegzés, amíg te lassan továbbevickélsz, õ könnyen újra utolér, miután társadat megemésztette.

Dehogynem tudjuk, mi történt a hajón maradóval. Meghalt. Persze a részleteket és a mikéntjét nem. Bemondják és ki is írják a végén, hogy neki és a hajónak nem találták nyomát az alapos keresés ellenére sem. Azért nem látjuk, mi történt vele pontosan, mert a valóságban sem tudta senki, nyilván még a megmenekült lány sem, aki szólt, hogy keressék a srácot, elvileg ott van valahol. Elsüllyedt a hajó, és megfulladt valószínûleg, vagy esetleg õt is megette valami.
3/10
stupek2 2016 aug. 16. - 19:19:00 3/10
Az "Elsodrodva" címû filmhez ez semmi. Érdekes, hogy egyetlen ember "értelmes" a szereplõk közül és az vezeti a csapatot. Persze a cápa nem õt kapja el elsõnek, hogy továbbra is egybe tartsa a csapatot. A közepe felé elkezdtem pörgetni, mivel sejthetõ volt a vége, cask a lehetõségek (kit kap el a cápa) volt változó. Szép tiszta vize volt a tengernek, a csónnakban maradt emberrel mi történt? Nem tudjuk!
1/10
Dudvarek 2016 máj. 17. - 22:22:42 1/10
A film elejét még viseltem, aztán kezdett nagyon unalmas lenni. Utána meg már 2x sebességgel pörgettem.
Aztán 4x. Aztán csak 8x sebességgel. Pont ennyit is ért az egész. 10/1
7/10
Xxy92 2016 jan. 24. - 23:38:54 7/10
Annak, aki még nem látta a Nyílt tengerent, annak ez a film különleges, izgalmas és egyedi. Annak, aki látta a Nyílt tengerent, ez a film egy meglehetõsen gagyi utánzatnál nem jelenthet sokkal többet.
Én szeretem az ausztrál filmeket, és oké, ez a történet azért nem nevezhetõ sablonnak, hisz nincs sok ehhez hasonló. Lehet, a készítõknek nem is az volt a célja, hogy jobbat alkossanak a mûfajban addig egyedüli Nyílt tengerennél, én nem tudhatom. Azt viszont tudom, hogy ebben a filmben jónéhány hiba volt, és az én szememben nem tudta annyira eladni magát. A legszembeötlõbb hiba az, hogy -ha jól emlékszem, 26 kilométerre volt a zátony a hajótól, vagyis- leúsztak 24 km-t, majd meglátják a zátonyt, s a hátralévõ 2 kilométeren többször megállnak, pihengetnek, lébocolnak. A cápa ezidõ alatt felbukkan, eltûnik. De miért nem úsznak, sprintelnek??? Ennek most úgy õszintén mi értelme? Az meg hatalmas csalódás, hogy a legutolsó pillanatban kapja el a cápa, ez olyan sablonos, ez olyan "amerikai", mégha a film nem is az.


10/7
4/10
gimbiikeeh 2015 ápr. 11. - 13:04:15 4/10
Annyira nem jött be. A Nyílt tengeren és az Elsodródva szerintem sokkal jobb volt. Végig néztem ezt is, de eléggé untam.

SPOILER!

Kár, hogy a végén a srác halt meg, és nem az az idegesítõ nõ.

SPOILER vége!

4/10
8/10
sogam 2014 jan. 04. - 22:21:20 8/10
No, szerintem ez egyáltalán nem rossz film. Sõt kifejezetten ébren tartott. Némely jelentetnél elgondolkozik az ember, hogy õ vajon ebben a helyzetben mit tenne. Nem gondolom, hogy hülyék voltak.A pillanatnyi helyzet és a sokk mindenkibõl mást hoz ki és lehet nem a leglogikusabb lépéseket. Nem nagyon értem azokat az embereket, akik ezen a filmen unatkoztak!
SPOILER
Ez elõzõ hozzászólónak: Azért ment mindig a víz alá, hogy legalább egy ember lássa, hogy honnan támad és tudjon valamit tenni!!!!Azért nem volt mindenkinek búvárszemüveg, mert ennyit tudott kihozni a hajóból! A végén pedig tényleg az "úriemberségbe" hal bele szegény fõhõs. Ha õ mászik ki elõször, simán kihúzza a lánykát. Nekem tetszett!!
Nem szabad mindig ennyire kritikusnak lenni! Hagyni kell magunkat néha szórakozni! :)
7/10
szaszacsizi 2013 jan. 26. - 11:14:56 7/10 Előzmény ciki48
Szerintem átlagos kis film, tipikusan szombat délutáni kikapcsolódáshoz tökéletes. Rávilágít, h az ember egymagában( technika nélkül) nem is annyira kemény faj. :)
ciki48 2013 jan. 25. - 07:51:14
Jó film, érdemes megnézni.Izgalmas, érdekes.
2/10
M.Zs.F 2012 szept. 22. - 01:25:43 2/10
A sztori: adott, képi világ: elmegy, színészi játék: gyatra, minden másra ott a Mastercard......akarom mondani a különbözõ torrent-oldalak, hogy ezerszer jobb filmeket is lehúzzunk akár az internetrõl!

10/2
StJust 2012 szept. 03. - 20:33:30 Előzmény Boloka
:D
Tibiza 2012 aug. 24. - 20:16:44 Előzmény Boloka
Hiába írja itt bárki, hogy mit kell vagy hogy mit tanács tenni annak érdekében, hogy elkerüljük a cápát, nem kapálózni stb. de az tuti, hogy ha ott úszkálna körülöttünk és tudnánk, mert tudnánk, hogy egyikünket tuti kiragad a tömegbõl, akkor szerintem mind b*szarnánk az hót ziher. És mivel megtörtént eseményen alapul a film én elhiszem minden kockáját. Mivel volt ki elmesélje így kellett történnie.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu