A zenén túl

Bakancslistához adom
zenés műsor, 78 perc

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Vásáry Tamás a műsor születéséről: "Úgy történt, hogy 1993-ban a Magyar Rádió Zenekarának főzeneigazgatója lettem. Abba az időben sokat jártam Londonba és ottani jó barátom Érdi Sándor készített velem egy interjút, amely nagyon személyes hangvételű volt, azóta is ezt a beszélgetést tartom a legjobbnak. Utóbb kiderült, hogy nagyon sokan hallották és itthon is híre ment. Mikor haza jöttem, megkeresett Várbíró Judit aki a televíziónál dolgozott mint szerkesztő - most a MŰPA-ban van -, hogy szeretne hasonlóan beszélgetős műsort készíteni velem. Elvállaltam és ebből lett a "Zenén túl" című sorozat, melyben a zene csak apropó volt, egyetemes problémákról és személyes emberi dolgokról beszéltem, saját életemből vett példákkal illusztrálva. A televízió nézői zenéről hallottak előadást, de róluk is szó volt benne, nemcsak Beethovenről. Az emberi oldala miatt vált igazán sikeressé. Amikor befejeződött a televíziós sorozat, megkeresett Jakobi László azzal, hogy olvasta a könyvemet, amelyben ezek az előadások nyomtatásban is megjelentek - azt mondta, ez a zenei bibliája - és szeretné, ha folytatása lenne a Zeneakadémián. Először nem akartam elvállalni csak zongorával, zenekar nélkül, de végül is meggyőzött. Ezekre az estékre azokat a zeneszerzőket választottam ki, akik zongoristák is voltak, például Beethovent, Chopint, Lisztet, Schumannt... "

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Minácska 2015 ápr. 14. - 15:34:51
Én is vevõ lennék rá!:-)
ferenchegedus 2014 márc. 26. - 11:27:42
Ezeket a "Zenén túl" elõadásokat meg lehet vajon venni valamilyen formában?
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu