Ahol a grizzlyk élnek

Bakancslistához adom
Grizzly Falls
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-kanadai-amerikai kalandfilm, 91 perc, 1999

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

A már idős Harry Bankston kirándulni viszi két unokáját Grizzly Falls-ba, a hegyek közé, az erdőbe. Tábortűz mellett üldögélve Harry elmesél egy különös történetet unokáinak. Gyerekkorában az apja a barátaival feljárt a hegyekbe medvére vadászni. Egy nap az ifjú Harry is a társasággal tartott, de valahogy elszakadt tőlük, és egyszer csak egyedül találta magát a vadonban, szemben egy hatalmas grizzly medvével. Ám különös dolog történt: az állat nem támadta meg a fiút, sőt különös barátság szövődött közöttük. Amikor Harryre rábukkantak a többiek, a fiú rábeszélte az apját arra, hogy kimélje meg a grizzly utódainak, a két kis medvebocsnak az életét.

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
ilali 2014 szept. 07. - 18:49:35
***SPOILER***
„- Mindig jobb embernek lenni.”
***SPOILER VÉGE***
1/10
árvácskácska 2014 júl. 24. - 16:36:52 1/10
10/9 ? az enyhén szólva is túlzás.
ez egy gagyi film...10 év felett nem ajánlom
10/10
surildi 2014 febr. 11. - 17:52:10 10/10
Nagyon jó film,ember és állat barátságáról szól. Szép!!
napraforgó 2013 nov. 27. - 04:46:20
"Egy nap az ifjú Harry is a társasággal tartott, de valahogy elszakadt tõlük, és egyszer csak egyedül találta magát a vadonban, szemben egy hatalmas grizzly medvével. Ám különös dolog történt: az állat nem támadta meg a fiút, sõt különös barátság szövõdött közöttük." írja a port.hu. aki ezt írta, biztos nem látta a filmet.

Mert ez így, ahogy írva van, nem igaz.

Spoiler:
A történet valahol a régmúltban játszódik.
Egy férfi vadászni megy a vadonba és magával viszi a kisfiát is. Az apa és a vadászok elkapják egy öreg grizzly két bocsát.
A medve ekkor elkapja és magával viszi a vadász 8 éves forma kisfiát. Eleinte vonszolja, majd arra kényszeríti, hogy menjen vele. nem bántja, sõt valamelyest gondoskodik is róla. Halat fog neki, bogyókat szednek, mézet zsákmányol a medve, majd a kisfiú szed tojásokat madárfészkekbõl. Eközben a medve célirányosan tart valamerre. Napokig vándorolnak így a vadonban.
Az apa persze követi a fia nyomait, de kísérõi sorra elmaradnak mellõle. A medve pedig hosszú vándorlás után - amelynek során a gyerek egyre jobban megérti és megszereti õt - megérkezik céljához, az táborhoz, ahol a bocsait fogva tartják. A gonosz vadászok persze el akarják ejteni az anyamedvét, aki a kölykei kiszabadítására jött. Ezt a kis Harry a végszóra megérkezõ apjával megakadályozza. A maci visszakapja a bocsait, a férfi pedig a fiát.
Halivúdi hepiend.

Amúgy szép film. Hihetetlenül szép tájak, érintetlen természet. Hatalmas grizzlymedve, aranyos kis bocsok. Gonosz emberek, akik ártani akarnak az állatoknak. Segítõkész indiánok. Szóval minden van a filmben, ami a sikerhez kell.
honfoglalo111 2013 nov. 27. - 01:40:25 Előzmény Endy88
Endy88 2013 febr. 23. - 16:49:55
Nem tûnik rossz filmnek, még nem láttam.