Aki lelőtte Liberty Valance-t

Bakancslistához adom
The Man Who Shot Liberty Valance
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai western, 123 perc, 1962

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

Ranse Stoddard és Tom Doniphon közeli barátságba kerülnek, amikor Stoddard a nyugati kisvárosba, Shinboe-ba érkezik seriffnek. A városkát egy Liberty Valance nevű ember és bandája rettegésben tartják. Amikor megtudják, hogy Stoddard nem hajlandó kenőpénzt elfogadni, elhatározzák, hogy elteszik láb alól. Stoddard és Doniphon pedig megfogadják: rendet tesznek Shinboe-ban.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Ransom Stoddard
Liberty Valance
Tom Doniphon
Hallie Stoddard
Dutton Peabody
Cassius Starbuckle

Hozzászólások

Szerinted?
Zahire 2021 jún. 13. - 10:52:46
Nem világos, hogy a film akar-e valamit mondani, és ha igen, akkor mi is az ? Elég fura, hogy a maszkmester nem tudta az 53 éves James Stewartot sem ifjú ügyvéddé, sem idős szenátorrá alakítani, így egyik szerepében sem hihető...színészi játékról meg szó sincs,western filmnek akciószegény, drámának nagyon felszínes, nem is érdemes erre a filmre több szót vesztegetni.
6/10
szajbergirl 2013 júl. 01. - 00:31:34 6/10
Nos, lehetséges csak én nem nõttem fel ehhez a filmhez,de nekem nem tetszett. 10/5
Coleman 2010 febr. 08. - 23:55:59
Nem nagyon szeretem a klasszikus westerneket, általában untatnak. Persze John Ford azért nem akárki. A film sokáig halad a megszokott vonalon, viszonylag élvezetes, de ami miatt igazán nagy, emlékezetes filmnek gondolom az az utolsó nagyjából 5-6 perc. Ironikus mementó.