Állat az emberben

Bakancslistához adom
La bęte humaine
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia filmdráma, 93 perc, 1938

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Lantier mozdonyvezetőnek - örökletes terheltsége miatt - időről-időre ölési kényszere van. Amikor Séverinne-nel, a pályaudvari elöljáró feleségével viszonyt kezd, és úgy érzi, hogy az asszony a férj megölését várja tőle, bekövetkezik a tragédia.

"Az Állat az emberben feltűnően elüt Renoir eddigi munkáitól. Hiányzik belőle minden joviális mosoly, minden nyugtató szándékú mesemondás. Parázs és jég: a hősökben fojtott, kékes tűz, a rendezőben jeges nyugalom. A film első negyedórája Renoir legnagyobb teljesítménye... Dokumentumértéke is hatalmas: 'Párizs-Le Havre-i vasút' címen be is került egy dokumentumfilm antológiába..." (Bikácsy Gergely)
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
ad mala 2015 nov. 21. - 22:52:21
SPOILER Valojaban nem is volt olyan tragedia ahogy vegul is lezarult.... Egyebkent vegig nem ertettem miert vannak a ferj kezeben (foleg hogy epp forditva volt). Remek film bar eleg ritka hogy egy film kvazi pozitivnak lattatott fohose ilyen alavalo legyen. Sajnaljuk mert beteg es szimpatikus milyen gyenged a novel stb, mikozben mindketten hitvanyak voltak, hisz gyilkost partoltak (az artatlant meg lecsuktak mert a no rarebegtette a pillajat). Ez tehat a filmtortenelem egy ily jelentos darabja...
verdeleth 2007 nov. 13. - 01:33:12 Előzmény tothedithajnalka
Mi az hogy Iskolapéldája az adaptációnak, kikerülehetetlen klasszikus, talán Renoir legjobbja
tothedithajnalka 2006 nov. 24. - 17:28:04
Régen láttam filmen de olvastam is szerintem jó mindkettõ.