Álomhajó: Mexikó

Bakancslistához adom
Das Traumschiff: Mexiko
német film, 100 perc, 2001

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Olga, a hajó cukrásza a raktárban szembesül azzal, hogy valaki ott elbújva próbál átutazni Mexikóba. A nő úgy dönt, hogy a rejtőzködő segítségére lesz, azonban egy váratlan esemény miatt a kapitány is tudomást szerez a létezéséről.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2021 nov. 03. - 14:13:15 9/10
Érdekesség a női főszereplőről, Marion Mitterhammerről:

Az osztrák színésznő, épphogy 16 éves, amikor az anyja a lánya tarkóján kopasz fejrészt vesz észre. A szakorvosi vizsgálat megállapítja a szomorú diagnózist: Alopecia areata. Az elején több fázisban zajlik le a betegség. A haj foltok hol itt, hol ott hullik ki. A 1990-es évek elején aztán kiteljesedik a betegsége, és úgy is marad. És Mitterhammer a szenvedését annyi éven át a nyilvánosság előtt eltitkolja.

Az az „azelőttről” így nyilatkozik Mitterhammer egy nyilvános interjúban: Az „alopecia” számos lehetőségtől megfosztott engem az életben, mondja a híres színésznő ez olyan betegség, ami 1,5 millió embert érint csak Németországban.
Ahol mások szabadon úgy élhettek, szórakozhattak, ahogy nekik tetszik, én visszavonultam a szobámba. Ott sírtam, olvastam nyelveket tanultam. Mindenek dacára színészetet tanult és neve lett a színészszakmában.

Ugyanakkor nem volt könnyű számára megőrizni ezt a súlyos titkot a szépség vezérelte biznisz-világban. Örültem, mikor megismerhettem a következő jelenetet. Tehát nem történhet semmi, mert nem lesz szélroham, baleset, etc. nyilatkozza a színésznő az a szorongásáról, aminek már vége

A gyógyulás keresésére ugyancsak sok pénzt költött. Minden megtettem, voltam csodatevő gyógyászoknál, füvesasszonyoknál, immunspecialistáknál, és nagy tekintélyű orvosoknál. Semmi sem segített. Így döntött a véleménye szerint az egyetlen valós és hatékony paróka mellett.
Időközben lett parókából mintegy 20 darab, de csupán 1-2 van rendszeres használatban. És most már sikerült elrendeznie az életét paróka nélkül is. Mások a cipőket szeretik, én pedig a parókát mondja bátran a művésznő. Ez segített neki a szerelem, a férj megtalálásában is: Hans Günther Bücking, akit 2010-ben ismert meg, és 2011-ben házasodtak össze. Így már nem csak boldognak, hanem szabadnak is érzi magát

Saját kiegészítés: Bücking a két fiával Münchenben él. 1999-ben meghalt a felesége és 2011. szeptember 30-án feleségül vette az osztrák színésznőt, Marion Mitterhammert.