Andersen, avagy a mesék meséje

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető magyar tévéfilm, 98 perc, 2006

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Az Andersen, avagy a mesék meséje egy évbe sűrítve meséli el Andersen sorsfordító esztendőit. Kitalált történet, az írói fantázia játéka, amely választ keres a kérdésre: vajon miért adta ki az ünnepelt szerző a meséit, vagyis mi a mesék meséje?

A történet középpontjában egy árva kislány, Gerda áll, aki a véletlen folytán vetődik Andersen szegényes pincelakásába. A kislány és Andersen megelevenedett mesefigurái - az Ólomkatona, a Táncosnő, Zsófi rongybaba és Ole manó - gyökeresen megváltoztatják az író életét. Gerda egy különös küldetés teljesítésére vállalkozik: meg kell ölelnie a Hókirálynőt, hogy feloldódhasson a jég az emberek szívéről, és egy boldogabb, szeretetteljesebb világ köszönthessen ránk.
Andersen megismerkedik Lina kisasszonnyal, egy fiatal színésznőjelölttel, s a férfit rabul ejti a szerelem. Hol kezdődik a mese és hol ér véget a valóság, már nem tudja senki; a történet megállíthatatlanul hömpölyög a kislány vállalt küldetése, a szerelmesek elszakadása és az anderseni mesék sorsszerűen elrendelt megjelentetése és azok frenetikus sikere felé.

Az Andersen, avagy a mesék meséje mintha maga is egy anderseni mese volna: megnevettet és megríkat, elgondolkodtat és hittel bíztat: Ha a szívedben ott a szeretet, legyőzhetetlen maradsz, mindörökké!
Bemutató dátuma: 2007. február 15.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Tika 2007 márc. 19. - 15:02:43
Jól gondolom, hogy ez abból a darabból készült, amit Gáspár András mûvészúr felesége produkált??
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu