Apollo 24 - A karácsonyi küldetés

Bakancslistához adom
Midden in De Winternacht
holland-svéd kalandfilm, 81 perc, 2013

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Max már nagyon várta a karácsonyt, ám mivel édesapja nem tudja vele tölteni az ünnepeket, az egész szünidő dögunalmasnak ígérkezik. Egy nap azonban olyan történik, ami mind közül a legkülönbbé varázsolja a téli szünetet: egy jávorszarvas zuhan át a tetőn. Ha ez még nem lenne elég izgalmas, hamarjában kiderül, hogy a szarvas beszélni is tud, Apollónak hívják és a Télapónak dolgozik. Azonban a próbarepülés során elveszítette uralmát a szán fölött és a becsapódástól megsérült a lába, így Maxnek gyorsan ki kell találnia valamit, hogy Apolló újra repülni tudjon, különben oda lesz a karácsony.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
ceia 2015 dec. 26. - 13:18:02
A kölyök hasonlít a szarvasra :P
olahmiki1959 2015 febr. 05. - 07:58:14
"kiderül, hogy a szarvas beszélni is tud, Apollónak hívják és a Télapónak dolgozik."

Az ismertetõnek ennél a mondatánál felszisszentem...:)

A film holland-svéd koprodukcióban készült.
Engem az érdekelne - többek között, - hogy a szarvas hollandul, vagy svédül beszélt-e.:D
Amíg ezt meg nem tudom, addig nyugtalanul fogok ide-oda forgolódni az ágyamban, és álombeli álmomban arra fogok felriadni (verejtékben úszó testtel, összefüggéstelen szavakat kiabálva), hogy egy holland-svéd keveréknyelven beszélõ szarvas zuhan át a lakótelepi panellakásunk betonmennyezetén, - azt azért megnézném... - és elpanaszolja nekem, hogy a becsapódásnál megsérült a lába, és sürgõsen meg kell gyógyulnia, különben oda lesz a karácsony, és a jóságos Télapó õt fogja okolni ezért a blamázsért, - meg azért, hogy a gyerekek világszerte nem fogják idõben megkapni az ajándékaikat, - és az efölötti jogos felháborodásában jávorszarvas pörköltet fog készíteni belõle, friss házikenyérrel, és vágott vegyes savanyúsággal, (már a gondolatra is olyan éhes lettem, mint egy farkas!...:)

A történet - meg a szarvas - ott sántít, hogy én nem tudok sem hollandul, sem svédül, tehát nem fogjuk megérteni egymást, minek következtében a szarvas szomorúan, lehorgasztott fejjel fogja elhagyni a lakásunkat, én meg lemaradok egy finom szarvaspörköltrõl - a vágott vegyes savanyúságról már nem is beszélve...:)

A megoldás tehát az, hogy egy szép, szívhezszóló levelet fogok írni a Télapónak, amelyben az lesz hozzá a kérésem, hogy a szarvasa sürgõsen tanuljon meg magyarul, különben olyat (t)eszek, hogy magam is megbánom!.:DDD
ceia 2014 dec. 24. - 20:19:59
A jávorszarvast "Jávor"-nak hívják a filmben, nem Apollo-nak. !
adamnagysweetmovie 2014 dec. 22. - 22:42:06
Hopp, újdonság, ráadásul elég kedvelt is a fesztiválokon