Arábiai Lawrence: egy veszélyes ember

Bakancslistához adom
A Dangerous Man: Lawrence After Arabia
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol filmdráma, 104 perc, 1990

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Az első világháborút lezáró párizsi békeszerződés idején tér vissza Európába az arab világban elképesztő népszerűségre és mitikus hírnévre szert tevő egykori angol archeológus, Arábiai Lawrence. Vele tart testi-lelki jó barátja, Fejszál uralkodó, a próféta közvetlen leszármazottja, aki a győztes hatalmak tárgyalásain kívánja elérni az arab nép önrendelkezési jogának nemzetközi biztosítását. A két fiatalember esélyei jók, hiszen korábban számos ígéretet kaptak, főleg az angoloktól. Az olaj- és területszerzés vágyától megmámorosodott franciák azonban damaszkuszi fennhatóságot akarnak teremteni maguknak az angolok asszisztálása mellett, és így az araboknak 1919-ben már csak az amerikaiak jelentik a reményt a független Szíria kikiáltására. A nagy kérdés az arab nemzet számára immár az, egyáltalán megbízhatnak-e bárkiben is, aki nem tartozik közéjük.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
bbit 2022 máj. 19. - 18:08:32 5/10
Csalódás, semmi sivatag, teve, akció... Csak egy párizsi béketárgyalásos politikai dráma.
eugénia22 2008 ápr. 26. - 11:36:33
Jó film,de Ralph Fiennes úgy játszik benne,mintha belenne lõve,de jó film.Olyan vasárnap délutáni monumentális mozi, nem unalmas,és egyszerre, nem szól semmirõl,megszól is.Az elsõ része az(Arábiai Lawrence),7 Oscar- díjat nyert,ez már elégé biztosítja,hogy a második része is jó film lehet.
Zsófi 2006 dec. 30. - 19:14:38
Ralph Fiennes a kedvenc színészem, nekem is nagyon tetszik amit csinál!!
dittta 2006 okt. 13. - 23:14:19
No, hát itt egy film, ami szól is valamirõl!! Ugyan ezt a változatot nem láttam, de az eredeti 62'ben készültet igen. Az jó - Peter O'Toole, Anthony Quinn és Omar Sharif.
Ralph Finnes sármos.
orsusz 2006 okt. 12. - 20:25:27
Ez egy kurva jó film!Tényleg egyeltalán nem uncsi és Ralph Fiennes nagyon jól játszik,és helyes.Az a kár hogy ilyen késõn van,multkor is olyan késõn adták, hogy éjszaka fél 3-ra lett vége, de végig néztem, nagyon király film!!!