Film

Az élet ízei /The Hundred-Foot Journey/

magyarul beszélő, amerikai romantikus film, 118 perc, 2014 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

213 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

A festői szépségű dél-francia kisvárosban Madam Mallory (Helen Mirren) éttermének, az előkelő Le Saule Pleureur-nek nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. Az egyszerű ételek is kifinomult fogássá változnak a keze alatt, amivel vendégeit teljesen megbabonázza. De a tökéletes recepthez mindig kell egy izgalmas hozzávaló. És ez most az egzotikus Indiából érkezik.
Egyik napról a másikra toppan be a csendes városkába a Kaddam család, akik nem kisebb tervvel állnak elő, mint hogy megnyitják indiai éttermüket szemben a francia gasztrocsodával. Nem csak a hangos zenétől lesz zajos a környék, de a kurkuma, a szegfűszeg, a curry, és a garam masala is felpezsdíti a lakók ízlelőbimbóit. Az eddig rozmaringtól, és bazsalikomtól illatózó környék élete kezd teljesen a feje tetejére állni, és ezt persze Madam Mallory sem nézheti tétlenül. Megkezdődik a rivalizálás, míg nem a Kaddam család gyöngyszeme, a hihetetlenül tehetséges Hassan (Manish Dayal), és Madame Mallory elbűvölő séf helyettese, Maquerite (Charlotte Le Bon) szövetkeznek: a két teljesen eltérő kultúra ízeit egyesítve élettel telítik meg nem csak a tányérokat, de a bájos városkát is. És ez még Madame Mallory világát is felkavarja. Szárnyai alá veszi Hassant, hogy megtanítsa a kulináris kifinomultság minden csínjára, és közben ő maga is megnyílik az új ízekre, és az élet új csodáira. Mert kell az a kis fűszer, ami kicsit megbolondítja, és felkavarja az egyhangú ízeket

Bemutató dátuma: 2014. augusztus 14. (Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Madame Mallory
Hassan Haji
Mukthar Kadam
Jean-Pierre
French Critic
a fiatal Hassan Haji
Charlotte Le Bon
Madame Mallory magyar hangja
Hassan Haji magyar hangja
Mansur magyar hangja
Mukthar Kadam magyar hangja
Papa magyar hangja
Marguerite magyar hangja
Aisha magyar hangja
Jean-Pierre magyar hangja

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Golden Globe-díj (2015) - Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Helen Mirren

Vélemény:


június 6. 23:33
jmnin

június 6. 22:55
Kedvelem a rendezőt, de ebben az esetben -számomra- kissé alulmúlta önmagát. Ez a film sajnos egyáltalán nem mentes közhelyektől, ráadásul enyhén irreálisként hat, amint a dél-francia kisváros apraja-nagyja perfekt angolból. Bár a közhelyeket (lerobban a kocsim a semmi közepén, de azért nyitok ott egy éttermet, függetlenül attól, hogy \"erre még a madár sem jár\", mely történetesen pont szemben áll egy másikkal; vagy a nagypolgári arisztokrata angol hölgy és a férfiideáltól nagyon távol álló indiai krapek egymás iránti vonzalma stb stb) még betudhatjuk a film meseszerűségének, ám a realitástól sajnos túlságosan messzire kerül a történet.
A végén, a modern párizsi jeleneteket már szó szerint untam, szerintem nagyon el lett húzva.

Mindenesetre egy érdekes film, mely betekintést enged a francia és az indiai gasztrokultúrába is; továbbá van benne némi humor, némi romantika és sok szép tájkép. Nyugdíjas néniknek havas téli délutánokra a legmegfelelőbb.

10/7

február 17. 22:34
ez mekkora debil film!!! mínusz 10 pont

Összes hozzászólás