Az én pasim

Bakancslistához adom
Mon homme
18 éven aluliak számára nem ajánlott francia filmdráma, 98 perc, 1996

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Marie prostituált, aki szinte mindig jókedvű, szeret örömet okozni és elégedett az életével. Egyik nap, munkából hazatérvén egy koszos csavargót talál a kukák között. Megesik a szíve a piszkos csavargón, hazaviszi, kimosdatja - és ezzel megváltozik az egész élete. Bertrand Blier ebben a filmjében is megmutatja, hogy igazi provokátor, akit untat a rendezés, ha nem kerül kockázatos helyzetekbe.
Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

    1996
    Legjobb női alakítás: Anouk Grinberg
  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

    1996
    Arany Medve jelölés: Bertrand Blier

Hozzászólások

Szerinted?
TheDriver 2015 máj. 20. - 19:56:06
Honnan szerezhetõ be a film?
Egyik oldalon sincs fent, ha netalántán valakinek meg van és Budapesten lakik vagy a vonzáskörzetében 15 - 20 Km -re attól szívesen elfogadnám egy írható CD -n, cserébe viszek egy másik CD -t és mind a ketten boldogok leszünk.

Te mert jót tettél én meg mert megnézhetem! :)

Elõre is köszönöm!
10/10
pal miklos 2011 jan. 11. - 11:41:03 10/10 Előzmény jblack
Kedves Iblack!

igen, az értékeléssel egyetértek.Ez egy nagyon jó film. Eszenyi Enikõ szinkronhangja talán még jobb mint az eredeti Anouk Grinberg hang. Vajon lehet-e dvd-n kapni? Én eddig nem találtam sehol, csak képszalagon hozzáférhetõ kölcsönzõkben.
Sajnos nem tudok franciául, de érdekes lenne megtudni a filmbeli név Marie Abarth neve jelent-e valamit? Csodálkoznék rajta, ha semmi kapcsolat nem volna a vezetéknév jelentése és a film szelleme közt. Mert a keresztnév Mária választása beleillik a filmbe.
Ebben a filmben nincsenek véletlenek,illetve jelentéktelennek tûnõ részletek is fontossá válnak pl a "maradék sülthús" kétszer kerül elõ.
Érdekes párhuzamot látok Marie és az Országúton Gelsominája között. Közös vonás a kiszolgáltatottság és hogy mindketten szivvel áldozzák fel magukat a hivatásért. Marie azonban nem áldozat, örömmel merül bele mindkét hivatásába . Anya és feleségként is teljes és végtelen odaadása amit csak a nagy-örök ellenség a mindennapok - évtizedek belefásulása fenyeget. Hasonló a gond a Kabaréban ahol a fõhõsnõ visszaretten.
Néhány ilyen film elég is az embernek, újra és újra megnézni, a sok egyebet az ember már alig tudja végignézni ha ezeket ismeri.

üdvözlettel

Miklós
Roy Mustang 2008 nov. 10. - 17:45:53 Előzmény jblack
Én is rég láttam.Emlékszem nagyon késõn adták az egyik csatornán,így maradt a kazi.Érdekes film volt,amikor elsõnek megnéztem egyáltalán nem tetszett.Volt egy rész amikor a lány könyörög a palinak hogy legyen a stricije........:O
10/10
jblack 2008 nov. 10. - 16:47:31 10/10
Szuper film. Ez tipikusan az a fajta, amit néha, késõ éjszaka csak úgy véletlenül elkap az ember, és nem tud felállni mellõle. Olyan, mint találni egy régi, poros hanglemezt egy antikváriumban, ami talán mindenki másnak kacat, de valakinek mégis igazi kincs, beszerezhetetlen és pótolhatatlan.
Nagyon régen láttam már, és azóta is keresem, hátha adják megint.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu