Az ételművész

Bakancslistához adom
Burnt
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, 90 perc, 2015

Értékelés:

202 szavazatból
Szerinted?

Adam Jones (Bradley Cooper) séfnek mindene megvolt és mindent elvesztett. A két Michelin-csillaggal kitüntetett szakács igazi rocksztárnak számított a pályáján, az ehhez kapcsolódó rossz szokásokkal együtt. A párizsi gasztronómiai élet fenegyereke mindig különcnek számított a szakmájában és kizárólag az érdekelte, hogy bombasztikus ízkombinációkat és ételkölteményeket találjon ki. Ahhoz azonban, hogy megnyithassa saját éttermét és megszerezze az áhított harmadik Michelin-csillagot, a legjobb formáját kell hoznia és jól is kell viselkednie, főleg a gyönyörű Helene (Sienna Miller) miatt. Az Ételművész egy hihetetlenül szórakoztató és érzelmes történet az étel szeretetéről, a szerelemről és a második esélyekről.
Bemutató dátuma: 2015. október 22. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
artad 2019 nov. 09. - 12:16:52
Ami pedig még mindig gáz, hogy ez a fajta ugatás megy a legtöbb konyhán...mintha normális hangnemben nem lehetne dolgozni...nem tudom, hogy ez miért terjedt el az évtizedek során, de szerintem nevetséges...stressz csak stresszt generál. Először azt hittem, hogy ez a kommunizmus maradványa, de nem, ugyanez megy nyugaton is.
6/10
Owl 2019 nov. 04. - 23:51:29 6/10
Jó volt, de nem kiemelkedő. A séfek szerintem maguknak főznek, nem biztos, hogy bárki felfedezi a biszbaszon, hogy 30 másodperces kéreggel készült, vagy anélkül. Emiatt nekünk kár aggódnunk, a történet emberi vonulata lehetne így érdekes, de mégsem eléggé az. Valami történt, sokan megbántódtak, aztán most bosszút állnak. A konyhai művészkedés és a homályos múlt kibontakozásának egyvelege a film, ami valóban szépen mutat a tányéron, még ha a tartalma nem is okoz maradandó élményeket. Csak semmi buzulás! - mondaná két fingás között Torrente, ha ott lenne....
5/10
IDS 2019 szept. 04. - 13:55:38 5/10
Önmagában három Michelin csillag megszerzése érdekes dolog, de annyira nem, hogy ezt filmre is vigyék. Esetleg dokumentumfilmben működik a dolog. Például Gordon Ramsay - Beyond boiling point.

A cselekmény lapos, a forgatókönyv és a dialógusok tele vannak közhelyekkel. Pl, amikor a nagy ellenségől hirtelen barát lesz, aki ezt mondja: "Te jobb vagy, mint én. Nekünk többieknek szükségünk van rád, hogy olyan magaslatokra vezess el minket, ahová máskülönben mi nem jutnánk fel." Ez a rész konkrétan fizikai fájdalmat okozott.

Élethűek a konyhai jelenetek, hűen tükrözik azt a mikrokozmoszt, ami egy Michelin csillagos étterem konyhája. Az ételek szépen néznek ki (Marcus Wareing keze van benne). A rendező nem a legjobbat hozta ki a színészekből, de Bradley Cooper jól hozza a sztenderd szociopata konyhafőnököt.

Egyszer meg lehet nézni elalvás nélkül.
5/10
offtopic
IDS 2019 szept. 04. - 11:54:24 5/10 Előzmény tiff
Maradjunk a csiperkegombánál. Nem volt azzal semmi baj. Ráadásul aki elkezdte használni, keveri a champion-t a champignon-nal. Champion-bajnok / champignon-gomba.
5/10
offtopic
IDS 2019 szept. 04. - 11:50:18 5/10 Előzmény TitusLivius
A hozzászólás moderálva lett.
filoszemitabéluska 2018 szept. 08. - 08:27:58 Előzmény tiff
Champignon
szookedorina 2018 aug. 28. - 05:30:58 Előzmény filoszemitabéluska
Élethelyzetek közhelygyűjteménye írja "generálja" a drámát.
Ez a nagybetűs, kisbetűs élet.
tiff 2018 júl. 01. - 18:45:38 Előzmény Liam Brady
Dehogy nincs,csak magyarul nem így hívják,hanem csiperkegombának
Liam Brady 2018 márc. 30. - 21:37:44 Előzmény TitusLivius
Sampion gomba??? Olyan nincs. :D
filoszemitabéluska 2017 szept. 16. - 12:44:11
hatalmas sznobság lengi körül manapság a gasztronómiát! Ennek a kikristályosodása a szögletes tányérra odacsapott, mûvészien elrendezett pár falatka, zöldséggel. És nem biztos, hogy egy Michelin csillagos helyen kapod a legjobb ételt, mert ezernyi oka lehet, hogy egy éttermet felkapnak a sznobok.
A film ennek a témának a közhelygyûjteménye. Drámát generál egy biológiai szükségletbõl. Bunuel egyik filmje után szabadon, meg lehetne fordítani a sorrendet és valamilyen díjjal jutalmazni a legjobb vécésnéniket, ahol a kritikusok a legjobbat tudtak magukon könnyíteni a Micheli csillagos étteremben elfogyasztott ételcsoda után.
Bessenyei István 2017 szept. 16. - 00:53:10
Ez komédiás film? :/
6/10
GIZSUZSA 2017 márc. 27. - 12:05:38 6/10
A világ tökéletesítése egy pár receptben. Persze nagy életbölcsességek vannak benne, ilyen pl ha te vagy a legjobb, akkor még az ellenfeled is imád, és hiába vagy genyó, a nagyságod elõtt mindenki meghajol, és soha se bízz senkibe, fõleg ha már egyszer te is kicsináltad, meg a többi maszlag. És a fatális véletlenek a villákkal. ....aha.
Persze mozi, tudom,
ám mégis, lehetne ezt szebben is talán, nem így, nem ilyen elcsépelten.

De a film nézhetõ, mert sztárparádé. Csupa szerethetõ színésszel, akik lenyomják a torkunkon ezt az agyonrágott mócsingot. (És ilyen klassz európai színészek vannak benne mint: Stephen Campbell Moore, Omar Sy , Daniel Brühl)
7/10
Karter 2017 márc. 05. - 23:15:18 7/10
Jó gasztro film, drámákkal fûszerezve, Bradley Cooper nagyon jól hozza a szerepét, neki 8/10, a filmnek 7/10et adok.
7/10
Atis88 2017 jan. 19. - 20:08:39 7/10
Ez egy jó film, jó színészekkel és jó sztorival. 7/10.
9/10
offtopic
TitusLivius 2016 aug. 30. - 18:51:13 9/10
Nem én sarlatánoztam le ugyebár, hanem a kis együgyû lelki társad, már látom, hogy az egyszerû szövegértéssel is akad "némi" problémád, amikor ad-hoc jellegû szellemi vergõdésre késztet az elméd. Sebaj, ismét hozod a megszokott szintet, ami egyben hiteles és hozzád illõ egyszerre.
9/10
TitusLivius 2016 aug. 19. - 16:33:34 9/10 Előzmény tobywong
Heston Blumenthal vezeti ott a konyhát..... nagy sarlatán az biztos, de te most leleplezted egy guglis fotóval :) A kifinomult ízlésvilágomról pedig csak annyit, hogy egyrészt ilyesmit nemigen éreztettem magamról, másrészt pedig az ízlés a nyitottság és a tapasztalás útján fejlõdik, tehát ez nem egy monolitba vésett állapot, mint ahogyan az a te piciri agyadba bevillan, ahányszor a téma elõkerül. Én nyitott vagyok, ellenben keveset tapasztaltam, tehát ezzel meg is bukott az eleve gyermeteg teóriád, és lám, mégsem veszem fel a sündisznó alakzatot és kezdek el mindent degradálni, amihez nem érek fel. Ez a fõ különbség köztem és a magadfajta nagy médiumok között, akik ha látnak egy levelet lehullani, máris tudni vélik, honnan fúj a szél. Egyél ott és azt, ahol és amit eddig is ettél; a sarki araboknál csirke kebabot meg egynapos sült krumplit... senkit nem foglalkoztat, senki nem invitál magasabb szintre; tehát felállt az ideális állapot: mindenki a maga helyén van.
tobywong 2016 aug. 15. - 20:14:59 Előzmény TitusLivius
Ezt még elfelejtettem. Bocsánat. Ha már a kifinomult ízvilágod ilyen fantasztikusan széles skálán mozog, akkor biztos tudod, hogy mi ez. Nem, ez nem a kórház menzáján összeöntött maradék, ez a te kifinomult stílusvilágodban készült ,,étel,,. Méghozzá a HÁROM Michelin-csillagos Fat Duck étterem, Sound of the Sea nevû ételkölteménye.
Valahogy inkább maradnék a horrorvágóhídon készült borjúnál. :) De remélem többe kerül ez, mint 20-22 ezer Ft. :)
tobywong 2016 aug. 13. - 12:46:56 Előzmény TitusLivius
Remélem azért a hiperszuper, veszélyesen kifinomult ìzlésvilàgoddal làtok majd tõled valahol egy videót, amint ezeket az ételeket finoman ízlelgetve mentàlisan elélvezel, majd a tànyérokat sellõk könnyében elmosva pàvatollal legyezed, hogy biztos fel tudjàk hasznàlni újra. Szarvasgombàs szép napot!
mapk 2016 aug. 06. - 17:47:07
Az "Asszonyka kerestetik"-re jelentkezel?
mapk 2016 aug. 06. - 13:52:02
Ahol múltkor voltunk.
Összes hozzászólás