Az idő és a város

Bakancslistához adom
Of Time and the City
angol dokumentumfilm, 74 perc, 2008

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

"Of Time" and "The City" mindkettő szerelmes dal és egy dicshimnusz a rendező, Terence Davies szülővárosáról, Liverpoolról. Ki ne emlékezne az örökkévaló "Távoli hangok, csendes életek" című, önéletrajzi ihletettségű, különleges hangvételű játékfilmjére, mely szinte egy teljesen egyedi filmstílust hozott létre a filmtörténetben. Nosztalgikus felhanggal, "dalos fotósalbumnak" nevezhetnénk. Itt és most született egy újabb filmesszé, mely dokumentumfilm ismételten Liverpoolról szól, emlékképek, emléknyomok felidézésével, archív városképekkel, egyedi gondolatokkal, melyet természetesen maga a rendező ír és narrál. Tulajdonképpen az egész emlékező városfilmjét egymaga készíti, rendezi, fotografálja, kameratöltőtollal festi vászonra gyerekkorát, az elhagyott, elkoptatott utcákat, házakat, tereket. E városfilm a rendező teljesen egyedi reflexiója, mely semmilyen más városfilmhez nem hasonlítható.

Stáblista:

Alkotók

Díjak és jelölések

  • BAFTA-díj

    2009
    Az év felfedezettje jelölés: Roy Boulter

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
eroica 2012 febr. 25. - 16:50:42 10/10
Csodálatos egy film, Helyei magyar hangja meg telitalálat!
Még jó, hogy felvettem. De mi 18 éven felüli ebben a remekmûben akkor, amikor a ker. tv-ék híradói - amelyekkel ezt összehasonlítani is blaszfémia - összkorosztályos?
dantonb 2012 febr. 24. - 10:03:14
Véletlenül kattintottam rá és ott marasztalt a film,mert megragadó a hangulata.Egyébként ugyebár aki eddig nem tudta volna, az erõs nyugati demokráciákban sincs kolbászból a kerítés.
Ford Mustang 2011 júl. 19. - 14:33:16
Most vagy az eredeti címe nem jó, vagy a lefordított magyar címe.
adamnagysweetmovie 2011 júl. 14. - 16:14:53
Igazán ajánlom, a rendezõ és a film is ígéretes.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu