Film

Az ifjú pápa /The Young Pope/

olasz-francia-spanyol-amerikai-angol drámasorozat, 2016 15 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

54 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Az ifjú pápa Lenny Belardóról szól, aki XIII. Piusz néven az első amerikai pápa lett. Úgy tűnik, a fiatal és sármos pápa megválasztása a bíborosi kollégium egyszerű, ám hatékony médiastratégiájának eredménye. De a látszat sokszor csal. Különösen azon a helyen és azok közt, akik Isten misztériumát választották, hogy útjukat vezesse. A helyszín a Vatikán, a szereplők pedig az egyház vezetői. És kiderül, hogy XIII. Piusz a legtitokzatosabb és legellentmondásosabb mind közül. Az éles eszű és naiv, ironikus és kisstílű, maradi és haladó, kétkedő és eltökélt, melankolikus és kíméletlen XIII. Piusz megpróbál átkelni az emberi magány végtelen folyóján, hogy meglelje azt az Istent, akit az emberiségnek adhat. És saját magának.

Évadok:

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


július 3. 06:33
A CGI az egyik legutolsó szempont egy ilyen sorozatnál. Ez egy olyan tömegeknek szóló sorozat, ami nem csak annyit mond a világról, hogy az állam, aki a jó és van a főhős, aki egy csodaember és mindenáron szolgálja az államot, vagy éppen pont fordítva. Ez a sorozat látványosan kilépett a sablonok közül, annak pedig nagyon örülök, hogy vizualitásában nagyon is szép, sokszor gyönyörű. Persze nem ez a fősodor. Ez a film komoly, hiszen egy komoly témához nyúl hozzá kellően érett módon. Nem hazudja el, hogy a pápaság nem politika, de egy gerinctelen utolsó csúszó-mászó sem csinál a pápából. Inkább úgy mutatja be őt és a környezetét, mint embert, mint embereket, hibákkal és törekvésekkel, célokkal.
Ez egy kiemelkedő sorozat ma, nem csak a közegét, de a hangvételét tekintve is. Komoly és érett sorozat, ami ha a tömegeknek is szól - nem egy 5 000 fős szubkultúrának -, de nem árulja el a saját értékeit a népszerűség oltárán. Az első évad nagyon is erős volt ebben. Persze mint egy a piacra szánt alkotás, nyilván követ bizonyos formai követelményeket, de azt is mértéktartóan és ízlésesen teszi.
Én remélem, hogy nem lesz második ...

május 8. 09:58
Pontosan! Egy nagy nulla! :-) 1/10
Akik ilyeneken szórakozni tudnak, csak sajnálni lehet őket. :-)

május 8. 09:48
Nem vagyok egy sorozat fan....de ez nagyon ott van!
10/10

Összes hozzászólás