Az ikrek

Bakancslistához adom
De Tweeling
holland-luxemburgi romantikus dráma, 135 perc, 2002

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Németország, 1926. A hatéves ikreket, Annát és Lottét szüleik halála után elválasztják egymástól. Anna Németországban marad, ahol egy farmon él a nagybátyjával és a nagynénjével, nehéz körülmények között. Lotte pedig Hollandiába kerül gazdag rokonokhoz. A két testvér hiába szeretné tartani a kapcsolatot egymással, a rokonok kegyetlenül meggátolják őket ebben. A felnőtt Lotte egy zsidó zenészbe lesz szerelmes. Amikor a II. világháború kitörése előtt nem sokkal találkozik Annával Németországban, döbbenten látja, hogy testvére milyen könnyen fogadja el a náci szabályokat. A két testvér most kerül igazán távolra egymástól. Hosszú évekkel később, egy belga gyógyfürdőben az ikrek újra találkoznak.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Oscar-díj

    2004
    Legjobb idegennyelvű film jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
ShaeLynn 2012 nov. 29. - 20:58:39 9/10
Nagyon szép fim.
Úgy éreztem, hogy Anna sokkal többet szenvedett, számomra õ volt a pozitívabb karakter. Pedig õt ítélte el a társadalom és a saját testvére is.
Criobs 2009 máj. 18. - 23:59:11
Véletlenül találtam rá a filmre, miközben a csatornák között váltottam, s annyira megfogott, hogy leragadtam a képernyõ elõtt. A történet a II. világháborút megelõzõ és az az alatti idõszakban játszódik. A háború csak mint mellékszál jelenik meg, a lényeg az emberi érzéseken van. Azon belül is egy ikerpár érzéseire fókuszál, akiket gyerekkorukban elválasztottak egymástól. Két különbözõ országba kerülnek, így más kultúrkörhöz és szokásokhoz fognak alkalmazkodni. Késõbb úgy hozza az élet, hogy találkoznak egymással. Az egyik lány egy zsidó férfiba, a másik egy német katonába lesz szerelmes. A két fiatal nõ életfelfogása, és az ebbõl adódó nézeteltérés áll a középpontban. A film egyedisége és nagyszerûsége abban nyilvánul meg, hogy független tud maradni, és nem a hovatartozás alapján mutatja be a karaktereket, hanem emberi oldalukról. Ez az alkotás jó példa arra, hogy nem lehet a dolgokat csak egy oldalról szemlélni. Megható, mély és nagyszerû történet az elfogadásról, megértésrõl és emberségrõl. Kár, hogy Magyarországon még nincs forgalomban.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu