Az öcsém cipői

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 42 perc, 2006

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Portréfilm két rendszerről, 33 évről és 33 pár cipőről.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
kroll 2013 nov. 17. - 21:29:49 Előzmény mmBálint
Maximálisan egyetértek az elõttem szólóval. Nem értem, hogy mi abban az érdekes, hogy van valakinek 32 db bóvi szar cipõje, ami közül a "legértékesebb" egy kb 15.000 forintos Adidas sportcipõ.
momcsi 2010 szept. 13. - 01:29:35
Na azért ne legyünk ennyire kritikusak. 2006-os a film, minimum lehetett sokat költeni és nem csak hogy lehetett, elvárt is volt... mármint egy körben. akár hitelre:)
mindenesetre hihetetlen pimasz tényleg, ahogy beszól embereknek, "leolcsózza" õket, minket, csak azért, mert nem tehetjük meg, hogy a fizetésünk negyedét cipõre költsük. Lehet, hogy aki "csak" NDK szandálban és fekete zokniban nézi meg a városunkat, többet olvasott és látott, mint P.Gergely. Viszont ahhoz sincs jogunk, hogy jelentéktelen filmnek bélyegezzük ezt a dok.filmet. Sz.tem az igenis jól sikerült portréfilm, egész jó képekkel. Egy jó film arról, hogy vannak olyan férfiak, akik örömmel vásárolnak és hordanak ruházati terméket, nem csak az alantas szükségletet elégítik ki avval, hogy felhúznak valamit magukra.
bloodhoney 2010 szept. 12. - 22:46:20
Nekem nagyon tetszett, nem tudjátok, lesz-e második része?
eroica 2010 szept. 12. - 13:37:15
Köszönet az elõttem szólóknak (hiszek nekik): megmentettek 45 perc akármitõl.
Packolombo 2010 febr. 01. - 03:05:04
Megnéztem ill.végig szenvedtem, mert nem hittem a szememnek.
Azzal még nem lenne baj, hogy valakinek az a mániája, hogy cipõket gyûjtsön, de a pasi minimum egy fél istennek képzeli magát, és innentõl kezdve nincs mirõl beszélni.
Egyet nem értek miért kellett errõl filmet csinálni.
1/10
mmBálint 2010 jan. 30. - 11:25:47 1/10
Megnéztem a filmet - az mtv videótárában is fent van. Hát... egy jelentéktelen ember, üres, jelentéktelen mániájáról egy (szükségképpen) jelentéktelen "film". A (bocsánat, nem találok jobb szót rá:) primitivség csúcsa, mikor szegény feleség elmeséli, hogy karácsonykor (!) milyen undorral tolta el a Fõhõs a kapott ajándékot...

Amúgy az öltözködés, a cipõ (szerintem, normálisan) vagy a puszta szükség, vagy a kifinomultság, az ízlés, a nemesség megjelenítésére lehet alkalmas. Namost ha valaki arra gyrsul, hoyg a megnyíló adidas boltban elsõként vegye meg az ilyen-olyan tucatterméket, vagy ugyanerrõl pár év múlva mint tök érdektelen dologról nyilatkozzon...

Felszínes, lapos, érdektelen, felületes - unalmas. Még jó hogy közben pakolásztam-takarítottam, nem telt tök haszontalanul az idõ.