Az Őrzők legendája

Bakancslistához adom
Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-ausztrál animációs film, 100 perc, 2010

Értékelés:

213 szavazatból
Szerinted?

Soren, az ifjú bagoly az apja meséin nőtt fel. Ezek a mesék a nagy fa, a Ga-Húl őrzőiről szólnak: azokról a bátor, mitikus szárnyasokról, akik az egyszerű bagolynépet védik a gonosz Tisztáktól. Miközben Soren szeretne az ősök nyomába lépni, testvére, Tukk kigúnyolja ezért. Egyik nap a két bagolycsemetét elrabolja egy lázadó bagolycsapat. Sorennek néhány társával együtt sikerül megszöknie. A barátaival együtt elindulnak megkeresni a nagy fát és az Őrzőket. Az egyetlen reményük, hogy segítségükkel legyőzhetik az ellenséget.
Bemutató dátuma: 2010. október 7. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Soren eredeti hangja
Noctus eredeti hangja
Dereng eredeti hangja
Ezylryb eredeti hangja
Gülfi eredeti hangja
Mrs. Plithiver eredeti hangja
Kludd eredeti hangja
Eglantine eredeti hangja
Digger eredeti hangja
Nyra eredeti hangja
Metalbeak eredeti hangja
Jutt eredeti hangja
Boron eredeti hangja

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
Révész István febr. 22. 22:16:27 2/10
Agyatlan baromság harcoló baglyokról, rendkívül unalmas, történet nulla. Elpazarolt idő.
1/10
Marton12 2021 nov. 28. - 20:45:18 1/10
Borzalmas volt, a történet pocsék, a szereplők bénák, a szinkron pocsék, még az animáció is gyenge és a köpetről még nem is beszéltem... undorító volt.
Esküszöm ezt a filmet meg se kellett volna csinálni, abszolút semmi értelme nem volt. El se tudom képzelni, hogy ilyen jó az értékelése. Ez nem is nevezhető animációs filmnek, ez csak egy szokásos amerikai hulladék, amit csak úgy legyártottak, hátha jó lesz, de egyáltalán nem lett jó. Sőt, ez a legrosszabb animációs film, amit valaha láttam. 10/-50
10/10
ammok001 2020 aug. 15. - 21:09:09 10/10
Valami eszméletlen szépen van megcsinálva...
zora 2017 dec. 04. - 14:00:12
Rendkívül jó minõségû rajzfilm.
Viszont nem tudom: 6 éves gyerek nem fél közben? Valaki nézte már meg kicsivel?
4/10
Rahar 2016 máj. 16. - 14:46:38 4/10
Vegyes érzelmeim vannak az alkotásról. Egyrészt nemhogy szép, hanem kifejezetten gyönyörû a kivitelezés. Például ahogy a viharban repülnek. Számomra eddig ez a legszebb animáció amit láttam. Az is szimpatikus, hogy baglyok a fõszereplõk.
Viszont a történet nekem nagyon nem jön be. Elõttem már többen írták, hogy klisés, szerintem ezen nincs mit szépíteni, egyszerûen az.
Mindenki éli a kis életét, de vannak hatalomra törõk, akik egy új rendet hoznak létre, stb. Ha nem lenne ennyire gyönyörû a megvalósítás, keményen 1 pontra értékelném. Engem személy szerint ennyire irritál a sablon történet.
Szerinte egyetlen egyedi karakter van benne, a jövendõmondó.
Ez az én véleményem, természetesen elfogadom, ha másnak ez az univerzumban fellelhetõ legjobb film, történet, stb.
10/10
Marcipáncica_ 2015 dec. 05. - 19:51:16 10/10
Egyik kedvenc "mesém". Azért az idézõ jel, mert felnõtteknek is tökéletes kikapcsolódás. Gyönyörû grafika, szívet(zuzát) szorongató kedves történet. 10/10
10/10
Black Adam 2014 febr. 10. - 11:49:27 10/10
A szív túlságosan mainstream lett volna... a könyvben is zúzáznak, azt tartják az agyuk és szívük mellett a másik fõ érzelmi központjuknak. Ez bagoly-fantasy filozófia. :)
P@nni 2014 febr. 04. - 17:50:32
Mondjuk ezt a zúza-dolgot én sem értem. Miért nem lehetett a szívükre hallgatni, miért kellett a zúzára, ami gyomor....? :/
bbenjoe 2013 júl. 16. - 02:25:17 Előzmény tyipike
Szerintem pedig a pontozás stimmel. Szerintem nagyon jó film!
3/10
tyipike 2013 jún. 22. - 23:09:48 3/10
Ez a film borzalmas, életem egyik legrosszabb meséje :S Minden eredetiséget nélkülöz, megszokott gagyi poénok, a történetszál pedig szörnyen beteges. Majdnem hányingert kaptam a sok "zuzázástól" és lassítástól. Semmiképp nem nézetném meg gyerekkel, ha való egyáltalán valakinek, akkor hát felnõtteknek.
Az egészet a képi világ vitte el a hátán. Amiatt kap egyáltalán többet, mint egy pont. : /
10/10
Black Adam 2013 ápr. 04. - 17:13:26 10/10
Szerintem a mûvészi és egyben élethûbb kivitelezés ami már önmagában is elviszi az egészet.
Nem tudom mi a baj a baglyokkal, ha már minden állatot felvonultattak animációban. És nem tudom miért bûn harcosként beállítani az állatvilág pár ragadozómadarát, akik vaksötétben zajtalanul siklanak és lesbõl csapnak le. Persze aki azt hiszi, egész nap ülnek a fán, nem is várok intelligens hozzászólást.

Ízléstelenül hatásvadász? Egy fantasy világban zajló életre-halál harcot nem is tudom hogyan kellene bemutatni. Egyébként is igaz, ha nem tetszik ne nézd meg (elvégre láttad az elõzetest), ha nem jön be a fantasy akkor nem kell nyavalyogni, nem kötelezõ, az más, ha moziban nézed és fizetsz érte, de erre megint mondom, ott a Szinopszis, stáb és trailer, nem hülyeségbõl találták ki.
7/10
Jagerus 2012 okt. 18. - 17:26:12 7/10
A történet nem nagy szám, de az biztos, hogy jó pár színesceruzát elhasználtak, mire a tollak között élõ tetvek szempilláját is megrajzolták.
Rinzler 2012 aug. 23. - 12:26:06 Előzmény Black Adam
A fantasy háttérvilága elég gyengén megkreált, és közel sem bír oly részletességgel mint például Tolkien világa. Habár a könyvet nem olvastam, így az lehet, hogy sokkal jobb mint a film, de a film gyakorlatilag alig avat be bármilyen részletbe is, így a film cselekménye gyengén magyarázott, unalmassá és vontatottá válik. Így továbbra sem tágítok amellõl, hogy elvesztegetett idõ volt...de ami igaz, az igaz, ízlések és pofonok.
10/10
Black Adam 2012 aug. 20. - 11:35:12 10/10 Előzmény Rinzler
Nehéz eldönteni, hogy a következõ egy "troll etetés" lesz, vagy sima beszélgetés. :)
- SPOILER -
Hol is kezdjem, ja igen ez egy könyvadaptáció, Az Õrzõk szemszögébõl gonoszak. A Pure Ones csak a fát akarja elfoglalni és így mindenhova elérnének, míg az õrzõk a rendet tartják fenn a gonosz pedig leigázásra és hatalomszerzésre használná. A Szilánk rejtélyes anyag, nem fogják az elején lelõni mi az. És nem gonosz baglyok eszik meg az egereket, hanem akárki, csak a köpetekbõl a legegyszerûbb összegyûjteni, mert bányász képességekkel nem bír a Szent Ególiusz. Grimble a jó karakter pedig nem az "okosokra" vár, hanem azokra akik hasonlóan hozzá nem váltak holdkórosak, nem lettek "robotok". A Kovácsmesterséget roppant kevesen értik, a Nagy Ga'Hoole fa kovácsa az egyik. Aki igen a bivalyerõs Uhu lábaival üti az izzó fémet, ami rendkívül könnyû.
- SPOILER VÉGE -
Ha nem nyitott valaki az igazi Fantasykra nem kell megnézni/olvasni, csak azért, hogy leírhassa, hisz látszik keveset tudsz a megkreált világ törvényeirõl. Nem utolsó sorban: ízlések és pofonok.
Rinzler 2012 aug. 19. - 18:08:07
Véleményem SPOILER tartalmú:

----------------

Szörnyen szar, amikor az elején a bagoly elkezdett lanton játszani, komolyan fizikai fájdalmat éreztem. A film sztorija baromira erõltetett, csupa gyenge klisé. A gonosz baglyokról nem tudunk semmit, hogy miért gonoszak, vagy hogy miért gonoszak, de fura kék színben sugárzó fémet gyûjtenek bagolyköpetekbõl, amit az egerek lenyelnek, õket megeszik ezek a gonosz baglyok és az elrabolt kis baglyok kotorásznak ki a köpetükbõl. Értitek? Értem én, hogy fantasy de ez így rém tré. Majd elõpattan egy szintén gonosz, más baglyokat elrabló bagoly, akirõl kiderül, hogy õ valójában tök jó arc mert "elhatározta, hogy ha idekerül valami okos bagoly, segít neki". Pff, atyaég, nemár, ez komoly? Ennyi? Ó egek, annyira látszik, hogy meg sem erõltették magukat. Amit szintén nem értettem, hogyan viselhetnek a baglyok fémpáncélt? Mivel dolgozzák fel/meg a fémet? Jaj várj, jut is eszembe, a baglyoknak nincs kezük! Cserébe a lábukkal, jézusom, fáj az oldalam a röhögéstõl. :D Õrzõk legendája = Gagyiság netovábbja.

Legalább kábé be lehet lõni a film helyét, ami valahol az Óceániai térségben játszódhat, lévén erszényes ördög és hangyászsün is felbukkan, viszont fura, hogy itt mindenféle fajtájú bagoly felbukkan, az élõhelyük különbözõségeik ellenére. Ez a film zsé-kategóriás gyerekmese. De végigszenvedtem, hogy úgy írhassak véleményt, hogy láttam....

----------------

SPOILER vége...
10/10
Black Adam 2012 júl. 15. - 01:08:06 10/10
Akit érdekel:
Megjelent a film mûvészkönyve, amit magától a stúdiótól lehet megrendelni.
Art of Legend of the Guardians - The Owls of Ga'Hoole címmel. További infó: http://animallogic.com
10/10
Black Adam 2012 márc. 15. - 00:49:43 10/10
Azért meg nyugtatlak, én sem vagyok jó angolból, sõt, uuuuhhh...
Még mindig nem adtam fel a reményt, én sem az oldal és az email is áll még, várom a jelentkezõket, csak sokkal több kellene.
http://orzoklegendaja.atw.hu
Nagyon jó. Kitartás kell hozzá, meg google fordító :), illetve egy GoG fordító/magyarázó a fantasy kifejezésekre.
http://noblegardiansofgahoole.wetpaint.com/page/Informational

A végén lehet, hogy egy összegzõ, magyarázó jegyzeteket fogok készíteni a könyvekbõl, mert a teljes durva fordításban sem tudnám bevállalni, meg nem is tudnám kivitelezni.
10/10
mr.nobody 2012 márc. 14. - 21:10:32 10/10 Előzmény Black Adam
Kicsit reménykedtem,hogy kiadták magyarul és lemaradtam róla,de nem is értem miért gondoltam ilyet :). Az a gond ,hogy én nem vagyok egy english boy úgyhogy számomra csak a remény marad h megjelenik e egyszer még ez a csodálatos sorozat(nekem csak az elsõ rész van meg). Hát élvezd helyettem is a könyvek olvasását. PEACE
10/10
Black Adam 2012 márc. 13. - 18:30:32 10/10
Hello,
Igen eredetiben, rendelem õket. Most a 14, 15-et várom, a 6. végén járok. :P
10/10
mr.nobody 2012 márc. 13. - 09:04:22 10/10 Előzmény Black Adam
Hello! A könyveket angolul olvasod? PEACE
Összes hozzászólás