Az új barátnő

Bakancslistához adom
Une nouvelle amie
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia filmdráma, 105 perc, 2015

Értékelés:

41 szavazatból
Szerinted?

Claire mély depresszióba esik, miután elveszíti legjobb barátnőjét. Egy nap különös felfedezést tesz elhunyt barátnője férjével kapcsolatban, ami megváltoztatja életét.
Bemutató dátuma: 2015. március 19. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
drludmilla 2022 febr. 18. - 18:59:42 5/10

A végén Laura terhes? És sejthető, hogy kitől?



Véleményt kérek szépen! Köszönöm!
10/10
szookedorina 2018 máj. 25. - 22:06:20 10/10 Előzmény szookedorina
A konzervativizmus nagy értéke a hagyományok, kultúra őrzése ami nélkül szinte elképzelhetetlen önmagunk keresése. Többek között a klasszikus liberalizmusnak köszönhetjük az önálló, szabad megvalósítást, identitást.
ui ;
A demokráciának, hogy érvényesíthetjük önállóan véleményünket.
A kommunizmusban egy közösség azonos véleménye az iránymutató.
Végül a kapitalizmus nem gátol az önálló, egyéni megvalósításban, a versenyben.
„Ahhoz, hogy valaki pótolhatatlan lehessen különlegesnek is kell lennie!” Chanel K.Á.
10/10
szookedorina 2018 máj. 22. - 20:17:40 10/10 Előzmény M.Zs.F
spoilert tartalmaz
Amikor nem értjük egy kapcsolat létrejöttét annak általában oka az elsöprő vonzalom és a logika hiánya, az érteni nem akarás . Mi okozza a vonzalmat? Szenvedély vagy szimpátia ritkább esetben mindkettő. A szimpátia nagy általánosságban tanult tulajdonság, a szenvedély az egy feltörő megmagyarázhatatlan szellemi erő egyezik az ösztön és a lélek érzetével. Ösztönnel, lelki megérzésekkel minden lény rendelkezik különböző genetikai típusban, aspektusban. Ami változtatja, irányíthatóvá teheti, az a gondolkodás.
Ha két élőlény hasonló lelki adottságokkal rendelkezik, azonos érdeklődéssel egy azon környezeti körben, több mint valószínű jól idomulnak egymáshoz nemtől, kortól függetlenül.
David Mitchell
Cloud ​Atlas "Felhőatlasz" megfilmesített darabjától, a tetszéstől berosál a többség. Maga a szemlélet a mondanivaló ugyan ez csak különböző idősíkokban haladva, ugrálva, Hollywoodi vetülettel.
Ez a történet a jelenben ragadja meg a lehetőséget az önmegismerésre. A barátság alapja a lelki érzelem (DV) és az egy gondolkodó, mérlegelő nő (C) akinek az életben keresendő vágyai egyeznek az özvegyével. Ilyen egyszerűen találnak egymásra.
Buddha mikor nyitja fel szemeit ? Mikor Önmagára talál, Önmaga lehet. (kórházi jelenet)
A konzervativizmus nagy értéke a hagyományok, kultúra őrzése ami nélkül szinte elképzelhetetlen önmagunk keresése. Többek között a klasszikus liberalizmusnak köszönhetjük az önálló, szabad megvalósítást, identitást.
Zseniális film 10.pont
A klasszikus és ultra jó modern zenék váltakozása perfect.
K.Patrik19 2017 júl. 13. - 23:48:29
Sajnos azt kell, hogy mondjam, idáig ez az egyetlen François Ozon film, ami nem tetszett. Sem a témája, sem a mondanivalója (bár konzervatívnak is tartom magam). A képi világa és a színészi játék pozitívabb. Ha van lehetõség ajánlásra, akkor inkább a Jeune et Jolie-t ajánlom tõle, azt is a napokban néztem és kellõen megérintett.
Ez a film viszont csak 10/4 nálam.
9/10
end33 2016 ápr. 09. - 18:05:29 9/10
Hát nem kicsit perverz történet. Egyébként a film csodálatosan van fényképezve. A nyitott gondolatisága megdöbbentõ. Érzelmi-kapcsolati megoldásai már a normalitás határain túlról integetnek vissza. Nem könnyen felejtõs dráma, a szívbe maródnak képsorai. A színészi játék is nagyon profi és hiteles. Nehéz szerep Romain Duris-é de tökéletesen megoldotta. Ozon filmjei méltán kapnak jelentõs elismerést. (Kifinomultságát talán Ferzan Ozpetek-hez tudnám hasonlítani.)
3/10
M.Zs.F 2016 jan. 08. - 20:51:41 3/10
A mai napig sem nagyon tudtam megerteni mi is folyt itt ebben a filmben. Én melegkent láttam már sok mindent de ez sok volt nekem is.....

10/3
10/10
toronyház 2015 nov. 18. - 21:53:26 10/10
Szerintem nem beteg, emberi, nagyon emberi.
1/10
h.tibi91 2015 szept. 13. - 12:30:04 1/10
Ez a film olyan szinten beteg, hogy arra szavakat is nehezen találni. Nem ismerem az írót, de elég komoly elfojtások lehetnek benne, vagy egy közeledõ coming out.
Lehet csinálni filmet a melegekrõl és travikról de ez talán túllõtt a célon, ugyanakkor az a kérdés is felmerül az emberben, hogy mennyire egészséges világkép ez, amit bemutat.
Gondolati vagy valóságos síkon a film mindenkit összehozott mindenkivel, én már csak tényleg arra vártam, hogy valakirõl kiderüljön titkon a kecskékbe szerelmes.
Nem igazán ajánlom senkinek még meleg jogi aktivistáknak sem, mert lényegében az elfojtásokról és frusztrációkról szól a film némi szoft pornó beütéssel.
1/10
shoc 2015 aug. 04. - 17:02:09
Nagyon szépen van fotózva, komponálva. Igen bátor a témavállalás, egyedi a téma, üdítõ stílusérzék.
Jól kidolgozott, ügyes film, ügyes a rendezõ. A vörös hajú csajt imádtam benne.

Ennek ellenére valahogy az egész roppantul idegesített és alig vártam, hogy valami más filmet nézzek meg. Pár filmben láttam ezt a palit, de lúdbõrözök tõle. Aranyos, tehetséges, de valahogy idegesít.

Jó hogy megint belekóstolhattam ebbe a világba (bár a Patrick Scwayze - Julie Newmar jobban bejött), de örülnék ha ezzel a témával inkább nem találkoznék többet.
proklima 2015 júl. 30. - 10:32:45
"-Tanítsak valamit?
-Mit?
-Mikor a szemedet fested, jobb szem-jobb kéz, bal szem-bal kéz.
-Hát ez oltári! És mûködik!"

Nekem nagyon tetszik a film. Kicsit perverz, kicsit morbid (a többség számára), viszont semmi alpári és közönséges nincs benne.
Finom, könnyed, légies és szórakoztató, ugyanakkor néhol elgondolkodtató.
A fõszereplõk briliáns módon játszanak, fõleg Romain Duris.
A film hangulatához nagyon illenek a retro-zenék.
https://www.youtube.com/watch?v=WJ0Y2eMTkCc
Szóval-szerintem-François Ozon nagyon jó.
A 10-es skálán 10 pont (ts:10).
tortura 2015 júl. 21. - 17:02:42
Nem reklámozza a másságot. Ez az, hogy nem is jellemzõ a fõhõsre a másság. Igazándiból nem is értettem a filmet. Semmi nem volt egyértelmû és logikus számomra.
Ilyen alapon a háborúról se készítsünk filmet, mert akkor az van, hogy reklámozzuk a háborút.
pihes 2015 júl. 16. - 15:23:24
Rendben van, hogy a filmkészítés sokszínû. De, ez sokunknak nem fér bele az értékrendjébe.
Miért kell reklámozni a másságot?
Ez diszkrimináció az emberekkel szemben!
9/10
Edmond Dantes 2015 márc. 21. - 21:57:40 9/10
Ozon megkerülhetetlen. Ozon a francia Almodóvar...vagy Almodóvar a spanyol Ozon? Amaz direktebb színekkel,harsány(abb)an, nyers(ebb)en, sokszor összekuszálódó, de végül mindig kiegyenesedõ-összeálló cselekménnyel hódít, varázsol el, Ozon ebben a filmjében (is) a francia, hogy ne mondjam, a gall szellem rafináltan kifinomult, a kényes, sõt legkényesebb témákban is otthonosan mozgó formáját hozza. Líra, érzelmek, fekete humor, tragikum, sablonosnak tûnõ fordulatok, merész/kényes téma=másság(ok) megjelenítése, mindez, sõt ennél sokkal több: ízléssel, mûvészi pontossággal adagolva. A kettõs (!) címszerep jutalomjáték, de nem nyomja el a meg-megbicsakló majd újból és újból visszaálló zûrzavaros, mégis követhetõ/vállalható érzelmek remek ábrázolását. Ozon- és Almodóvar-híveknek és a másság, a sajátságos nemi szerepek legalább film(b)en való elfogadóinak-megértõinek ajánlom. 10/9
10/10
Andor25 2015 márc. 05. - 01:55:50 10/10 Előzmény sanderb
Utóbbi évek legjobb Ozon filmje, 10/10.
sanderb 2015 febr. 26. - 11:33:12
Ez is szerepel a közeli filmes terveimben, a megtekintendõk listáján. Ozonnal kapcsolatban egyszerre vannak elvárásaim és fenntartásaim is, de mégis érdeklõdve várom a mûvészetét mindig.