Az utolsó óra

Bakancslistához adom
The 11th Hour
amerikai dokumentumfilm, 95 perc, 2007

Értékelés:

41 szavazatból
Szerinted?

Leonardo DiCaprio szívügyének tekinti bolygónk állapotát. A legelismertebb tudósok által összeállított dokumentumfilmben narrátorként közreműködik. A kétszáz éve tartó folyamatos ipari fejlődés következményeit viusgálják, melyért az emberiségnek súlyos árat kell fizetnie. A globális felmelegedés egyenes következménye megannyi katasztrófa, mely a veszélyre figyelmeztet. Most talán még van esély a változtatásra. Az alkotók feltárják, hogyan jutott el az emberiség arra a pontra, hogy fegyverek nélkül is elpusztítsa önmagát.
Bemutató dátuma: 2008. január 31. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Richard Kovács 2021 ápr. 10. - 12:01:47 Előzmény Sadenal
Na ennél nem tudtam volna jobban megfogalmazni én sem!
8/10
Sadenal 2014 júl. 18. - 22:26:17 8/10
Sajnos megtekintve ezt a jó kis dokufilmet (már azért találkoztam korábban ezekkel a problémákkal más dokkban, úgyhogy annyira nem lepett meg amit láttam/hallottam), megint avval kellett szembesülnöm, hogy az emberiség nem elég érett arra, hogy normálisan gondolkodjon. Ugyanis a problémákat nem orvosolni kéne, hanem megelõzni kellett volna. Nem tudom, hogy képesek vagyunk fölállni, de azt hiszem súlyos tragédiának kéne történnie ahhoz, hogy végre fölfigyeljenek erre az emberek. Kevin Spacey is azt mondta a Hetedikben hogy oda kell ütni a kalapáccsal hogy fölfigyeljenek. Erre van szükség. Ha így nem lehet hatni, majd a természet jelez valami durvát, és ha aztán sem, akkor...baszhatjuk, vagy addigra megváltozik az emberek mentalitása. Ha nem akkor kihalunk a Föld meg nyom egy resetet aztán mûködik tovább......nélkülünk. :)
10/10
Netricho 2011 márc. 14. - 12:02:51 10/10
Kellene valaki,akit hatalmas,irányítható természeti erõvel ruháznának fel....mondjuk engem ;-)
Nem lenne kérdés,hogy végigsöpörnék a világon.Jó pár emberi életbe kerülne,de emlékeztetném az emberiséget,hogy ez a gondolkodásmód nem nyerõ.
Nem a világot kell megmenteni,hanem magunkat.
gyuribacsi 2010 nov. 19. - 07:34:58 Előzmény PSissy
Bár többen jelezték már, hogy nem értenek veled egyet, én azzal egészíteném ki mondandójukat, hogy véleményed egyetlen dologról árulkodik, mégpedig arról, hogy bedõltél a médiának, és kevés tudományos tényt, adatot olvastál a klímaváltozásról. Ez sajnálatos.
10/10
angyalka2003 2010 aug. 02. - 01:55:48 10/10 Előzmény PSissy
:D Hát persze, a globális felmelegedés a média agyszüleménye, igazság szerint nem is létezik! NEM! Az, hogy a Föld változik, igaz, de nem így! Nem -20 fok lenne, ebben nincs igazad. És az emberek igenis tehetnek minderrõl, mert pl. Amerika van akkor tahó, hogy nem ad lejjebb a rohadt nagy színvonalon. Mert muszáj benzin zabáló kocsikkal rohangálni... Miért van az, hogy 2010-ben a legtöbb emlõs kihaló félben van, sõt, minden második állat: madarak, rovarok, halak stb. Ez nem természetes, errõl mi tehetünk. A média pedig jól teszi, hogy erre felhívja a figyelmet. Ha nem létezne a média, neked minderrõl halvány lila dunsztod se lenne. Az újságokból, tévébõl, internetrõl értesülsz, mirõl beszélünk akkor? Ki hívja fel a figyelmet? A szomszéd asszony, vagy galambbal üzenjünk egymásnak, vagy postán? Ugyan már! A média hatalom, és jól teszi ha ezt a dolgot még akár fel is fújja. Én ennél még nagyobb hisztériát csapnék, mert ennek ellenére sem tesznek az emberek a globális felmelegedés ellen. Ugyan nem minket érint majd ez, hanem az unokáinkat, akik képeskönyvekben láthatnak állatokat, növényeket.
Mr.Hollywood 2010 ápr. 25. - 14:01:01 Előzmény PSissy
Tõled kéne inkább elfutni!
Örülünk hogy van közöttünk néhány aki mindenkinél okosabb Hülye! Megnézném az arcodat amikor majd sírva kell lejjebb adnod, és az önhittség rémületté változik a képeden! Már nem soká! (sajnos)
10/10
lencsii 2010 ápr. 20. - 11:46:32 10/10 Előzmény PSissy
a film nem csak a globalis felmelegedesrol szol. minden ok okozat, az is amit te mondasz meg az is ami kovetkezhet..
PSissy 2010 ápr. 02. - 16:45:48
Ha nem volna globális felmelegedés, most kb. -20 fok lenne.

A hülye média és a félmûvelt újságírók + politikusok, valamint a megvehetõ kutatók úgy állítják be ezt az egészet, mintha néhány évetizede lenne felmelegedés. Ez nem egy régészeti lelet!

Ha nem lenne változás, nem lenne - talán - semmi sem. Még mindig az õs-óceán lutyogna. És nem lenne pl. olyan tudomány sem, mint a geológia.

Felmelegedés nélkül nem lenne élet. Vagy csak nagyon kezdetleges. Hogy a hõmérséklet változik? Persze, minden változik! Nincsen állandó dolog.

Aki pedig azt mondja, hogy õ meg tudja mondani, mit hoz a jövõ a Föld átlaghõmérsékletét tekintve, nos...attól fussunk el jó messzire.
t-mee 2010 febr. 09. - 20:19:22
a sátán :)
rosso 2010 jan. 11. - 22:42:50
Az a rassz, amely a pénzt mindenek felé helyezi...
Keep the Faith 2010 jan. 09. - 15:30:16
Szerintem a film témája nagyon fontos. Mindenkinek ajánlom, mindenkinek meg kell néznie, és illene mindenkinek tennie valamit. Ha az emberiség a világ urának tartja magát, akkor legyünk hát urak, és oldjuk meg a problémát. A Föld az egyetlen bolygó a galaxisunkban, ahol az élet utat törhetett magának, és az ember elpusztítja (ezzel együtt magát is)a profitért és a kényelemért cserébe. De ha nem lesz Föld, mindenki cseszheti a pénzét! Ez a "nagyoknak" nem jut eszébe? Tényleg az utolsó pillanatban vagyunk, és csak mi tehetünk róla. A folyamatot mi idéztük elõ, és nekünk kell most helyre hozni!
Úgyhogy továbbítsátok az üzenetet: "HEAL THE WORLD"! :)
Magnolia1 2010 jan. 07. - 17:54:56 Előzmény katus
Ebbõl is az derül ki, hogy ideje lenne, hogy vki feltalálja azt a járgányt, amit a Vissza a jövõben évekkel ezelõtt, jó fantáziával bemutattak - a prof szeméttel mûködõ kocsijára gondolok. Elég sok problémát megoldana 1xre, bár ahogy már elõttem megbeszéltétek, ez nem sok multinak állna érdekében. Bár, ha jól meggondolom, elég sok országnak vannak problémái a szeméttel...
dimension75 2010 jan. 07. - 15:53:52 Előzmény Shono
ha kinyírod magad egyel kevesebben leszünk...
katus 2009 jún. 27. - 11:56:36 Előzmény Abaddon
Akármilyen hatásvadász, szükség van az ilyen filmekre, nagy nevû sztárokkal, mert talán ez jobban hat az emberekre.
És való igaz, hogy a nagy világ cégek , akik elképzelhetetlenül sok pénzt kaszálnak a kõolajból, földgázból nem mondanak le róla. Viszont: a vízzel mûködõ autó volt itt példaként. A fõ ennél az autónál, hogy VÍZZEL mûködik! Más országokban nincs tiszta ivóvíz, sõt egyáltalán nincs: ha valakinek az alapvetõ emberi szükséglete nincs biztosítva, akkor nekünk csupán a kényelmünkért jogunkban áll használni? Mikor így is nagyon sok édesvíz szennyezett, és tulajdonképpen nagyon kevés édesvíz van? Az autó üzemanyagánál ehhez hasonló morális szempontokat is figyelembe szoktak venni, például a bioetanollal mûködõ autóknál is fenn áll ezen probléma.
Abaddon 2009 máj. 16. - 22:27:18
Hatásvadász videó.
Pl. NGCn volt egy mûsor a vulkánokról, hogy egy nagyobb vulkán kitörésnél a gyárak és autók szén-dioxid kibocsátásának a többszöröse kerül a levegõbe. Bár ilyen már rég volt.
Azért hatásvadász, mert elején elmondja hogy kb. semmi esélye már a földn ek, a globális felmelegedéssel szemben. A végén erre rácáfol, hoy tudunk változtatni.
Elméletben persze tudunk, de gyakorlatilag nem.
Nem mondanak le a fosszilis energiáról addig, míg vagy ki nem fogynak vagy meg nem semmisülnek.
Pl. Egy magyar ember feltalálta a vízzel mûködõ autót, a kutyának sem kell, mert a vízért nem fizet senki. És ebebn a profitorientált gazdaságban nem is lesz változás csak rosszebb lesz.
Végülis kinek az érdeke, hogy változtasson? Mert akik megtehetnék, azok tuti nem fognak, addig, míg már nem tapasztalják a bõrükön a hibáikat csak addigra késõ lesz.
susmuruss 2009 ápr. 29. - 20:16:06
Ez a film kotelezo mindenkinek.
Kivancsi vagyok amerikaba mit szolnanak hozza az emberek.Szerintam szarnanak az egeszbe.Azt sem fognak fel hogy letezik amerikan kivul is elet, meg hogy honnan van az a sok szar amit megvasarolnak a boltban, es hogy hova kerul a szemet amit kidobnak.Miattuk van az egesz.
Nem tudnam jobban megfogalmazni en sem ezeket a dolgokat, max erelyesebben lépnék fel a nagy vallalatokkal szemben.Eleg megrendito kepeket mutattak,es az a baj hogy tenyleg egyesek azt gondoljak hogy azert a filmben eltulozzak a dologkat, pedig szerintem meg enyhen fogalmaztak.
A masik csoport meg ugy van vele hogy ez legyen az okosabbak dolga kitalalni a megoldast nekunk meg nem kell megvaltozni.Hat ez kurvara nem igy van.

az ilyen filmeket ingyen kene vetiteni a mozikba es az ehhez hasonlo filmeket kene reklamozni a tv ben, hogy az amberek feljenek, es radikalisabb valtozasok legyenek.
Shono 2008 okt. 28. - 21:41:09
Helyzet: sokan élünk a Földön... én kb. 3,5 milliárd embernél húznám meg a határt.
9/10
johnspoiler 2008 aug. 22. - 22:19:14 9/10
Jó film. Jó, hogy egyre több ilyen film készül. Csak aztán másnap elébredve nem szaba megszédítsen e világ hamis illúziója.
psysogo 2008 ápr. 21. - 18:35:23 Előzmény katalindus
hol játsszák?
9/10
katalindus 2008 febr. 12. - 21:45:28 9/10
Nagyon ajánlom a filmet mindenkinek, mert olyan dolgokat is kimondanak benne ami a mindennapokban nem hangzik el, pedig fontos, hogy tudjunk róla és foglalkozzunk a témával.
Összes hozzászólás