Babylon 5: Egy új korszak kezdete

Bakancslistához adom
Babylon 5: In the Beginning
amerikai sci-fi, 94 perc, 1998

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Az emberek kapzsiságának és terjeszkedési vágyának semmi sem szab gátat. A kentaurik, Londo vezetésével csapdát állítanak a narnok közvetítésével létrejött minbarik és emberek közötti találkozón. Mivel mindkét fél azt hiszi, hogy a másik árulta el, kitör a háború. A Szürkék Tanácsa, Delenn-nel az élén, bosszút esküszik, amikor vezetőjüket megölik. A Babylon 5 űrállomás a bolygóközi békét hivatott szolgálni, létrehozása után Sheridant teszik meg vezetőjévé.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Delenn 2019 jan. 05. - 11:07:55
A Babylon5.SciFi.hu mostantól a http://babylon5.on.hu címen is elérhető.
Kit Fisto 2018 szept. 16. - 00:55:17
Azért a Star Trek-ek sokkal komolyabb sorozatok a Babylon 5-nél. Ebben csak kb. két-három karakter tetszik, van amelyik pedig szörnyen rossz. De ezekben a sci-fi-szegény tv-s időkben még ezt is megnézem. Majd meglátom, bírom-e végig, vagy túl unalmas lesz?
10/10
il_maryl 2011 aug. 26. - 02:01:20 10/10 Előzmény Tereus
Teljes mértékben egyetértek.
A háttértörténetet ismerni kell hozzá. Ha valaki látta végig a sorozatot, akkor nagyon sok szálat elvarr. Ezzel kerek a történet. A sorozat nélkül viszont el tudom képzelni, hogy egy massza az egész. Ahogy barátnõm hívta a kentauriakat kb tíz éve: néhány esernyõfejûvel.
A ruhák, a fajok, mindet JMS az emberi történelembõl emelte ki. Megvilágításba téve egy-egy oldalukat. A science fiction, meg nem véletlen tudományos fantasztikum. Bármit bele lehet tenni. Ha valaki úgy gondolja, egy szál alsónadrágban lebegve létezünk a jövõben, hát akkor ez van. :D
Tereus 2010 ápr. 15. - 20:26:19
Érdemes elõbb a sorozatot végignézni, és utána ezt a filmet.
Ha valaki ezzel kezdi simán beleeshet ilyen szituációba, hogy a közepén csatlakozik valamibe, és így nem érti (annak ellenére, hogy itt pont az elõzményeket veszik át - de nem véletlen indítanak a sorozat végébõl vett képekkel (Mollari a lebombázott Kentauri Prime-on kezdi a mesét), arra alapoznak, hogy a nézõ ismeri a B5-öt (pl látták az elsõ szériában, amikor a jósnõ Mollarinak is, és Vir-nek mondja: "Magából császár lesz, és magából is." :P)).

Az elsõ B5-ös élményem nekem is a sorozat közepébõl volt, és eléggé rossz benyomást tett rám. Aztán valahogy mégis elkezdtem nézni, amikor magyarul is elindították a TV3-on (majd folytatták a TV2-n), és a kedvenc sorozatom lett. Az összefüggõ történet, a fejlõdõ karakterek, a jól kidolgozott világ, nagy ûrcsaták abszolút felejthetetlenné teszik a sorozatot.

Aki olyanon fennakad egy sci-fiben, hogy egy idegen miért így, miért úgy néz ki, annak a sci-fi nem való. Mivel nem ismerünk ilyen lényeket, az alkotók fantáziájára van bízva a dolog. Mellesleg a B5 állomáson igen sokféle idegen faj található (mivel a célja az idegen fajok ügyeinek békés intézése), a sorozatban láthatunk mindenfélét (bogárszerût, fizikai test nélkülit, kis szürkét ...).

"Köztársaságnak császára van": az elnevezések, és a valódi államformák a történelemben is eltértek itt-ott (pl a felosztott Németország két utódállama: Német szocialista köztársaság a nyugati, német demokratikus köztársaság a keleti, ennek ugye pont fordítva kellett volna lennie:P - de az ókori Rómában is mûködtek a köztársaság intézményei a császárság alatt, még ha komoly hatalmuk nem is volt, de ettõl még hívhatták volna köztársaságnak is, birodalom helyett - végezetül megemlíteném, hogy a Kentauri köztársaságot sokszor birodalomnak említik, fõleg a régebbi idõkre visszatekintve (amikor ugyanígy mûködött az állam, csak sokkal több bolygóbál állt)).

Babylon 5-ös filmekbõl egyet nem ajánlok: Legend of the Rangers. Ezt sajna nagyon elszúrták. A többi nézhetõ, némelyik különösen jó, mások inkább csak egyszeri megnézésre ajánlottak. De aki a sci-fit szereti, annak ez a világ kötelezõ darab.:)
NewZoo 2009 júl. 29. - 14:43:52 Előzmény twillight
Nemtom, azt nem láttam... ;D
twillight 2009 júl. 29. - 08:49:20 Előzmény NewZoo
Mivel rosszabb ez, mint a Dûne?
NewZoo 2009 júl. 28. - 17:06:38
Ez nem magyarázat arra, amit zavarónak érzek. Ha szereted, jó szórakozást hozzá, mindenkinek megvannak az elfogultsági tényezõi, ifjabb kori kedvencei stb. ;-) Én is nézek sci-fi-t, bár másfélét. Ha írnék egyet, tuti nem középkori ruhákat képzelnék a szereplõkre, nem ilyen hangzású neveket találnék ki, meg nem ilyen kinézetû idegeneket... Bár láttam, már rosszabbakat is. Csak nem tudok rájönni, mi indíthat egy rendezõt, írót, bárkit, hogy ilyen gyatra elemekkel tönkrevágja az ötletet. (-) Bocs. :)
NewZoo 2009 júl. 28. - 16:16:48
Hehe, jah. Én is röhögtem ezen - is....
zs9302 2009 júl. 28. - 15:47:22
És van vagy 10 része + sorozat is készült belõle.
3/10
Kütyüfüggõ 2009 júl. 28. - 15:43:29 3/10
Hát ez nagyon gagyi :)))))
Azért a nevek sem semmi (Lenonn, Delenn), vártam már, hogy mikor bukkan fel egy McCartney vagy Ringo XD csak másképp írva.
zs9302 2009 júl. 28. - 15:19:56
Mira Furlan a fõszereplõnõ a Lostból.
NewZoo 2009 júl. 28. - 15:00:32
....mármint a császár haja, mint Napoleon kalapja. :D
NewZoo 2009 júl. 28. - 14:59:15
Jó ég, milyen amatõr! Miért gondolják, hogy ilyen hacukákat hordanak a jövõben?! Mik ezek az idióta maszkok? Mindössze egy nõnemû látható benne? Tipikus... mint a star trek... A köztársaságnak császára van mi? Wehhehh.. és a haja olyan, mint Napoleoné. Hipergáz!