Balett-társulat

Bakancslistához adom
The Company
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-német zenés dráma, 108 perc, 2003

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

A country zene, a hollywoodi filmstúdiók és a szépségszalonok után az álomváros fenegyereke, Robert Altman ezúttal a balett világába nyújt bepillantást. A chicagói Joffrey Balett társulat életét mutatja be, feszített tempójú hétköznapjait. A táncosokét, koreográfusokét, művészeti igazgatóét és a többiekét, akik a szakmai siker érdekében készek mindent föláldozni, a magánéletük a próbatermekben zajlik. A néző tanúja lehet a felkészülésnek, a fáradságos próbáknak, a konfliktusoknak.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Jim Hacker 2020 jan. 13. - 14:58:53
Remek balett számok adják a film gerincét, ezeket kötik össze a táncosok magán és munkahelyi életét bemutató képsorok. Ezekben van némi sztori egyébként követhető dialógus alig akad benne. Tehát a balettre és az előadók látványos és nehézségekkel, könnyen sérülésekkel is járó mindennapjaira kell figyelnünk.
A legkiemelkedőbb jelenetsor szerintem az egyre erősödő szélben és esőben előadott szabadtéri táncduó (Neve Campbell és Domingo Rubio). Ez és a többi táncos jelenet, beleértve a próbákat is, lenyűgöztek engem.
offtopic
_goldie_ 2012 ápr. 29. - 10:29:15 Előzmény szreka6
"labullyakon" ez kb. annyira fájdalmas, mint "spicc-cipoben" táncolni. :)
7/10
szreka6 2011 júl. 02. - 22:54:51 7/10
En viszonylag ertek a baletthez es szerintem egy nagyon szep tancfajta tele nehez es fajdalmas dolgokkal mint pl. a spicc-cipoben a labullyakon tancolni. De azon kivul egy gyonyoru es kecses tanc mufaj :) en nekem az egyik kedvencem. Es az en velemenyem pedig az hogy aki nem kedveli a balettot az ne nezzen egy olyan filmet aminek mar a cimeben is benne van az a szo hogy balett :)
in-dia 2007 dec. 16. - 23:01:13
Altmanra jellemzõ hogy keveri a dokumentum filmes elemeket a játékfilmmel, mondjuk a legjobb a Divatdiktátorok volt ebbõl a szempontból. De lehet csak elfogultság beszél belõlem. :) Az az abszolút kedvenc. De szerintem ez is jó film, igaz nem a legjobb Altmantól, de élvezetes én már láttam vagy háromszor :)
Azul 2006 dec. 02. - 20:20:04
Ez nagyon jó film!!!!!!!!