Balti vihar

Bakancslistához adom
Baltic Storm
német-angol filmdráma, 110 perc, 2003

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

1994. szeptember 28-ra virradó éjszaka az Estonia nevű, svéd-észt komp állítólagosan az elemek áldozatául esett és elsüllyedt; több mint 800 ember vesztette életét. Julia Reuter, a német televízió oknyomozó riportere tíz évet áldozott az életéből arra, hogy bebizonyítsa, a hajón illegális orosz hadianyagot csempésztek, mellyel Stockholmban szándékoztak üzletelni. Nyomozásában segítségére van a katasztrófa egyik túlélője, akivel egészen a Pentagonig gombolyítják a szálakat.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Tomiiii 2013 jún. 09. - 12:48:16 10/10 Előzmény december
Láttál már olyan "tudományos" filmet, amiben közöltek olyan tényeket, ami pánikot okozna, tegyük fel, igaz amit a film állít??? A Titanic története sem egyszerû, de igyekeznek elbagatellizálni.
december 2008 jan. 12. - 15:37:53
és az elõzõ beírásból még kimaradt a rádiókommunikációs hibák és problémák, a túl késõn érkezõ mentés, és a közelben tartózkodó hajók távolmaradása.
december 2008 jan. 12. - 15:32:00
Hogy mit szállít(hat)ott a hajó és hogy mitõl süllyedt el, a kettõ között nincs összefüggés.

A Discovery "Nulladik óra" sorozatának egyik epizódja is az Estoniával foglalkozik, nagyon durva történet - mint a Titanic, csakhogy a XX. század végén...

Tervezési hibák (orr és raktér), a késés miatti erõltetett menet, az erõs hullámzástól felszakadó orr-rész, a víz beömlésének akadálytalansága, a megbillenõ hajó, a híd és a kapitány figyelmetlensége, késõ reagálása, rössz döntései, a mentõmellények elérhetetlensége az utasok számára, az utasok fedélzetre jutásának képtelensége és bennrekedése, a másik árán menekülõ utasok, a süllyedõ hajó örvénye, a mentõcsónakok elégtelensége, valamint a fagyos víz -- kész csoda, hogy maradtak túlélõk itt is!
3/10
Vadrenalin 2007 dec. 01. - 17:58:03 3/10
Elõször azon töprengtem, hogy jobb sorsra érdemes színészek hogy vállalhattak be ilyen gagyi filmet, de aztán rájöttem, hogy a forgatókönyv akár még ígéretes is lehetett. Talán valami áldokumentarista törekvés az oka (vagy a pénzhiány), hogy az egész film olyan, mintha videokamerával vették volna fel (de még a hangot is). Ennek azonban itt nincs funkciója, egyszerûen a legolcsóbb TV sorozatok érzetét kelti.