Banshee

Bakancslistához adom
amerikai krimisorozat, 60 perc, 2013

Értékelés:

200 szavazatból
Szerinted?

A feltételesen szabadlábra került tolvaj felveszi Lucas Hood, a Pennsylvania állambeli Banshee városka seriffjének személyazonosságát. A városban él régi szerelme, akit tizenöt évvel ezelőtt látott utoljára. Carrie azóta újból férjhez ment.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
nick név márc. 07. 12:12:19 5/10
Valóban, ez tényleg közhelyes, de ki mire vevő, vagánykodásra, sodrásra, menő, kicsit irreális főgonoszokra, csöcsökre és szexre egy sorozatban, vagy éppen cuki kis Joda-kra, a pontszámok és azok mértéke is alapvetően ezt a hozzáállást tükrözik. Számomra egy sorozat ezektől még nem lesz jobb, másoknak pedig annyira, hogy egyenesen a legjobb kategóriába sorolják. Ez van.
10/10
Yodamest12 2020 dec. 29. - 09:19:41 10/10
Végignézve a 4 évadot, meglepődtem az itteni néhány ilyen 5 pontos kommenten. Persze minden hozzáállás kérdése, meg ki min akad fenn vagy nem akad fenn, de számomra hatalmas élmény volt. Engem nem tudott zavarni, hogy néhol látszólag ok nélkül kezdenek verekedni vagy vagánykodnak sokszor a fegyverek homlokra tartásával, ezek olyan dolgok, hogy valakit vagy irritál vagy nem, de akit ez irritál az ne nézzen akciófilmet az elmúlt 10 évből, mert mindegyikben lesznek hasonló jelenetek. Viszont az egésznek a sodrása az valami elképesztő, fantasztikusan a színészek, az azok által megformált többdimenziós karakterek, az akciójelenetek, a szexjelenetek, egy brutális orgia az egész, egy percig nem lehet unatkozni közben. Én mindenre vevő voltam, ami ebben tálalva volt, jók voltak a csöcsök, a bunyók, a kínzások, (fú azok a kínzások), a főgonosz karakterek, beszívott az egész világa. Antony Starrt jó volt nézni, annyira sok érzést át tudott adni ebben a karakterben, (fájdalom, gyötrődés, harag, vágyódás, bosszúvágy, stb.) hogy nem lehetett megunni. Abszolút 10/10 nálam!
5/10
nick név 2020 máj. 21. - 20:23:15 5/10
-- kicsit spojleres lehet --
Összességében nem volt rossz sorozat, az utolsó évadot sokakkal ellentétben nem tartom rossznak, vagy rosszabbnak a többi viszonylatában, más volt ez tény. Persze az elterelésként használt történetszál tényleg elhúzódott és súlytalan volt, a nácikok pedig kicsit Breaking Bad utóérzésnek hatottak, viszont nem csak ezekből állt a 4. évad és más évadoknak is voltak hasonló gyengeségeik. A lezárás az én ízlésemnek túl kerek lett - amolyan meseszerű hepienddé vált -, de ez a fajta túlzó kerekség a sorozat egyik sajátja, ezért külön nem tudom felróni neki. Önmagához ebből a szempontból következetes, vagy tetszik az ilyen, vagy nem. A történet is habkönnyű, benne a következmények is jellemzően azok, persze emellett hajlamos a drámázásra is, de ez az ő stílusjegye, ami megint ízlés kérdése, hogy mennyire tetszik az embernek.
-- kicsit spojleres lehet vége --
A "közös hang" hiányának ellenére sem bántam meg, hogy végignéztem, de valószínűleg újranézni már nem fogom, tipikusan az a sorozat, ami nem rossz, de ha kimaradt volna az életemből, akkor sem lettem volna kevesebb.
5/10
nick név 2020 máj. 01. - 02:59:26 5/10
-- helyenként minimálisan spojleres lehet --
Egy Mission Impossible menekülős akciójelenet, egy "mindent" nyomtalanul feltörő hekker (aki ha kell robbantással szívódik fel), egy pont ideális családi és baráti háttérrel rendelkező seriff, akinek a bőrébe akadálytalanul bújhat bele az imposztor... Ez a sorozat is a mára egyre elfogadottabbnak számító stílusjeggyel él, elveti a sulykot, de közben reálisnak állítja be magát (azaz a saját világában komolyan veszi magát a túlzásai ellenére is). A két (fő)gonosz is - kicsit - képregényesnek hat.
Elhiszem, hogy az alapkoncepció ötletesnek mutatkozott a stúdiónál, de mintha nem lett volna teljesen kitalálva a történet (a főszereplő elfogása óta eltelt idő és a nő mástól való lányának korának viszonyának kérdése is egyfolytában felmerült bennem. Persze az még lehet egy nagy csavar, hogy nem is mástól való, hanem közös a gyümölcs).
5/10
nick név 2020 máj. 01. - 01:11:51 5/10
Jó napot kívánok... itt mégis mi történik (egy belvárosi út teljes feldúlása azonnali következmények nélkül)? Rögtön az első részben. Túl menő nekem ez a sorozat és persze sekszi, azt hiszem nem nekem készült. De nagyon akciós és vagány.
10/10
ausztral 2020 jan. 27. - 17:21:07 10/10
A legjobb sorozat amit eddig láttam. Néha előfordultak laposabb részek, de összességében lebilincselő, fordulatos, izgalommal teli az utolsó évadig. Lucas Hood, vagy Job név hallatán "assszem" 10 év múlva is felkapom a fejem. Imádtam! <3
10/10
NightWolF33 2019 jan. 19. - 17:49:25 10/10
Szerintem teljesen rendben van ez a sorozat. Az alapsztori, a szereplők, a látványvilág mind a helyén van. Sokan panaszkodtak a Magyar szinkronra, de talán pont ez volt az az egyik sorozat amiben jól eltalálták a Magyar hangokat. 10/10
9/10
gerrard8 2018 okt. 23. - 19:37:42 9/10
A 4.évadnak lassan vége(sajnos),szerintem szuper sorozat eltekintve a sokszor feleslegesen elnyújtott verekedésektől .A másik dolog ami idegesítő az a szinkron.Ennyire elb....ott hangokat hogy tudtak egy filmen belül kitalálni? A 4.évadban az FBI-os csaj olyan szinten béna hanggal nyomja hogy szinte fáj.De nem jobb a többi sem,talán csak Lucas és Carrie hangját találták el valamennyire.Ettől eltekintve 10/10 a sorozat.
10/10
_anita_ 2018 okt. 03. - 14:22:49 10/10
nagyon jó, és szerintem nem volt benne felesleges jelenet, de ha valaki mindenképp bele akar kötni az talál úgyis valamit :)
tény, hogy voltak megválaszolatlan kérdések, de gondolom ezt a nézőre bízták....
ez egy kitalált sorozat és nem dokumentumfilm sorozat ;)
10/10
DRoy 2017 jan. 11. - 14:27:59
Én is Breaking Bad fanatikus vagyok, utolérhetetlen ópusz számomra. Mégis, nem gondoltam elõre, hogy a Banshee így magával sodor...és még van két évadom...:)
8/10
Liberum 2016 aug. 03. - 21:10:06 8/10
Az elsõ évadot fejeztem be.
A sorozat összességében minõségi. Ötletes alapsztori, látványos akciójelenetek, jól koreografált verekedések, mókás oda-vissza szólogatások. Olvastam valahol, hogy az évtized legjobb sorozata...
Na ezt azért neeee, meg sem közelít egy-két sorozatot.(Breaking bad, Hannibal, True detective, Black mirror stb.)
Az elõttem szólónak pedig: egy tized másodperc huszad részében sem hasonlítgatnám ezt, a breaking bad-hez (én is csak mint összességében vett sorozatminõségben említettem), az operatõri munka a breaking badnél ezerszer ötletesebb, mint itt, sõõt meg sem közelíti az operatõri munka, teljesen átlagos kamerakezelést láthatunk ebben a sorozatban.
Ami elég zavaró volt számomra, az a rengeteg felesleges jelenet(értsd: hmmmm ide kéne valami idõkitöltés, legyen itt is sex) . Borzalmas, hogy ennyire hatásvadász jelenetekkel kell teletömni, egy egyébként minõségi sorozatot.
Az összes sexjelenetet úgy, ahogy van ki kellene törölni belõle és helyette jól megírt dialógusokat tennék még, mert egyébként volt sok jó beszélgetés benne, viszont sok helyen, meg teljesen bugyutába megy át a kommunikáció.
Ulrich Thomsen már az Ádám almáiban is zseniális volt. Nagyon jól áll neki a fõgonosz szerep, a sorozat csúcspontja, õ az, aki elfeledteti velem a sok felesleges sallangjeleneteket, amik csak azért vannak benne, hogy az akciópoornó szerelmesei csorgathassák a nyálukat. Egyébként egy látványos, ötletes, karakteres sorozat.
10/8
sawyerx 2016 máj. 19. - 20:41:56
Jaj, hülyegyerekek, ez egy ponyva, miért veszitek annyira komolyan? A Breaking Badhez azért lehetne hasonlítani, mert az operatõri munka itt is ugyanolyan zseniális, a kép világ brilliáns.

Akinek az elsõ rész nem jött be, az nem is értem ,miért nézi tovább, a pilot azért van, hogy akinek tetszik, az ráakadjon, akinek nem, az ne. Személy szerint nekem az elsõ két évad baromira bejött, a harmadiknál kezdtek gondok lenni. Olvasom a hsz-eket, 2015-ösök írják, hogy a 3. évadban gond volt az írókkal. Na, akkor a 4. évadot meg sem említem, annyira leamortizálták a sorozatot, hogy sorozatjunkien a rajongók 99%-a azt szidja, köztük én is. A 3. évad után kaszát kapott, egy 8 részes utolsó évadra kapta meg az esélyt, de inkább maradt volna függõben az egész, mint hogy ezt a szégyent megalkossák...

Ha a 3.-4. évadot is beleszámítom, akkor 7/10, de még így is messze rengeteg sorozatot lepipál.
5/10
keszta 2016 máj. 13. - 00:11:10 5/10
Egyetértek Sachinho-val.
Az 1. évadnál járok, és annyira felbosszant a logikátlanság benne, hogy nincs kedvem megnézni az évadzárót, ami mindig a legnagyobb durranás. A sorozat tényleg mesterkélt, sokszor értelmetlen harcjelenetekkel. Azt hiszem két fõ profilja van ennek a sorozatnak, a vér meg a dugás, mélyebb értelmet nem kell keresni benne.
Olyan érzésem van, mintha a Mónika Show-t nézném belterjes, buta maffia családokkal, akik egymást ölik, és csalják.

SPOILER

Ott buktam ki, amikor Hood odamegy Proctorhoz szívességet kérni, mire az majdnem megöli (nem volt messze az ipari hússzeletelõ a fejétõl), mert megdugta az unokahúgát, Rebekát. Majd 5 perc bunyójelenet után megkérdezi, hogy mi is lenne a szívesség. Ahj de hatásvadász!!!

SPOILER VÉGE

Összességében nem egy nézhetetlen dolog, de nagyon erõsnek érzem ezt a 9/10-es értékelést. Viszont egy erõs középkategóriás.
Sachinho 2016 máj. 01. - 14:27:24
Aki ezt egy lapon említi a Breaking Bad-el az nem érdemli meg hogy jó sorozatokat nézzhessen, mert annyira tök mindegy neki h mit néz.

SPOILER

(s01e01)
Ebben a soriban olyan mintha meg lenne ágyazva minden a sztory érdekében: a fõszereplõ/mellékszereplõk egyszerûen abszurd módon viselkednek benne pont a történések szempontjából legkritikusabb helyeken, csak azért h a következõ akciójelenetnek meg legyen az oka.
pl mikor a transzitól valami aktát akarnak elhozni, azt simán beengednek egy ajtón h ott azt vegyen magához amit akar, csak úgy ellenõrizetlenül (wtf?), ....

Valójában az egész sori egy új hétköznapi szuperhõst próbál kreálni, állandóan csak a fõszereplõ vagányságát, coolságát, "minden nõt meg tudok dugni" képességét kihangsúlyozva, közben pedig mindenbe a fõszereplõ valami irtózatos blõd, néha okoskodó szövegekbe megy bele (pl a kocsmai verekedésnél).

Mesterkélt. Nem túl feltûnõen, de érezni rajta.
10/10
Desire_ 2016 febr. 22. - 00:14:19 10/10
sorozat 2015 top 3 ba benne van, az egyik legjobb!
10/10
Ochoa 2015 dec. 31. - 14:14:28 10/10
Brutál kemény sorozat! Tényleg nem lehet abbahagyni! 10/10
Easy Rider 2015 dec. 20. - 18:29:51
Megoszlanak a vélemények látom. Az a helyzet, hogy egyszerre van igaza annak aki isteníti és annak aki lehúzza.

Ponyva és B film(folyam) a javából, ezt senki nem tagadhatja szerintem. Ami viszont elvitathatatlan, az a sodró lendülete, az akciójelenetek pörgése, a tökös beszólások és néhány szereplõ kiemelkedõ teljesítménye. Az utóbbi néhány szereplõ közül egyértelmûen Ulrich Thomsent emelem ki, de Matthew Rauch és Matt Servito is jól teljesít. Magával ragadott az egész valahol az 1. évad közepe felé, és aztán nem tudtam mit tenni. Sekélyes sok szál és karakter, voltak üresjáratok, de mégis mûködik a sorozat. Kielégíti az erõszak iránti igényt és semmi több. Nem kellenek már akció mozik, itt van ez a sorozat, rá kell hangolódni és falni fogja az ember a részeket. Talán a sok szex nem kellene bele, mert bizony néha teljesen feleslegesek az ilyen jelenetek...
Pár éve a John Rambo kapcsán olvastam valahol az akciópornó szót. No ez a Banshee néha bizony ilyen akciópornó, méghozzá a véres és perverz fajtájából.
9/10
corleone90 2015 máj. 08. - 12:54:28 9/10 Előzmény Killbox
faxa sorozat,10/9.
Quantumleap 2015 máj. 03. - 18:58:33
A leírás hibás. Nem feltételesen van szabadlábon, hanem pont hogy rendesen végigülte, mert nem kapta meg a feltételest, mint azt láthattuk egy elsõ évados flashbackben. Ha csak feltételesen lenne kint, havonta min. egyszer találkoznia kellene valami nevelõtisztfélével, és nem járkálhatna egyik államból a másikba.
Killbox 2015 ápr. 26. - 03:08:27
Csak egy baj van ezzel a sorozattal,mégpedig az,hogy a pilot után nem törölték.
Nem vagyok finnyás,de ekkora degeneráltságot már rég láttam.
Jó,érdekes sorozatokat törölnek egy-két évad után,ebbõl meg már három is van.
Kinek a papné,de nem nekem...
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu