Barátnők

Bakancslistához adom
Voyous voyelles
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia vígjáték, 92 perc, 2000

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Léa és nővére, Aurélie Párizs külvárosában laknak. Az apjuk balesetben meghalt néhány évvel korábban, anyjuk új barátját, aki a rendőrségen dolgozik, nem igazán kedvelik. Magányukban sokat csavarognak, kisebb-nagyobb stikliket is elkövetnek. Az utcán véletlenül megismerkednek Anne-Sophie-val, aki szerelmi bánatában öngyilkosságon gondolkodik. A három lány szövetkezik, hogy bosszút álljanak a férfiakon. De a lányok túlpörögnek és saját csapdájukba esnek.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Filmfanatic 2014 ápr. 27. - 23:44:35 3/10
Vígjátékot vártam a port.hu miatt...ez a legkevésbé sem az!
Különben sem túl jó,nekem nem tetszett.
10/3, de jobb lett volna nem megnézni.Depressziósoknak, betegeknek nem ajánlott!
Andrej01 2009 márc. 03. - 10:06:54
Én is Amélie-ben szerettem meg Audrey Tautou-t, azóta igyekszem megnézni a filmjeit. Ez a jobbak közül való. A témája, sztorija nem túl erõs, de a színészek és a film atmoszférája viszi a hátán az egészet, nagyon is kellemes volt nézni a filmet.
Érdekes, hogy Audrey hogyan válogat a filmek között, mert igazán kiváló darab talán csak az Amélie és a Hosszú jegyesség, a következõ kategória az egészen jó, mint például ez a film, vagy a Drágaságom (Hors de prix), de vannak bûngyengék, mint pl. Az Isten nagy én kicsi vagyok (Dieu est grand, je suis toute petite, kb.: 3/10), az Egyedül nem megy (Ensemble, c'est tout kb. 4/10), vagy a Vénusz szépségszalon (Vénus beauté kb. 4/10, illetve a Lakótársat keresünk (L’Auberge espagnole, kb. 4/10).
Persze ez hangsúlyozottan szubjektív vélemény.
sushi 2009 márc. 02. - 22:35:38
eléggé tetszett...de lehet, hogy nagyon elfogult vagyok Audrey Tautou - val szemben...mindegyik filmjét szeretem és ezt sem hagytam volna ki az ég világért sem...és nem csak õ volt jó ebben a filmben hanem a "barátnõje" és a barátnõjének a kis huga is jók voltak...a történet is tetszett nem hétköznapi téma...kicsit a "mostoha apa" kedvességét túkzottnak találtam a végén...

mindig is úgy gondoltam hogy a nagyon kemény tulajdonságokkal rendelkezõ személyek alatt egy összetört lélek van...
jeffero 2009 márc. 01. - 22:48:07
Audrey Tautou nekem az Amelie csodálatos élete c. filmben nagyon tetszett, de aztán kíváncsiságképp megnéztem más filmjeit, mint pl. az Isten nagy, én kicsi vagyok és a Lakótársat keresünk, és azokat túlságosan franciának, mondhatni nyálasnak találtam, nem is tetszettek. Vajon ez a Barátnõk is efféle eresztés? A bosszút állni a férfiakon téma nem tûnik annyira ígéretesnek...

Azt hiszem, igaz rám, hogy az amerikai filmek jobban bejönnek nekem, mondjuk franciából a mai filmek közül keveset is láttam, talán épp ezért más az értékítéletem.
Aki tud, kérem mondjon valami jó francia filmet, amit érdemes megnézni.
Heathcliff 2009 febr. 28. - 21:55:26
Jó cím...mert barátnõk nem igazán voltak.
perry 2009 febr. 28. - 21:49:15 Előzmény Layale
Talán jobban illene a tragikomédia.
A mulatságostól a torokszorítóig és 3 gyönyörû színész grácia.
10/10
Layale 2008 aug. 07. - 17:05:41 10/10
Hát nem volt igazán vígjáték az biztos! Akik szeretik a francia filmeket, azok nem fognak csalódni...akik viszont az amerikai filmeket szeretik, azoknak nem ajánlom!
pimre 2008 aug. 07. - 01:10:35
A film jó volt. Csak azt szeretném tudni, ki volt az az idióta, aki ezt a filmet vígjátékként hirdette meg.