Bársony nyalóka

Bakancslistához adom
Tipping the Velvet
angol dráma, 177 perc, 2002

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Mikor Nan, a fiatal vidéki lány életében először jár egy előadáson, egyből lenyűgözi az egyik előadó, Kitty. A naív és ártatlan Nan-t fojtogatja a vidéki élet, így úgy dönt, hogy Londonba menekül a színpadon férfiként szereplő Kittyvel. Közös fellépéseket vállalnak, majd leszbikus kapcsolat is kialakul közöttük. Így kezdődnek Nan szerelmi kalandjai, és ez még tényleg csak a kezdet; hosszú az út addig, hogy a kacér szeretők, a transzvesztiták és az egész szexualitás bonyolult birodalmában magára találjon végül, mint megbecsült, szerető partner.
Sarah Waters nagy sikerű regényét Andrew Davies alkalmazta filmre, a főbb szerepekben Rachael Stirling (Nan), Keeley Hawes (Kitty), Anna Chancellor, Jodhi May, Hugh Bonneville, Johnny Vegas és Alexei Sayle láthatóak.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Kitty Butler
Diana Lethaby
Florence Banner
Ralph Banner

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
alien1976 2016 okt. 07. - 18:40:17 8/10
Nagyon érdekes film volt. Teljesen megfogott, és lekötött. Ngyon szépen, érdekfeszítõen volt vezetve a fõhõs élete. Az elsõ, s a harmadik rész egy szép romantikus film volt. Bájjal, kedvességgel, szerelemmel, kicsi szinházzal, kicsi politikával fûszerezve. A második rész, már kicsit eltér ettõl az érzelmes részektõl. Kicsit durva, kicsit agresszív, kicsit durva, és fura a hölgy utazása, kalandja.
A zene is nagyon finoman követte a történetet.
Meril 2016 szept. 05. - 19:20:10
Érdekes "sorozat" volt. A kedvenc jelenetem a történet elején az volt amikor a szõke megjelent a rózsával a kezében a barna lány pedig kiszúrta. :) Az nem tetszett amikor pasinak adta ki magát.
9/10
Vadrenalin 2010 jún. 18. - 02:20:05 9/10
Ez egy igen különös 3 részes BBC film (a 180 perc az egészre együtt értendõ). Számos nyilvánvaló hibája ellenére magával ragadó, kellemes néznivaló. Az elsõ rész sablonos romantikus lányregénynek tûnne, ha nem lenne benne az a leszbikus csavar. A második résztõl jön az igazi meglepetés, csak úgy sorjáznak az angolos finomsággal elõvezetett perverziók, mintha már nem is ugyanazt a filmet néznénk. A harmadik rész ezen már csak egy dologgal tud csavarni: némi kommunista ideológia teszi még perverzebbé a Londoni összképet, ahol a film alapján úgy tûnhet, igen kevés hetero irányultságú ember élhetett a múlt század elején. :-)
Fenti gúnyolódásom ellenére a film megnézésére buzdítok mindenkit, mert ritkaságszámba megy a férfiszemmel is nézhetõnek nevezhetõ romantikus film, ez pedig ilyen, engem legalábbis lényegesen jobban szórakoztatott, mint a klasszikus Jane Austen feldolgozások (hiába adnak azok kevesebb támadási felületet).
Schatz 2009 máj. 16. - 16:44:45
Kosztümös film... Azok nekem valahogy nem jönnek be, de ez nem volt annyira rossz. Tetszett a történet, sok mindent bemutatott, de a vége tetszett a legjobban=D A szerelmi háromszög az akár az életben, akár filmekben mindig elég furcsa=D Jól döntött szerintem :)