Bettie-mobil

Bakancslistához adom
Elle s'en va
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia játékfilm, 116 perc, 2013

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Bettie (Catherine Deneuve) a hatvanas éveiben járó nő. Bretagne-ban vezeti a család régi éttermét, abban a városkában, ahol mindig is lakott. Idilli vidéki életét egy nap váratlanul ámokfutásra cseréli, pedig csak azért indul útnak, hogy kiszellőztesse a fejét. Egyszercsak az autópályán találja magát, ő maga sem tudja, pontosan hová tartva. Egy dolog biztos: sehol sem kapni cigarettát a közelben. Útján hosszabb-rövidebb találkozásokba bonyolódik idegenekkel, akik mind hatással vannak rá. Nem is siet vissza megszokott életéhez.
Bemutató dátuma: 2013. november 14. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
funfun 2014 okt. 26. - 11:11:50 10/10
Nálam maximális pontszám. C. D. nagyon jó, az unokája is hiteles gyerekszínész. Klassz történet, magával sodró film, végig élveztem.
tizenkétbetû 2014 jan. 21. - 17:26:47
Jó film és különleges. 8,5 a 10-bõl. Megéri megnézni. Szép képek, életszerû helyzetek; küzdelmek másokkal és önmagával. Gazdagabb lettem a film által.
zimzum1111 2013 dec. 09. - 15:33:12
Elõttünk az élet!
Milyen jót nevettem, amikor elõször oly esetlenül elhangzott a filmben!

És milyen jóézés volt a második elhangzás…
Ez egy nagyon jó mozi!

*** S P O I L E R ***
Azért jó – nekem – mert eleve szeretem azon filmeket, amelyekben anyám korabeli nõkrõl szólnak, és az én Istenanya bálványom helyett földi embernõt látok.
Mert ugye a Mama az tabu téma – többségünknél – pedig Õ is Nõ és él és létezik és szeret és nem szeret és így egyben megvan a maga baja… Miért ne lenne és lehetne?
A film szerintem sokat markol és még többet fog.
A generációk közé – szerintem – egyenlõség jel kerül. Ez benne a legjobb. Nincs értelme azon viszonyokról beszélni, hogy ki élt jobb korszakban és kinek volt jobb az élete a fiatalsága, kinek milyen lehetõsége volt, ki milyen módon viszonyult a korszellemhez.
A boldogság, mint a filmben is, nem a lehetõségekben keletkezik, hanem a helyzethez (a lehetõséghez) való viszonyulásnál…
Ha a viszonyulás helyes, szabad és saját, akkor a boldogság adott… Nem tud más lenni…