Bir bulut olsam

Bakancslistához adom
török romantikus sorozat, 2009

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Máriácska 2. 2017 okt. 05. - 13:15:08 5/10
Két részt néztünk meg tegnap kezdetnek. Szerintem borzasztó volt! Bár egy érdekes, Törökországnak valóban különleges helyén játszódik a cselekmény, a látott brutalitás, embertelenségek miatt mégis arra hajlok, hogy nem fogjuk ezt nézni. A férfi fõszereplõ szerintem nem csak testileg, de lelkileg is beteg, egy õrült.
Ezt sok részen át folytatólagosan részemre a többi jó szereplõ sem tudná kompenzálni. Értetlenül állok azt olvasva a fórumon, hogy sok mindenkinek annyira tetszett. Lehet, hogy bánhatom, de kihagyom. Bár a Fatmagül c. sorozatban, és a Végtelen szerelemben is volt rengeteg gonoszság, ármány, azok valahogy mégsem voltak rám ilyen rossz hatással, mert mindkét sorozat a kedvenceim közé sorolhat volt. A tv-ben most kezdett - én már láttam on-line - Bosszú vagy szerelem c. sorozatban is volt sok rossz történés, kemény jelenetek is, mégis másként hatottak rám, mert nagyon jó véleménnyel vagyok errõl a sorozatról is, mely az érdekes történeten felül, tele van sok érdekes mellékszereplõvel is, akik igazán tudásuk javát produkálták.
kisbalaton 2017 júl. 19. - 22:09:01
Szép történet volt,-ha nem is volt vidám.A szinészek játéka rendkívüli,és itt külön kiemelem Engin Akyüreket,aki hatalmasat alakított.Nekem nagyon tetszettek az épületek,nevezetesen a polgármester háza,és az orvos háza,szóval a miénktõl eltérõ,egészen másfajta építkezés.Hepiend ugyan nem lett,de így is nagyon nagy élmény volt!!!
malvinkicska 2017 júl. 18. - 13:33:39
A csodás történetnek vége, leírni nehéz szavakba önteni milyen emberi sorsok voltak benne, emberek min mentek keresztül, fõleg Narin Mutafa, és Serdar.

Mustafa szülei is megjárták egy nõ miatt a poklok poklát sajnos a rossz nõk sok mindenre képesek.
Aztán szép lassan minden a helyére került annyi kis hibával, Serdar aknára lépett.
aminek nagyon örültem Narin anyja megmondta ki az Ates apja így volt szép.
A sorozat nagyon nagy mondani valóval bírt jól felépített sztori volt, a színészek ezer arcát ismertem meg ezekre nem rá van fogva, hogy jól alakítanak de tettek is érte.
A polgármester , ha kellet szertõ volt férj, apa, lebénult beteg, ez a tehetség, nem csak a parancs osztogatás, volt a fõ erénye.
Nagyon örülök ezta sorozatot láthattam érthettem, ezer köszönet és hála a fordítóknak itt is.
kisbalaton 2017 júl. 14. - 22:46:29
Ki nem állhatom ezt a nagy öntudatra ébredt Narint!Sajnálom.
malvinkicska 2017 júl. 13. - 14:44:16
Minden jól megy jövõ kedden fent lesz az utolsó 29-es rész is.
malvinkicska 2017 júl. 10. - 07:48:32
Amit nagyon barbár dolognak tartok, amit követtek szinte tömeg mészárlás volt, nem tudom elképzelni milyen gondolat vezérli ott az embereket ha ez igaz lenne.
Az egy dolog, rokonok és házasodnak, mert itt nálunk is volt régebben ilyen föld a földdel , és születtek a fogyatékos gyerekek.
aztán annyira a becsület minta képeinek vallják magukat, és mindegy hol mikor játszódik a történet, a férfiaknak van szeretõjük ezt is nagyon furának tartom.

Az a Bahar szinte egy jellemtelen rossz ribi amit követ Aslan után nem bánja annak szép kis gyerekei is vannak még.
Aztán az orvos anyja is nem látja a fia mennyire van Narin után az is csak a maga érdekét nézi.
Narin sorsa kész katasztrófa mert a tanár férj is egy undok féreg Mustafa már változott, igaz még Narinért most is ölne, ilyen a szerelem.
Asiye a feleség nagyon szereti Mustafát néha sajnálom is mikor nem annyira gonosz.
Több sorozatot nézek, de nekem ez és a Felsõ tízezer nagyon tanulságos. az igaz mind más a maga módján.
A KPA nem nagyon jött be, nekem az olyan zavaros mindenki nyomoz szinte, a Kivanc amibe játszik ott meg csak az öreg van mindig nyerésre.
Szép hetet kívánok mindenkinek akik ide tévednek.
kisbalaton 2017 júl. 09. - 21:13:29
Tényleg nincs tolongás ezen a fórumon,pedig jó volna megvitatni azt az érdekes távoli világot ott ,Törökország keleti részén,-ahol a film játszódik.Ahol a férfi az úr a háznál,ellentmondani neki nem nagyon mer senki,és bár a ház asszonyának van némi tekintélye,de még õ is mélyen alá van rendelve az URÁNAK.Ahol a nõknek kötelezõ a szemérmesség,és mégis olyan sok fortély lakik bennük! Csak ámulok-és bámulok,hogy Bahar mit meg nem enged magának,milyen nagyravágyó és pimasz,.és mégis,néha mennyire pórul jár.Ayse sem piskóta,mégis,iránta érzek rokonszenvet,mert szerelmes Musztafába,és próbál érte harcolni a saját eszközeivel,de Musztafa olyan öntörvényû,hogy szegény Aysének nem nagyon jut boldogság.De ez az egész történetre jellemzõ:egy boldogtalan város,boldogtalan lakói.Talán csak a gyerekek vidámak.Narin élete egy tragédia,de a szülei élete is tragédia.Musztafa családjának az élete is tragédiákkal teli.Megrázó az egész. De a szinészek egytõl-egyig kiválóak.A mézesmázaskodó apa,-az epilepsziás,eszelõsen szerelmes Musztafa,-az erkölcstelen Bahar,-a fifikáskodó Ayse---mind-mind remekelnek!
malvinkicska 2017 júl. 09. - 08:58:43
Igaz nincs tolongás a fórumon, pedig eza sorozat megér egy misét az biztos, nagyon jól alakít mindenki de Engin az valami csúcs, annyira természetes, nincs rá jelzõ.
malvinkicska 2017 júl. 04. - 15:33:30
szeretettel köszöntök minden fórum társat, elkezdõdött a sorozat forgatása a mi a 20-ik rész.

Eseményekben gazdag, sokat erõsödött Narin kitudott állni magáért, hogy munkája legyen, a gyár igazgató kapott is Mustafától nem igen tette ki az ablakban, de sajnos eza betegséggel jár hirtelen felindultság, és utána már meg bánja. Aslan egy szemét mocskos ember fiatal szeretõt tart a felesége mellet.
Azt figyelem ezekben a sorozatokban csókolózni meg egyebek az bûn de másat szeretni azt nem, mert minden sorozatban van a hapsiknak másik nõjük és elég szemetül viselkednek, céljaik eléréséért, mint itt Bahar nekem egy utolsó cafka az ilyen, azt a vén hülyét mindenre ráveszi.
Asiye is nagyon megéri a pénzét az is babérokra akar törni, igaz azt M helyre rakja hamar.
Az most nagy volt oda vitte Bahart Aslan közben a felesége és a két gyerek is készültek vissza, vajon mi lesz ebbõl, igaz most szombaton is lesz rész, azt olvastam.
A sorozat tanulságos a nõket nem veszik semmibe, a másik pénzzel sok mindent el lehet intézni ami nem fer.
Azt elfelejtettem, most meg indította Narin az örökösödési eljárást, aztán a felesége a válást, szóval bonyolódnak itt a dolgok.
Azért ezt a sorozatot jobban szerettem mint a KPAkot, mert ott szinte mindenki egy utolsó gazember.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 11. - 09:28:08 10/10
Nem egy könnyû történet, kicsit lassan indul. Nagyon erõs lélek, sok pzs kell hozzá. De hidd el, Engin színészi teljesítménye minden pénzt megér.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 11. - 09:23:43 10/10
A történet Mardin-ban játszódik, a török-szír határnál. Ez a terület korábbi viszályok miatt alá van aknázva. Musztafa (Engin), a város polgármesterének és tejhatalmú urának az idõsebb fia. Epilepsziás beteg, akit a szülei világéletében elkényeztettek, és talán a betegsége okán mindent megengedtek neki. Musztafa betegesen szerelmes Narinba, aki elsõ unokatestvére (apja öccsének a lánya). Musztafa muszlim szokás szerint (elég háromszor kimondani az igent), az apja beleegyezésével "feleségül" veszi a lányt, ami persze nem törvényes házasság, és el sem hálják. Narin ugyanis csak testvéri szeretettel szereti Musztafát. Musztafa a be nem teljesült szerelem miatt kínozza a lányt, láncon tartja, az aknamezõre küldi. Az apja késõbb új, törvényes házasságra kényszeríti Musztafát Asiye-val. Amit Musztafa nem akar, mert betegesen ragaszkodik Narinhoz. Az esküvõn Musztafa lelövi Narint, akit a városba érkezõ orvos, Dr. Serdar Batur ment meg. Õ az ENSZ aknamentesítési programja keretében érkezik a városba, és Narin beleszeret. Musztafa az elsõ perctõl halálos ellenségként tekint az orvosra, már akkor, amikor megmenti Narint.
khajni87 2017 jún. 10. - 19:42:40
Na jó.......most segítsetek kitisztázni ezt......Most kezdtem el nézni elég nehézkesen megy......Mustafa az oké hogy Kerim.......DE........ki Narin és az a lány akinek a ruhákat stb küldték???? Ki lesz Mustafa felesége, és ki az a lány aki máshoz megy hozzá és miért épp hozzá????? Kérlek irjátok le az ilyesmiket hogy tisztábban lássak.......Elég nehézkes belekezdeni már harmadik részletben tartok 20.percnél........Melyik városban játszódik hogy ennyire el vannak maradva ?
10/10
bezsuzska 2017 jún. 06. - 16:48:45 10/10 Előzmény kisbalaton
Ugyan Oscar díjra nem jelölték Engint, de most láttam, hogy a 2015-ös év nagyon sikeres volt neki. 2015. 11.21-23.-ig részt vett New York-ban a tévés Oscarnak is hívott Emmy Awards díjátadón, ahol az idegen nyelvû sorozat kategóriában jelölték a legjobb férfiszínész kategóriában, a Kara Para Ask-ért. A díjat ugyan nem õ kapta, hanem egy holland színész, de azért Emmy-re se jelölnek mindenkit. Ráadásul elõtte pár nappal -ha jól láttam 2015.11.17.-én- részt vett Dél-Koreában a Seoul International Drama díjátadón szintén a KPA-val. Azt a díjat viszont elhozta a legjobb férfiszínész kategóriában. Ott rajta kívül két amerikai ( Terence Howard, Adryen Brody), egy német, egy kínai és egy hazai dél-koreai jelölt volt. Aranyos volt, ahogy koreai nyelven köszönte meg a díjat (papír nélkül, nem röviden).
malvinkicska 2017 jún. 06. - 14:28:11
A 19-es rész Narin apját megöli az az ember a börtönbe aki, a polgármesternek dolgozott, és kezd kiderülni, hogy Kadir ártatlanul volt börtönbe a kedves tesója miatt.
Az ügyvédnõ Narin mellet van. A temetés megvolt érdekes azon a részen a szokás, ahogy temetnek.
Narinnak pénzt küld Aslan legyen nekik mibõl élni de az nem fogadja el.Az aranyát eladja házat vesz és munkát keres a doktorral kap is egy varrodában, gépen kell neki dolgozni ami Mustafa Benzin kútja mellet van, varroda. amikor értesül Mustafa errõl megkeresi a gyár vezetõjét, és kéri ne dolgozzon Narin, de az azt mondja az orvos ajánlotta nem teheti most majd késõbb. Közben vannak a nagy családi viták, mert most már Mustafát a kislánya sem érdekli, aztán rájött milyen szemét az apja kurvája van figyelteti, mert az anyját nem akarja ,hogy szenvedjen. Az énekesnõ elmegy a tesójához sokáig marad ezzel is zsarolja Aslant, mert az meg van õrülve érte.
Aztán Mustafa elmegy az orvos rendelõjében és közli vele nincs engedélye, be foglya záratni, sikerült neki.
Megint fellkereste a gyár vezetõt, és megfenyegette fel gyújtja ha nem bocsájtja el Narint és el engedi , megkapja a felmondó levelet Narin tudja ki áll mögötte ,meg keresi Mustafát, és most elég erélyesen ki állt maga mellet, és közölte nem engedi magát, és ezzel vége lett a résznek.
A véleményem lehet aki olvassa elítél engem de én M mellet vagyok pedig tudom, rokonok nagyon közeliek, de én a minden napi életben is tudok ilyet és boldogok, pedig az nem film nem mostanában történt de igen van ilyen.
malvinkicska 2017 máj. 30. - 17:19:32
Megnéztem a 18-as részt leírni sok lenne ami minden történt benne. Engin nem gyõzöm ismételni magam akkora színész ahogy játszik az arc mimikájával az valami ember feletti, mikor jó kedve van ha bánatos, azt tükrözi a szeme valóban a lélek tükre, egyszerûen ezt eljátszani nem semmi, fõleg sokat vannak benn hangulat változások , most már egyre kevesebb a düh kitörései, türtõzteti magát. Ebben a részben a tanár elment az új állását elfoglalni, de Narin mivel nincs lakás még maradt. A tanár nagyon boldog babát vár N, de ugye a baba Mustafáé, volt orvoshoz N és megmondták mennyi idõs terhes 15-16 hetes, és egybõl azt kérdezte N meg leht szakítani , ha nem akarja ezt a babát azt mondta az orvos rövid idõn belül menjen vissza a férjével, de ezt biztos nem engedné meg a tanár.
A doki el van keseredve látszik rajta mivel N terhes, az is beteg lázas volt ebben a részben.
Az apja nagyon boldog volt szabadulni fog fel volt öltözve, hogy megy ki erre össze szólalkozott az egyik rab társával, mert azt mondta, hogy N gyereke nem atanártól van hanem M-tõl, eebbõl lett nagy verekedés, és az embert vitték kórházba de már a polgármester részvétet nyilvánított Nnek, az össze esett és M az öllébe vette.
Mustafa aranyosan mellé feküdt a kislányának azt nagyon szereti de a feleségét kizavarta a szobából.
Az a rossz életû Bahar mindkét férfit szereti, hol egyikkel fekszik hol a másikkal, már mint apja és fia lyuk sógorok.
A Narin sorsa nagyon érdekes , mert csapás csapás hátán az életében, valami borzalom megható nagyon.
kisbalaton 2017 máj. 26. - 21:35:07
Életem egyik legmegrázóbb sorozata a Bir Bulut Olsam.Annyira érzelmekre ható,hogy gyenge idegzetûeknek nagyon meggondolandó megnézni,szerintem.Ahogyan Engin az epilepsziát produkálta,annyira valóságos volt,nem is tudom,hogyan tudta így megcsinálni.Én Oscar díjat adnék neki érte.Ebben a sorozatban semmi nem hétköznapi.A fiú,aki eszelõs szerelemmel imádja a lányt,akinek ezzel csak szenvedést okoz,-a lány,aki mindenkinek jót akar,mégis minden rosszul sül el az életében,- a "török basa" apa,aki nemcsak kiskirály,aki a zavarosban halászik,és mással viteti el a balhét,sõt ,azt is megengedi magának,hogy egy olyan konzervatív vidéken,nyiltan ,fiatal szeretõt tart,egyszóval olyan erkölcstelen,mint egy féreg.Aztán ott van a fiatal feleség,aki - sokszor bûnös tettekkel - próbál harcolni férje szerelméért.Szóval egy csomó különleges,érdekes ember,-különleges és érdekes történeteikkel,-nagyon szép és megrázó.És aztán ott van a gyönyörû török vidék,a gyönyörû keleti városok,és gyönyörû épületek.Számomra mindez csodálatos és szívbemarkoló.Én is megköszönöm a fordítóknak,hogy élvezhetõvé teszik számunkra.
10/10
bezsuzska 2017 máj. 23. - 18:20:36 10/10
Haragszom a dokira. Az esküvõ elõtt megkapta a lehetõséget, és ha felvállalja nyíltan az érzéseit, akkor nem taszítja Narint a pokolba. Bocs, még mindig nem nézem a feliratost, úgyhogy csak az általad leírtakra, és az emlékeimre hagyatkozom. Hiszen a szöveget nem értettem, ezért lehet, hogy elhangzott olyan párbeszéd, ami majd változtathat a véleményemen.
malvinkicska 2017 máj. 23. - 15:48:23
Megnéztem a 17-es részt elég nehéz leírni mit érez az ember ilyen dolgok láttán. Elõször is a tanár amit követ N-el az egyszerûen nem normális emberre vall, és úgye Mustafát tartják hülyének , de ez az ember, nagyon bolond az már biztos ,ez normálisan nem tud beszélni, csak üvölteni és verekedni tud erõszakos a végtelenül.
Narin itt egy szenvedõ alany de a Mustafa feleségének is van mit, emészteni.
Az M apja is szemét szoknya pecér. a nagy becsületes törököknél is megtalálható az ilyen rossz életû csaj, ennek is kell fû fa.
az esküvõ nagyon szép ízléses volt. Legyen már valaki boldog is, ha már N és M nem lehetnek, hátha össze jön az orvossal, N és akkor lesz egy kis élete.
Nagyon várom minden részét jó fordulatos tetszik.
malvinkicska 2017 máj. 20. - 11:30:39 Előzmény bezsuzska
Én imádom ezt a sorozatot, mert én ilyen és hasonló beteg embereket ápoltunk ápoltattam, több évtizedekig, nagyon élethûen van minden.

Nagyon szeretnék segíteni Mustafának, egy csoportos foglalkozáson, mert õt nem sajnálni kell hanem segíteni, amit nem kap meg, a kis lelke rendbe jönne.
Amit nézek török sorozatokat ez érintett meg a legjobban, mert itt sok olyan történik ami napjainkban is.
10/10
bezsuzska 2017 máj. 19. - 09:52:19 10/10
Én ugye végignéztem a 13.-tól törökül, nagyon nehéz sorozatnak tartom. Akkor nézem újra,ha meg lesz az összes felirat. A tanárt végig gyûlöltem. Mert míg Musztafának nincs minden rendben a fejében, és megszállott Narinnal kapcsolatban, a tanárnak semmiféle mentséget nem tudok találni. Pontosan tudta, hogy Narin milyen háttérrel rendelkezik. Mocskos módon behízelegte magát, aztán a szerénynek,toleránsnak tûnõ emberbõl elõbújt az állat. Mert neki "joga" van a feleségéhez. (Bocs ez nem biztos, hogy a 16. bölümben történt). Csak kikívánkozott belõlem.
Összes hozzászólás