Bízz a szerelemben

Bakancslistához adom
Stuck in Love
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, 93 perc, 2012

Értékelés:

138 szavazatból
Szerinted?

Bill Borgens veterán regényíró (Greg Kinnear), akit három éve hagyott el a felesége, Erica (Jennifer Connelly) egy másik férfi miatt, nem tudja abbahagyni a nő utáni epekedést. Még szomszéd szeretője, Tricia (Kristen Bell) is próbálja randizásra bíztatni, de Bill figyelmét senki sem tudja felkelteni. Mindeközben vadul önállósodó kollégista lánya, Samantha (Lily Collins) első regényét publikálja és első szerelmével (Logan Lerman) találkozgat újra; tinédzser fia, Rusty (Nat Wolff) pedig igyekszik megtalálni önmagát fantasy íróként és a problémákkal küszködő álomlány pasijaként. Ezek a problémák összehozzák a triót és Borgensék megtudják, hogyan lesz valaminek a vége egy új dolog kezdete.
Bemutató dátuma: 2013. december 5. Forgalmazó: JIL Kft.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
zazee 2021 jún. 03. - 20:02:03 9/10
Nagyon tetszett, szellemes, érzelmes, néhol elgondolkodtató, remek a zenéje. Greg Kinnear miatt néztem meg, nem csalódtam! Számomra többször nézhetős!
8/10
Ildikó Nóra 2020 dec. 19. - 16:21:00 8/10
Aranyos, szép film (szomorú témákkal is - betegség, függőség), jó színészi alakításokkal, találó filmzenével; érdemes megnézni. Lily C. azonban néha elég idegesítő volt. Greg K., Jennifer C. , Lily C. magyar hangja nem volt jó, nem illett hozzájuk.
8/10
end33 2019 ápr. 10. - 14:38:29 8/10
Furcsa ez a hollywoodi fiatalabb filmes-alkotó korosztály. Nem lehet azt mondani, hogy kifejezetten rossz film lenne a "Bízz a szerelemben", - de miközben éppen a következő filmes generációnak kéne a múlt sablonjai helyett saját kreatív sablonvilágot építeni, aközben használják az ezeréves, hollywoodi "romkom"-sablonokat "napestig". Hány romantikus komédiát láttam már, ahol...,: ülnek az iskolapadban, szint ugyanúgy zajlik az óra, csak a színészek változnak, akkor hogy: a mellékhelységben "csíkolják" és szippantják a kokót, az iskolai folyosók nagy, kirobbanó konfliktusok helye, - a családi vacsoraasztalnál generálódik az azt körülülő személyek közötti nézeteltérések jó része, ami majd "felfejlődik" valamilyen nyilvános kocsmai jelenetre. (az asztal mellől távozó sörét, whiskyjét fogyasztja legtöbbször a padlóig.) A házbuli kis eltérésekkel ugyanúgy, vannak a félrevonulva szexelők, a füvet szívók, kokót szippantók, a többiek csápolnak-ugrálnak valami "ütős" vagy "nem ütős" zenére. Verekedés, sablon szerint főként a lányok birtoklásán. A győztes a vesztes volt nőjével már a helyszínen szexel vagy nem szexel, de vele távozik a helyszínről és utána jön a szex, - azután: autóval az éppen megvert hősszerelmes szállítása a baleseti ambulanciára. (Ilyenkor értelemszerűen a szex elmarad és-vagy későbbre tolódik... ) A kórházi folyosó, mint a konfliktusok feloldásának legjobb terepe. Az anya a halálos betegágyon, - kórházban vagy otthon, - a fia v. lánya mellette.., búcsúzás. Majd a legtöbbször elmaradhatatlan "temetési sablon" következik. (Had könnyezzük meg az elhunytat, meg a visszamaradókat is, sírás-rívás.) Miért van az, hogy Hollywoodban szinte képtelenek ezen, unalomig elkoptatott "történések" nélkül romantikus filmet csinálni? És még közel sem soroltam fel mindent, pl. a főszereplők által otthon a lakásban, vagy parkban simogatott barátságosan csóváló-viselkedő eb. (Más országok filmesei ehhez képest a romantikus komédiáknál legtöbbször olyan tökéllyel kerülik ki az "elődök" ismétléseit...) - De nem lehet azt mondani, hogy kifejezetten rossz film lenne a "Bízz a szerelemben"....., (Ott vannak a kiváló színészek, és valódi alakítások helyett "rágják az ezeréves gittet." Olyanok ezek, mind a Marvel-DC filmek..., egyet láttál és már jóelőre mind láttad.)
tzwestel 2017 dec. 19. - 01:31:12
Nagyon szép film, mély érzelmekkel, gyönyörû zenékkel, csodás és megkönnyezhetõ jelenetekkel. Ami nekem nagyon, de nagyon tetszett, hogy meg tudott fogni egy-egy olyan érzést, amit nagyon nehéz kimutatni és csak azok tudnak vele igazán azonosulni, akik megéltek hasonlót. Férfiként én többször is megkönnyeztem, pedig nem szoktam filmeken sírni. De amikor egy jelenetben bemutatja az egyik szereplõ, hogy milyen amikor elengedi a dacos védekezõ cinikusságát(azaz ezt az álarcot) és beengedi a szerelmet az életébe és újra mer bízni abban, hogy lehet még jó neki, de közben nagyon fél, hogy újra összetörhetik a szívét, mégis engedi, hogy elsöpörje valaki....na, ott totál éreztem minden rezdülést! Igen, sztem zseniális darab...
10/10
Bubus53 2017 máj. 17. - 18:06:40 10/10
Imádom ezt a filmet, de én nem vagyok az, aki 20x is szereti az ismétlést. A múltkor írtam nekik, hogy igen a Vakrandit még, még, lehetne minden nap is. :) Na arról leszoktak, most ez a sláger. Õrület!
7/10
sexykex 2017 ápr. 21. - 17:09:46 7/10
A film tanulsága: óvakodj a szerelemtõl, mert dögivel vannak realista csajok. Amúgy ilyenek vagyunk. Bizonyos dolgokban bölcsek idõnként romantikusok, de az élet sûrûjében gyakran eltévedünk. Ez egy realista film, ezért szerethetõ - na, jó talán mégse.
10/10
gyara78 2017 ápr. 21. - 08:47:10 10/10
Nagyon tetszett!! Jó a történet,a szereplõk,és a vége is tetszett!! Kicsit meg is lepõdtem :) De ajánlom mindenkinek!
7/10
Andrew9619 2017 jan. 28. - 23:44:28 7/10
Szex, drogok, alkohol, és könyvek. Ebben a filmben minden nõ rgy ri***c, és minden férfi egy macsó könyvmoly. Néha elég értetlenül álltam a történetvezetés elõtt. Vígjátéknak a legkevésbé se nevezném. 10/7
10/10
Bubus53 2017 jan. 11. - 22:28:30 10/10 Előzmény boske1961@freemail.hu
Bizony, csodásan összerakott film, a szereplõk is, a zene is, meghat, megnevettet! Kell ennél több? Én most nézem másodszor, de megvan a kedvencek között. :)
10/10
boske1961@freemail.hu 2016 okt. 29. - 22:34:39 10/10
Ó, micsoda gyöngyszem ez a film. Teli érzelemmel & csupa olyan szereplõvel/színésszel, akiket nem lehet nem szeretni. Nagyon hamar véget ért a film, tudtam volna még nézni.Megríkatott,elgondolkodtatott,olykor megmosolyogtatott.... A zenéjét pedig imádtam!
8/10
Xxy92 2016 júl. 13. - 00:04:15 8/10
NEM, és NEM! Ez nem vígjáték. Oké, vannak benne poénok, de nem sok, és ne csapjuk már be azt, aki egy laza kis filmet akar megnézni, és megkapja helyette egy széthullott család drámáját. A film jó, nekem tetszett. A színészek jól játszanak, a történetvezetés értelmes és értékeket közvetítõ. Mégis nekem hiányzott belõle AZ A valami.

10/7
10/10
szipos1995@gmail.com 2016 jún. 09. - 22:53:05 10/10
Nekem nagyon tetszett ! :D Mindenkinek csak ajánlani tudom .
7/10
baldamiki 2015 nov. 22. - 19:09:56 7/10
pont olyan amit a cím utal
de egyszer nézhetõ volt
5/10
bogotizsolt 2015 okt. 04. - 19:30:07 5/10
Lapos mint a defektes gumi . Semmi különleges , tizenkettõ egy tucat , egyszerûbben 12 :-))
9/10
Trombi 2015 ápr. 01. - 01:34:07 9/10 Előzmény sandros5000
köszönöm soraid, élmény volt olvasni a film után :) Nincs mit hozzátenni...
advocat86 2015 márc. 10. - 09:01:22
A filmet elsõsorban unatkozó háziasszonyoknak ajánlanám, akik nem vetik meg Fejõs Éva és Vass Virág mûveit. Abban mindenki egyetért, hogy egyáltalán nem vígjáték, de drámának szörnyen gyenge, sekélyes és erõltetett. Egyébként elég a trailert is megnézni, még az utolsó öt percbõl is szerepel benne több jelenet is, ha láttad a trailert, akkor láttad az egész filmet. Olyan a film, mint egy barátok közt rész amerikai kisvárosi környezetben, sokszor olyan érzésem volt, mintha csak jeleneteket vágtak volna egymás után.

Persze nem vagyunk egyformák, örülök, hogy sok mindenkinek tetszik, meg életszagúnak? tartja, mondjuk kíváncsi lennék, hogy mit mondanának akkor a Hotel Ruandára, vagy a Metro Manila c. filmre.
9/10
gyapif 2015 márc. 05. - 14:41:16 9/10
Szerintem jó film,valaki korábban írta itt a fórumon, hogy Jennifer Connelly szinkronját elcseszték.Teljesen egyetértek vele.
Ha jól tudom Gubás Gabi szokott lenni a magyar hangja,nem értem miért cserélték le Náray Erikára!
9/10
wazzap 2015 febr. 23. - 22:21:44 9/10
Szerintem ez egy nagyszerû film volt. Ez egy egy nagyon kis könnyed romantikus vígjáték ami ugyanakkor drámai is egy kicsit de csak pont annyira ami kell egy ilyen típusú filmhez. Nálam ez a film 10/9 mivel szerintem egy kicsit sok volt benne a drogos rész, azt kihagyhatták volna belõle vagy legalábbis nem kellett volna ennyire kihangsúlyozni.
sandros5000 2015 febr. 08. - 08:57:40
A cím alapján másra számítottam, de pozitívan csalódtam. Ahogy olvastam a hozzászólásokat valaki szerint habkönnyû esti film, más szerint magával ragadó mély mondanivalókat hordozó a film. Számomra ez a kettõsség jellemzi végig a filmet, nem igazán akart egyik kategóriába sem beállni. Van egy gazdag és tehetséges család, ez egy kicsit szirupos, de utána kiderül hogy minden szereplõnek vannak problémái és én úgy gondolom hogy nem felszínesen van bemutatva. A film elmélyül a szereplõk lelkivilágában, én úgy gondolom annyira amennyire kell, és a többit a nézõnek kell tovább gondolnia. Túl sok a szereplõ ahhoz hogy mindenkivel mélyebben foglalkozzon, nem lenne elég a játék idõ, ezért tûnik kissé felszínesnek. Úgy érezzük hogy film alatt túl gyorsan változnak a dolgok, de számomra ez azt jelentette, hogy túl rövid az élet, és ha az ember belátja a hibáit és vannak emberek akik törõdnek vele, akkor viszonylag gyorsan el lehet indulni a helyes irányba. Én úgy gondolom hogy filmet összességében kell értékelni, és a mai felgyorsult világhoz idomul a film, nem egy témára koncentrál pl. drog, halál, szexfüggõség, magány, hanem többre egyszerre, mert már minden témával foglalkozott külön külön egy film, itt ezt együtt kapjuk meg több szereplõben. Az életben is ha összekerül egy csoport ember, legyen az több család, vagy egyetem, munkahely, ezek a problémák nagy valószínûséggel felmerülnek a csoportban, vagy legalább a csoport múltjában, és jelenben ezt az ember elbeszélések alapján ismeri meg, vagyis történetek formájában. Az egyénen múlik hogy hogyan hasznosítja ezt. Szerintem a film errõl szól, kicsit összesûrítve és kissé szirupos végkifejlettel.
Összességében fogyasztható filmet kapunk, jó színészi alakításokkal, érdekel cselekményvezetéssel, jó dramaturgiával.
A Lily Collins szerintem már nem csak Phil Collins lánya, hanem kezd kinõni ebbõl a skatulyából és tehetséges színésznõvé vállni.
Mindenképpen érdemes megnézni egyszer.
9/10
beo71 2015 jan. 30. - 15:39:05 9/10
Hétköznapi téma ? Ja, az, de úgy vettem észre mi is a hétköznapokban élünk. Annyira életszagú, hogy amikor megkönnyeztem, kicsit a saját életemet is könnyeztem, de utána nagyon jó érzés fogott el.9/10.
Ha hagyod magad, megérint a film.
Viszont, ha kívûlrõl figyeled, színészi játék, meg díszlet, meg szinkron miatt kiesel, lemaradsz egy komoly élményrõl.Szerintem.
Összes hozzászólás