Bobby Kennedy - A végzetes nap

Bakancslistához adom
Bobby
amerikai filmdráma, 112 perc, 2006

Értékelés:

53 szavazatból
Szerinted?

Robert Francis Kennedy (Dave Fraunces), azaz Bobby az 1968. június 6-án, a Los Angeles-i Ambassador Hotelben elkövetett merénylet áldozata lett. Egy 24 éves férfi, Sirhan Sirhan közvetlen közelről több lövést, köztük egy fejlövést is leadott a 43 éves New York-i szenátorra, a Demokrata Párt elnökjelöltjére, a tizenegy gyermekes apára, aki nagy eséllyel indult az Egyesült Államok elnöki székéért.

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2007
  Legjobb film - drámai kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2007
  Legjobb betétdal jelölés
 • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

  2006
  Arany Oroszlán jelölés: Emilio Estevez

Hozzászólások

Szerinted?
morocz_tamas 2015 okt. 28. - 22:34:06
Nem tudom volt-e összeesküvés RFK halála mögött, de nagyon rokonszenves politikus volt. Nagyon sajnálom, hogy nem volt több ideje lejáratni magát. Feltételezhetõ, hogy azt tette volna, amit ígért: békét Vietnámban. Úgy is tekinthetjük, hogy vele halt az a több tízezer amerikai katona és ki tudja hány ezer ázsiai (nem csak vietnámi), akik az elhúzódó háborúban vesztették életüket. Egyébként pedig igazságügyi-miniszter (attorney general) volt 1964-ig, utána meg szenátor - semmi köze nem volt a pénzügy miniszterséghez. Ez nem fontos már, de tény.
Nagy1A 2014 nov. 21. - 10:38:48 Előzmény stenmore
Ez itt off, de fontos!

A elsõ és legfontosabb, amiért kinyírták õket, az az volt, hogy a JFK kijelentette, hogy állami pénzzé kell tenni a dollárt!! Az õ pénzügyminisztere volt Bobby, tehát neki is annyi.... Rajtuk kívül még volt egy amerikai elnök, aki már korábban ugyan ezt ki merte jelenteni, õt úgy hívták, hogy Abraham Lincoln......ugyan is a dollár nem az amerikai állam tulajdonában levõ fizetõ eszköz, hanem a Rotschild ....(azaz "a vörös pajzs" )nevû családé!!!!!
Európába is elér a kezük, lásd Aldo Moro olasz politikus, akit a Vörös Brigádok, majd Dr. Alfréd Herrhausennek, a Deutsche Bank elnökének meggyilkolását, amit Rote Armee Fraktion (RAF), vagyis a Vörös Hadsereg Frakció vállalt be.........kicsit sok a vörös benne:))) Amikor az amerikai hitelminõsítõk leminõsítették Franciaországot, Sarközy annyit mondott, akkor majd mi is csinálunk hitelminõsítõket és Európában mi fogjuk minõsíteni magonkat, azonnal megbuktatták, amikor Olaszországban, Berlusconi legelõször bemutatott az IMF-nek azonnal kiderültek zûrös pénzügyei, meg, hogy kurvázott......amit mindenki tudott addig is.....azonnal megbuktatták....!!
Na ennyi....
3/10
homeboy 2013 nov. 28. - 18:15:01 3/10
Nekem is az volt a bajom, hogy túl vontatott volt és elnyújtott. S ha meg kell neveznem egy filmet, ahol egy tucat neves sztár felvonultatása még semmire sem garancia, akkor EZ az. Tele volt üres párbeszédekkel. Az elsõ órát végigszenvedtem. Lehet, hogy egy amerikai nézõ jobban tudta vona értékelni a filmet, de nekem inkább csak az utolsó 15 perc volt valamivel érdekesebb.
G00se 2013 szept. 05. - 11:12:45
Ez egy jó film, és. hogy miért? Kiválóan mutatja be a kor társadalmi helyzetét, rétegeit. Szerintem nagyon hatásos az a monológ, amit Laurence "Morpheus" Fishburne(fogalmam nincs, hogy írják a nevét) mond ebéd közbe,de erõsen megvan a drámaiság a filmben, a férfi nõ kapcsolatoknál(az igazgató és felesége közt vagy épp az énekesnõ és a férje közt) vagy a fiatal srácok LSD tripje. Egy szó, mint száz sikerült a rendezõnek az, hogy egy helyen bemutassa a kor tükörképét.
10/8
stenmore 2013 jún. 08. - 10:52:52 Előzmény fáklyás menet
A részletekbe nem mennék bele ,mert nem láttam, és nem tudom hogy tényleg a konyhai személyzettel foglalkozik e pl a film túlsúlyosan ,ahogy írod,de az biztos hogy a téma felvetése és maga Bobby Kennedy személye igencsak érdekes és még ma is nem véletlenül foglakoztat milliókat.Egy ilyen filmrõl kijelenteni ,hogy "lapos" ,az eleve gyanús és érdektelenséget tükröz pl a nem is olyan távoli múlt sorsdöntõ eseményei iránt,miközben irója esetleg a körmét rágja olyan filmek esetében ,ami másokat hidegen hagy ,hogy pl Van Dammenak sikerül e tökön rúgnia ellenségét:)
fáklyás menet 2013 jún. 07. - 11:44:31 Előzmény stenmore
Ha a vontatottságra magyarázat az, hogy ez maga a valósag, akkor ezzel az indokkal véget nem érõ sorozatot is lehetne forgatni ugyanerrõl az eseményrõl. Mert a valósághoz tartozik nemcsak a konyhai személyzet és az öregecskedõ nõk csevegése és vitatkozása, hanem hogy mikor mennyit szarnak, alszanak orrot fújnak, stb - és mindezt valósághûen ábrázolni, nyolc óra alvást nyolc órában pl. Túlzás ez persze, de arra akartam, utalni, hogy valami "valósághû" és történelem, még nem biztos hogy így kell ábrázolni filmben - hanem mondjuk a valóban lényeges dolgokra koncentrálni, s azt sem elnyújtva.
stenmore 2013 jún. 06. - 22:38:22 Előzmény _goldie_
Köszi,hamaroan megnézem ,mert Béka azt írta hogy ebbõl kiderül hogy kik álltak a háttérben, és miért ölték meg a két Kennedyt.Nem gondolom hogy ez igaz ,mert akkor már elterjedt volna, és más is rájött volna:)
4427 2013 jún. 06. - 09:17:00
Érdekes keveréke a történelmi tényeknek és a fikciónak.
Határozottan jó film. (Jó magyar szinkronnal.)
Fülöp86 2013 jún. 06. - 01:04:03
Ez a film nagyon jó!
Olyannyira, hogy még Shila LeBlöff is jól játszik benne, sõt még Lindsey Lohan is.
Azt hiszem ezzel mindent elmondtam, ha még õk sem idegelik ki az embert, akkor az a film bizony jó.
Emilio Estevez csak ezzel a filmjével többet tett le az asztalra, mint sok más felkapott tehetségtelen ember.

Akik pedig nem valódi karaktereket és értelmes történetet akarnak nézni, azok ne nézzék ezt és ne jöjjenek filmes fórumra magyarázni, menjenek inkább nézzék a transzformerszt és ámuljanak a sárga és a kék szín árnyalataiban...
stenmore 2013 jún. 05. - 23:14:21
Márpedig az anagy elõnye a filmnek a gagyi elképzelt akciófilmekhez képest,hogy ez maga a valóság, a történelem,ami aTe életedet is befolyásolta meg mindenkiét:ezért óriási elõnnyel indul a gaygikhoz képest.Sajnos nem láttam de ha voltak benne dokumentum felvételek ,akkor már megérte és hiba lett volna pörgetgetni .
7/10
Ktesibios 2013 jún. 05. - 23:12:41 7/10
Nem rossz film... de nem is jó. Mondjuk, olyan erõs közepes. Hiába a sok neves színész, még a mellékszerepekben is, valahogy nem mûködik igazán. Elég rendesen túl van pontozva.
fáklyás menet 2013 jún. 05. - 23:07:48
Nagyon vontatott az egész, ráadásuk több bosszantó jelenettel - pl amikor a nõk azon sopánkodtqak, hogy öregszenek, meg nem habcsókra, hanem romlandó jégkrémre hasonlítanak. Volt egy-két érdekesebb is, pl az LSD-tripes. A végére sikerült visszakapcsolnom, épp mielõtt lelõtték volna, de a film nem ér annyit, hogy megnézze valaki, legfeljebb belepörgetve, jeleneteket ugratva.
stenmore 2013 jún. 05. - 10:57:42 Előzmény Segítõ Béka
Megosztanád másokkal is, hogy mit mondott,azonkívül hogy Üdvözlöm az egybegyûlteket?
stenmore 2013 jún. 05. - 10:53:28 Előzmény gilmour
Lapos? Csak annyira mint maga az élet.Meg aztán sokakban rengeteg gondolatot is felvet ,bár elismerem nem minden kiben.
6/10
gilmour 2012 szept. 19. - 10:47:59 6/10
Elég lapos film...
xzibit2010 2012 jún. 25. - 23:15:38
most jött ki a szinkronos változata...
lehet nézni is végre! :D
6/10
Segítõ Béka 2012 márc. 22. - 23:17:08 6/10
és ki kell emelnem a nagy néger Laurence-t. nagyon tetszett, fõleg a megható jelenet a jegyekkel, a mexikói gyerekkel.
de akivel néztem, közbe szólt és elrontotta az élményt. :( csak egyedül nézzetek filmeket!
6/10
Segítõ Béka 2012 márc. 15. - 09:42:39 6/10
most mit mondja erre a filmre? egész jónak ígérkezik a közepéig, de a végén egy nagy luftot rúg.

vannak benne jó megoldások, dolgok, párbeszédek, történések, igazi sztárparádé, de kifut a vége a semmire.
amúgy én teljesen biztos vagyok, ki ölte meg a két Kennedyt elnökként, véletlenszerûen nem lehetséges, hogy mindakettõvel magányos merénylõ végezzen. ezek megrendelésre dolgoztak. a Kennedyk valamit tudtak, és valamit akartak csinálni, de valakik ezt nem hagyták.
a válasz nagyon egyszerû, csak tudni kéne mit mondott az elnök Kennedy New Yorkban, a Waldorf-Astoria Hotelben 1961 Április 21.-én
offtopic
Noncika 2010 dec. 21. - 20:27:25
szinkronosan is meg lehet szerezni? Mert én eddig csak a feliratos verziót láttam, hogy le lehet tölteni:S
Összes hozzászólás