Bosszú az Eiger csúcsán

Bakancslistához adom
The Eiger Sanction
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 123 perc, 1975

Értékelés:

40 szavazatból
Szerinted?

Hemlock, a visszavonult bérgyilkos az egyetemen művészettörténetet tanít, amikor régi cége, a kormány megbízásából működő C-2 újra igényt tart a szolgálataira. Hemlock kénytelen engedni a kérésnek, ha nem akar megválni szeretett festményeitől. Dragon, egykori főnöke húszezer dollárt fizet neki azért, hogy a megölt két ügynök gyilkosain bosszút álljon. Hamarosan azonban ötszörösére emelkedik az ár, amikor Hemlock megtudja, hogy a másik célpont egy hires hegymászó, aki a következő versenyen az Eigert mássza meg, méghozzá az északi oldalon.

Stáblista:

Szereplők

Dr. Jonathan Hemlock
Ben Bowman
Jemima Brown
Miles Mellough
Mrs. Anna Montaigne

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
end33 2019 szept. 01. - 17:34:47 10/10
"
abigel81 2017 jún. 11. - 21:40:25 10/10
A film nagyon jó sőt mi több zseniális, aki ezt nem tudja értékelni az nézzen olyan szarokat amiket ma számítógéppel gyártanak!"

Csatlakozom.., a mai filmek készítésénél soha nem fognak kamerázni ilyen helyeken, CGI és kész. A párbeszédek meg vannak írva, nem makutyi dumákat kell hallgatnunk. A dramaturgia célirányos, logikus, szolgálja a szórakoztatást és az érthetőséget. A rendezés jól bánik a különböző extrém helyszínek adta lehetőséggel. Még kicsit nyers, érezni lehet rajta a cowboy-mítoszt amelyet Clint nagyra értékel. (Igazából valódi western ez, csak már többségében más helyeken játszódik.) A poénok eredetiek, jó a szereplőválogatás illett a témához. A zene ugye meg WILLIAMS! Soha rosszabb mozit. (Bár az általam látott német DVD istentelen képminőségű volt... :( )
10/10
abigel81 2017 jún. 11. - 21:40:25 10/10
A film nagyon jó sõt mi több zseniális, aki ezt nem tudja értékelni az nézzen olyan szarokat amiket ma számítógéppel gyártanak!
3/10
Joginder Singh 2015 máj. 28. - 12:00:17 3/10
Nos, ez a film elég nagy sületlenség. A fõszereplõ mûvészettörténész, egyetemi oktató, bérgyilkos és elsõrangú alpinista egyben. Elég hihetetlen dolog. Rejtély hogy ezt miért így írták meg, ez inkább komikus, minthogy komolyan lehetne venni. Ez egyébként az egész történetre és a jelenetekre is igaz. Hogy miért kell valaki ellen merényletet elkövetni a legáhítottabb és legnehezebb alpesi hegyoldalon? Abszolút valószerûtlen, értelmetlen, ennélfogva erõltetett... Már maga a magyar cím is rossz, hiszen az eredeti címben sincs benne a "csúcs" szó, és a filmben sem jutnak el a hegy csúcsáig. Alighanem ez Eastwood egyik leggyengébb filmje. Egyedül Eastwood játéka érdemel említést, õ végül is ugyanúgy játszik kiválóan, mint minden más filmjében. No és a hegymászós jelenetek is egész jól sikerültek. Valóban, Eastwood játszott a legtöbb jelenetben, egyedül a film végi havas jelenetek néhányánál helyettesítette õt Martin Boysen, egy kiváló brit hegymászó. ***spoiler***A film végi jelenet pedig - feltehetõen szándékosan - Toni Kurz esetét idézi fel még 1936-ból, csakhogy a szerencsétlenül járt német alpinistát nem sikerült behúzni, és ott halt meg a kötélen lógva.
jafkaba 2014 szept. 27. - 06:52:31
Azért én vitatkoznék egy kicsit az elõttem szólókkal.
Az tagadhatatlan, hogy a regény klasszisokkal jobb,de engem ennek ellenére végig lekötött és a poénok is egész jók voltak. Ha azt is hozzátesszük, hogy a mászásokat Clint maga hajtotta végre, 7/10-et simán lehet rá adni.
gabroca 2014 szept. 23. - 15:37:21
Hát ez kabaré...a pocakos G. Kennedy készíti fel hegymászásra Clintet...szörnyû film
offtopic
Suziy 2014 aug. 05. - 11:45:13
Figyelni, vagy figyeltetni.... A kettõ nem ugyan az.
tanhu 2012 júl. 20. - 23:06:47 Előzmény feketevipera
Íme egy példa arra, hogy egy kiváló elsõrangú regénybõl, hogy lehet egy rakat fost elkövetni!Noha a forgatókönyvírók közt szerepel Rod Whitaker alias Trevanian neve.Azonban csak odaírták...Õ ilyen tucatszart képtelen lett volna elkövetni.Akit a regény érdekel olvassa el az Eiger Sanction címû mûfajában az egyik legjobb eszpionázst,és annak folytatását a Loo Sanctiont.Ez a film szinte minõsíthetetlen a regényhez képest.Trevaniannak sajnos csak egyetlen regénye jelent meg magyarul kétféle kiadásban és fordításban, az elsõ rendben van a második egy nõi förmedvény -hemzseg a hibáktól- meg is látszik rajta...nõnek ilyet nem adnék a kezébe!Kizárólag csak akkor ha tudja mi fán terem a mûfaj, a fegyverhasználat, ismeret, verekedési módszerek stb, ugyanis a Szerzõnek mindez a kisujjában van! .Mindazonáltal a mûfajában is kiemelkedõ magyarul is megjelent regény címe Gyilkos Ösztön(az a szakavatott fordítás, noha a címe és a borítója tûrhetetlen, a papír minõségérõl nem is szólva) illetve Sibumi(ez utóbbi pedig küllemben gyönyörû)
A szerzõ halála éppen olyan különös mintha csak regényei ihlették volna.Rod Whitaker személye a mai napig kérdéses,azonban nem kizárt, hogy ez a név fedte a kémregények egyik vitathatatlan királyát Robert Ludlumot.Az sem véletlen bizonnyal, hogy Ludlumnak van egy Trevayne c. regénye))) A Trevanian könyvek azonban sokkal intellektuálisabbak, noha a stílus és egyes szó vagy névjátékok, vagy más mókák Ludlum regényeiben is elõfordulnak!Aki igényes írót akar olvasni legyen az western, mûvészettörténeti vagy éppen urbánus história, netán kémregény, annak telitalálat bármelyik Trevanian könyv!
Elvileg a Sibumiból film készül remélhetõleg nem csak a könyv folytatásából amit nem a Szerzõ írt hanem Don Winslow: Satori címmel, ami szerintem szándékos hibái ellenére egész tisztességes kis könyv, azonban csak a Sibumi nyomdokain halad, ami azért nem kis dolog!Ám senki ne várjon el annyi csavart, izgalmat, eredetiséget mint ami az 1979-ben megjelent Sibumit fémjelzi,megjegyzem azóta sem igen született hasonló igényességû, többszöri olvasásra se unalmas lebilincselõ kémregény!
meszedit 2012 júl. 20. - 21:14:25
Azért az is megnézheti, aki szereti Clint-et? Azt hittem minden filmjét láttam, de ezek szerint nem. Szóval csak ezért megnézem, akárki akármit mond. Ebben 45 éves és szrencsére 37 év elteltével még köztünk van:)
feketevipera 2010 júl. 25. - 19:53:41
Ez Clint egyik leggyengébb alkotása, kár volt megnéznem anno. A történet elég semmilyen, nem nagyon köti le a nézõt. Az alapötlet jó lett volna, de a megvalósítás csapnivaló. Egyetértenék az elõttem szólókkal, elég gáz volt, amikor a film szinte önmaga paródiájává vált. Mindegy, szerintem tényleg csak az nézze meg, aki szereti a kuriózumokat és van fölösleges ideje.
Kriszta007 2009 szept. 25. - 09:36:34 Előzmény bendek
szia. ezt a filmet szerintem te nem láthattad sehol 900ért, mert évek óta beszerezhetetlen. (viszonylag) óriási árakat kérnek el érte, és csak feliratosan jelent meg. nekem van egy eladó 3000ft-ért. bontatlan.
bendek 2009 júl. 04. - 19:14:53
Kedves titi75!
Ez a film kapható dvd-n 900 Ft-ért! Hogy ez miért nincs jelezve a port.hu-n nem tudom...
titi75 2009 júl. 02. - 16:37:16
Hol tudnám letölteni ezt a filmet?