Brooklyn mélyén

Bakancslistához adom
Brooklyn's Finest
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi, 140 perc, 2009

Értékelés:

230 szavazatból
Szerinted?

Eddie-nek (Richard Gere), Salnak (Ethan Hawke) és Tangónak (Don Cheadle) sosem kellett volna találkozniuk, de a sors ugyanarra a bűnügy helyszínére viszi őket. Eddie húsz évnyi kínlódás után a nyugdíjazása előtt hét nappal rábízott újoncok hatására próbál meg olyan rendőr lenni, amilyen addig talán még sohasem volt. Sal a kábítószerosztályon lehúzott 12 évnyi kemény munkáját teszi kockára egy veszélyes magánakcióval. Tango három éve dolgozik beépített zsaruként, s most felettese egy utolsó feladattal bízza meg. Börtönbe kell juttatnia bizalmasát és legjobb barátját, Cazt (Wesley Snipes).
Bemutató dátuma: 2010. április 22. Forgalmazó: Palace Pictures

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Hatpöttyös 2022 jan. 25. - 19:57:44 9/10
Nagyon kemény! De nagyon jól összehozott film.
Zahire 2021 okt. 18. - 17:28:41 Előzmény csereember
Attól tartok rosszul következtetsz a hozzászólásomból.Én sem szeretem az olyan filmeket, mindössze ennyi volt amit másképp képzeltem el a forgatókönyvben , amennyit írtam. Nyilván a készítők meg így látták jobbnak a filmet. Én egy kicsit olyat szerettem volna mint az " Ütközések" vagy a " Ház a ködben2 megoldása. De nem változtatnám meg olyan változatra ahol betegre verik egymást, halomra lövik egymást, és órákat nyargalásznak autóval egymás után.
csereember 2021 okt. 18. - 15:51:44 Előzmény Zahire
Köszönöm a reagálást de a véleményem más, mert nem attól jó egy film, ha ,száguldozik' mint a Halálos iramban filmek.
Zahire 2021 okt. 18. - 09:38:17
Módosítanom kell a véleményemet, a tegnapi hozzászólásom után csak azért is ismét megnéztem és így egész jó volt, bár a vége nekem egy kicsit erőltetettnek tűnik, arra számítottam, hogy a szereplők sorsa valahogy másképp és jobban találkozik ....de mondom egész jó volt.Úgy látszik a filmeket nem mindegy milyen hangulatban nézzük/kezdjük el nézni.
Zahire 2021 okt. 17. - 17:40:10 Előzmény csereember
Ja most olvasom a kérdést, jogos kérdés, bár azóta már megnéztem, de sajnos nem győzött meg, hogy jó film lenne.
csereember 2021 okt. 16. - 15:04:29 Előzmény Zahire
Nos, ha meg se nézted, mi alapján fikázod te SZAGÉRTŐ?
7/10
napviragi 2021 jan. 01. - 22:57:56 7/10
Érdekes és nagyon elgondolkodtató történet 3 férfi sorsáról és választásairól. Ugyanazt a rendőri szakmát választják, de annak különböző területeit; ugyanúgy nem becsülik meg őket a munkájukban - anyagilag, erkölcsileg; ugyanúgy kisiklott az életük és valamilyen módon ebből az állapotból ki akarnak lépni, hogy jobb legyen. Különböző korúak, különböző karakterek. Életük hajnalától mostanáig - és a jelenlegi-választásaikkal, döntéseikkel alakítják a napjaikat egészen a történetük végéig. Mindhármójuknak nagyon szurkoltam, hogy sikerüljön.
Zahire 2019 márc. 02. - 22:45:38
Olvasom itt a hozzászólásokat, és elkövetem azt a hibát, hogy ezek alapján nézem meg a filmet.Jobban mondva csak meg akartam nézni,mert ez valami olyan kibaszott unalmas egy faszság, hogy képtelen voltam rá.
10/10
idõjós1010 2017 dec. 05. - 00:30:29 10/10
Nagyon durván jó ez a film. Átjárja végig a feszültség. Szinte tapintani lehet körülötte az atmoszférát. Richard Gere nem is nagyon szerepel tán ilyen filmekben. Amennyi nekem eddig belõle jutott, mindig a nõk köré íródott az õ összes karaktere, így ennyire durva filmbe bele se tudott volna csöppenni. Most sem rajta múlott :-) de kellett egy ilyen is
7/10
pelu 2015 febr. 11. - 09:40:38 7/10 Előzmény tetováltkopaszbunkó
Közben meglett, de azért köszönöm! ;)
tetováltkopaszbunkó 2015 jan. 31. - 02:19:32 Előzmény pelu
Jefferson Airplane-White Rabbit
Ha még nem késõ a válasz, így az évek távlatából.
7/10
King Diamond 2014 szept. 14. - 15:33:49 7/10
Elõször is, a film 127 perces, nem 140, és nem is 132, ami a Porton, illetve az IMDb-n írva van. Nem találtam semmi arra utaló információt, ami írná, hogy van kibõvített vagy vágatlan változata, és az összes, ami találtam, mind 127 perces. Aztán, eléggé utálom az olyan majmokat, akik csak azért írnak egy-egy filmhez, hogy egy-egy szereplõ nevét, vagy a filmben elhangzó egy-egy dal címét kérdezgessék...ezeknek nincs annyi eszük, hogy megnézzék az IMDB-t, vagy beírják a Google-ba, az adott film címét + OST vagy filmzene...pedig nem kell túl sok ész ehhez.
Na, akkor most a filmrõl: egyáltalán nem volt rossz, a hangulata megfogott. Jó, persze nincs olyan jó, mint (ami a legtöbb kritikában/hozzászólásban is elõkerül) a Tégla vagy a Kiképzés, de simán meg lehet nézni. Számomra nem volt unalmas a történet, végig lekötött. A színészek is jók, Gere karakterének a fekete bõrû csaja eléggé vonzó volt. Nem feltétlenül erre számítottam mindegyik szál végét illetõen, de így még jobb volt. Volt, akik sajnáltam, volt, akit nem. Nekem tetszett maga az egész város, a tájak, utcák, házak. Jó lenne egyszer eljutni New Yorkba is. A magyar hangokkal különösebben nem volt bajom, habár Csuja Imre hangja nem illik szerintem Wesley Snipeshoz.
7/10
startlap1919 2014 ápr. 26. - 15:20:42
Storno, rossz oldalra kattintottam. Nézhetõs, csak kissé zavaros a történetvezetés.
startlap1919 2014 ápr. 26. - 15:19:27
Ez egy elmebeteg film.
4/10
-greghouse- 2013 szept. 22. - 16:03:46 4/10 Előzmény Tereus
Egyetértek...három különbözõ történet, a végén összeolvasztva, nem ritkaság, többen alkalmazzák. De itt tényleg erõltetett volt. Ráadásul szerintem a háromból kettõ érdektelen sablon, az egyetlen, amelyikbõl önmagában is lehetne érdekes film, az Ethan Hawke karaktere, az elkeseredettségével, kisértéseivel. A másik kettõ nagyon közhelyes. És hogy a végén miért és miért pont ott jönnek össze... tök erõltetett.
James Uram Benson Madame 2013 aug. 28. - 22:27:02
SPOILER
Nem értem, honnan volt Tangónak ilyen kérója és kocsija? Álca, hogy senki ne gyanítsa, hogy zsaru?
kybuck 2013 jún. 29. - 00:23:41
Nagyvárosi amcsi zsernyákok problémákkal, akiknek néha bilibe ér a kezük. Hát jó, egynek elment, azt hiszem ilyesmit már nem egyszer láthattunk.
Tereus 2013 jan. 30. - 02:54:00
Többet vártam a filmtõl...
A dráma mûködik, jól bemutatja a szereplõk háttereit, motivációját, saját drámájukat. Ezzel abszolút nincs probléma. De ez három különbözõ történt. Lehet csak az itteni leírás miatt, de én végig azt vártam, hogy az egész összefonódik egy filmmé legalább a végére. Ehhez képest ami kapcsolat lett az egészbõl az semmi (és az is csak két szálat kötött össze valami harmatgyengén, közvetetten...). Hiába jó a film, hiába gondolkoztat, amikor a végén az jön le, hogy "ennyi"? Kicsit olyan sok hûhó semmiért érzés.
Ez három filmben külön-külön el lehetett volna mesélni, és úgy külön-külön jó is lenne, így egybeolvasztva túlzottan vonatott, erõltetett. Az ember várja, hogy na kisül belõle valami, de nem (itt most a három szál kapcsolatára gondolok).
Kár érte, mert amúgy jó lenne, még akár többször nézõs is lehetne, ha valami normális befejezést kreáltak volna neki. Így abban sem vagyok biztos, hogy egyszer érdemes megnézni.

Ha már itt elõjött mint összehasonlítás, szerintem sehol sem közelíti meg a Kiképzést, ha valaki az alapján ül neki a filmnek, szerintem biztos csalódni fog (számomra csak a megnézés után derült ki, hogy egy a rendezõ, így nekem nem voltak annyira magas elvárásaim - annyira magasak nem, de azért persze a szereplõgárda összeállításáról tudtam, az azért túlzott optimizmust váltott ki sajnos).
7/10
pelu 2012 nov. 23. - 15:23:54 7/10
Fuqua nagyon ért ehhez a stílushoz! A Kiképzés nálam klasszikus, és ez sem rossz. Összességében lehetett volna jobb is, mert az elsõ óra az gyengére sikeredett, de utána folyamatosan emelkedik a színvonal.A zene, a képi világ és a hangulat pazar. Érdekes Richard Gere-rel kapcsolatban sokáig az volt az érzésem, h nem játssza jól a szerepét. Aztán tudatosult bennem, h a szerepe ennyit követelt meg tõle, és azt kurva profin alakítja.

Az egésznek ülepednie kell az emberben, de érdemes volt megnézni.

Megtudná valaki mondani, h Gere elsõ kurvás jelenetében melyik zene szól a háttérben?
Vadpörkölt 2012 nov. 23. - 14:21:01 Előzmény RolandPax
Nem tudom öreg ha ez 1/10 akkor neked mi a jó film????
"Nincsen eleje,közepe meg vége" az álításod szerint pedig van csak nézed a filmet,de nem látod!
Három rendõrrõl szól akiket különbözõ okokkal,célokkal és reálisan mutatnak be majd a végén mindhárman BROOKLYN MÉLYÉN végzik.
Persze tudom nem volt benne robbantás,autósöldözés és pörgõs akciójelenetek és itt nem voltak jók és rosszak csak emberek akik a saját problémáikban vergõdnek.Ez nem akciófilm hanem dráma,de neked ez úgy látom nem tetszik 8/10 volt a film,mert azért nem felejthetetlen alkotás!
Összes hozzászólás