Bugsy Malone

Bakancslistához adom
angol zenés vígjáték, 93 perc, 1976

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Alan Parker elkészítette a Keresztapa paródiáját. Coppola hőseit ezúttal gyerekek játsszák, mulatságosan utánozva a gengszterek világát. A filmben debütált Jodie Foster is.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Roah 2015 márc. 31. - 09:16:10
Ó! More! Kezet rá! ;)

Tánc és zene? :)))

Érdekesség:

Scott Bai, vagy Boiot - sosem tudom leírni rendesen :D -, egy érdekes vígjátékban láttam elõször. "Zapped!" Ez a címe. Tulajdonképpen egy sajátos Carrie - Kingé -, az egész, jópofa poénokkal, azt hiszem, 83-as? (És mindig ámulok rajta! Hogy a fenébe tudtak már akkor olyan filmes technikákat alkalmazni?!) Szóval telekinézis, és ennek összes megjelenítése fiú-aspektusból, tudós szemüvegen át, pozitív töltettel. Jó, azért itt nem hangzik el az, amit Pók embernek mondott a nagybátyja a "nagy erõ - nagy felelõsségrõl", de tényleg jópofa film.)

Szóval Scott Boio neve plusz adag a zene és tánc mellé. ;)
offtopic
Roah 2015 márc. 30. - 17:36:45
:D Még jó, hogy az nincs megörökítve úgy, mint az az ovis kép, amin két csajszival szelfiztek. ;) :D

Jó film? Ez a két szó, tök jól hangzik; a címe. A "Fogd nõt és fuss!" az tetszett. Madonna Dick Tracyje csak azért, mert etalon maszkokat vonultattak fel, és anno a suliban azt tippelgettük, melyik álarc, melyik nagyágyú színészt rejti.
A Scar Face a liblingem, meg úgy összes Kaszinós gengszter film. Keresztapák is. Sajátos egy hangulatuk van. (Micsoda szó ez? Szicília. Lájt off: nem tudom, manapság mi megy arra, anno volt olyan része Szicíliának, ahova még az idegenvezetõ sem mert menni, senkiért nem vállaltak felelõsséget.)

Egyszer meglessük ezt is. Csatázhatunk is, ha nem akkora ász a film, mondjuk egy sakktáblán, addig, amíg ki nem mondom a varázsszót:
"Zugzwang!" ;) :)))
robigo 2009 jún. 21. - 11:13:30 Előzmény Miki1900
Wow micsoda megfigyelés és milyen igaz.
itt van mindjárt a kezdõ 1.perc


¢ð¢ You give a little love
and it all comes back to you. ¢³¢

kicsit "vidám vasárnapos" a záróképsor ezzel a dallal, de ettõl függetlenül nagyszerû gyerek musical.
offtopic
Miki1900 2008 szept. 16. - 10:38:40
nem a "dal végén", a film végén a dal
Miki1900 2008 szept. 16. - 10:38:02
a coca cola támogatta, szinte biztos. a dal a végén: átvették a mostaniba is, na az az egyetlen hallgatható dalszöveg benne.
http://www.youtube.com/watch?v=7wt5FiZQrgM
(most nincs itt hangom, de ez lehet az)

elõször azt hittem nagyon rossz lesz, de aztán nézhetõ lett végül a film.
pozsizsuzsi 2008 jún. 04. - 15:26:48
Hát én is még a Jackson Five-beli kis Jacko-ra gondoltam, de akkor most már teljesen meg vagyok kavarodva. Szentül megesküdtem volna, hogy D. Rossal láttam együtt, de ezek szerint marhára rosszul gondoltam, és megmaradtam a tévhitemben. Most olvasom, hogy a Wizben a madárijesztõt játszotta, és nem azt a kis boxos krapekot, akire gondoltam, vagy nem is arra a filmre emlékeztem?
Képanyag nemigen van, ez nekem most már talány marad. (Mármint hogy kivel és miben kevertem össze a kis Jackot.
pozsizsuzsi 2008 jún. 04. - 13:32:15
Ja, még egyszer:
A kiskrapek nem a Wiz-bõl ugrott be?
pozsizsuzsi 2008 jún. 04. - 13:27:53
A kiskrapek nem a Wiz-bõl ugrott be?
pozsizsuzsi 2008 jún. 04. - 13:27:01
Ez a a Michael Jackson a "Michael Jackson IV" címen szerepel az adatbázisban, kép nincs róla.
Brambilla 2008 jún. 04. - 09:45:06
Még nem láttam a filmet (vagy talán nagyon régen, mikor még én is kisgyerek voltam), de itt Bugsy Malone-ról van szó, a gengsztervilágban a legismertebb "Bugsy" pedig Ben Siegler volt, róla is készült film.
Egyébként nem teljsen korábbi, mint a Volt egyszer egy Amerika..., mert a forgatókönyv legnagyobb része ekkor már kész volt, más kérdés, hogy biztos nem adta ki Leone a kezébõl.
Az biztos, hogy ugyanarra a könyvre nem épülhet, mert Harry Grey "The Hoods" címû könyvének, ami alapján a Leone filmje készült, olyan szinte semmi köze a Volt egyszer egy Amerikához, hogy még a nevek sem ugyanazok mindenhol.