Bukott angyalkák

Bakancslistához adom
Duo luo tian shi
16 éven aluliak számára nem ajánlott hongkongi filmdráma, 90 perc, 1995

Értékelés:

38 szavazatból
Szerinted?

Ming profi bérgyilkos, a legjobb a szakmában. Sohasem hibázik, szenvtelenül, gondolkodás nékül öl. A feladatot mindig a csinos ügynöknőn keresztül kapja. Az összeszokott páros évek óta a megrendelőik teljes megelégedésére végzi a munkáját, anélkül, hogy személyesen is találkoztak volna. A férfi azonban már belefáradt az öldöklésbe, meghasonlott, elvesztette minden illúzióját. Ki akar szállni az üzletből. Az ügynöke - aki epekedik utána - a szakmai szabályt megszegve találkozik vele, és meggyőzi, hogy végezzen el még egy utolsó munkát. Mindez végzetes döntésnek bizonyul.
Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Díjak és jelölések

 • Hong Kong Filmfesztivál

  1996
  Legjobb operatőr: Christopher Doyle
 • Hong Kong Filmfesztivál

  1996
  Legjobb filmzene: Frankie Chan
 • Hong Kong Filmfesztivál

  1996
  Legjobb női mellékszereplő: Karen Mok
 • Hong Kong Filmfesztivál

  1996
  Legjobb látványtervezés jelölés: William Chang
 • Hong Kong Filmfesztivál

  1996
  Legjobb jelmeztervezés jelölés: William Chang
 • Hong Kong Filmfesztivál

  1996
  Legjobb vágás jelölés: William Chang
 • Hong Kong Filmfesztivál

  1996
  Legjobb film jelölés: Jeffrey Lau
 • Hong Kong Filmfesztivál

  1996
  Legjobb rendező jelölés: Wong Kar-wai

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Szinti13 2021 aug. 21. - 19:06:44
Hol tudnám megnézni?
10/10
Jefferson Starship 2017 jún. 28. - 22:19:47 10/10
Eredetileg a Csungking Expressz 3 történetbõl állt volna. Ez lett volna a harmadik, de Wong Kar-Wai inkább egy különálló filmet csinált belõle. Bazi erõs atmoszférája van a filmnek, keveset beszélnek benne, mégis a lelkedig hatol. Zseniális!
1/10
Snyd_21 2014 jún. 22. - 21:12:56 1/10
Soha nem fordult még elõ, hogy az általam adott pont ennyire eltér az itteni átlagtól... erre a filmre úgy adtam 1 pontot a tízbõl mint a huzat és abszolút a "sose halljak többet róla" kategória elõkelõ helyén végzett. Ilyen nézhetetlen sz*rt még nem láttam... Élvezhetetlen, a narrátor szerû monológok borzasztóak és összefüggéstelenek, a néma csávót meg fel tudtam volna gyújtani. A színészi teljesítmények borzalmasak, a film hangulata rettenetes... Hogy állhat ez a borzadály 8.2-n? Nem értem...
k11zoltan 2014 márc. 30. - 21:48:36
Nem tetszett. Untam.
8/10
sanderb 2012 aug. 22. - 08:34:08 8/10
Kar Wai e korai filmje azoknak fog igazán filmes élményt nyújtani, és fog tetszeni, akik szeretik az újszerû, eltérõ vizuális élményeket is a történet mellett. Az operatõri és vágási munka eredménye nagyban hozzájárul a film egyedi karakteréhez.
Nekem kifejezetten tetszik a melankólikus hangulat; a magány, ami a háttérzajoktól még erõteljesebben érvényesül és a csak a nézõ elõtt fogalmazódó gondolatokkal válik teljessé a kiábrándítóan átláthatatlan, kusza térben.
Ez szerintem rétegfilm, s aki az ismertetõ alapján nézné, az azért nagyon mást fog kapni, mint ami az ott leírtak alapján várható. 10/8
8/10
SandroVM 2012 máj. 01. - 21:09:54 8/10
Wong Kar Wai és Christopher Doyle közös munkáit én rendkívüli módon szeretem. Most is egy olyan hangulatot és világot sikerült teremteni, amiben én érzelmileg lubickoltam. Néhány korábbi hozzászólóval ellentétben én külön kiemelném az õ filmjeik látványvilágát, szóval e film képeit is. Mindig is kerestem és keresem azokat a filmeket, amelyekben nem szürkülünk bele átlagos, "film hagyományoknak" megfelelõ kivitelezésbe, elvégre a filmmûvészet messze nem csak a történetrõl szól, sõt... Itt pedig a történettel sincs baj. Szóval mindenkinek ajánlom Kar Wai és Doyle munkásságát. Továbbá kiemelném Takeshi Kaneshiro-t, aki remek színész.
Ford Mustang 2011 júl. 01. - 15:00:08 Előzmény adamnagysweetmovie
Ez igaz.
6/10
adamnagysweetmovie 2011 máj. 24. - 10:21:38 6/10
SPOILER:
Azért ez a filmismertetõ is megérne egy misét. Oké, hogy vékony a történet, de ha elmondom, attól nem lesz érdekesebb.
6/10
adamnagysweetmovie 2011 máj. 24. - 10:05:15 6/10 Előzmény oldindianboy
Nekem is az Inland Empire ugrott be. Szerintem ez egy üresebb filmje a mesternek, úgy is mondhatnám, játékosabb, anekdotikusabb. Ja és sajnos szentimentálisabb is.
moruloidea 2011 máj. 21. - 18:58:36
én megnézem mert kíváncsi vagyok.
kgyuri0 2009 okt. 10. - 14:29:51 Előzmény Nyálon lõtt vágy
“egy leleményes véleményért a filmet is képes vagy feláldozni”

Hogy is tehetnék ilyet, egy film sem az enyém, hogy áldozhatnám bármiért?
Szóval a megfogalmazásod nem kicsit férevezetõ. Mondjuk, ha egy általam szeretett filmet kritizálnék, akkor esetleg lehetne így fogalmazni, ami tetszik, azt az ember kicsit magáénak érzi.
De, mondjuk, érzésem, sejtésem van, mi a mögöttes mondanivalód.
Kritizálom a filmeket, eközben kendõzetlenül elmondom a személyes véleményem, elkerülhetetlenül néha ellenkezik a téddel, s ezzel a neked kedves filmeket “áldozom” én fel.
Én is belenéztem a hsz-aidba,s látom, a távolkeleti filmeket kedveled, különösen Kar-Wayt. Én is kiváncsi vagyok a maira, föltehetõleg ismét az “eszmebarrikádon” talákozunk.

“a filmrõl ami nem érdekel nem írok, de ez meg én vagyok.”

Na, ez már még furább: Én is csak arról írok, ami érdekel. De ami érdekel, nem biztos,hogy tetszik is, s ami tetszik, nem biztos, hogy minden részlete s pillanata, minden tulajdonsága egyképpen tetszik. Szerintem így természetes.
Nyálon lõtt vágy 2009 okt. 09. - 20:29:40 Előzmény kgyuri0
Koránt sem haragszom, de elolvastam néhány hozzá szólásodat és arra a következtetésre jutottam, hogy egy leleményes véleményért a filmet is képes vagy feláldozni. Magam arról a filmrõl ami nem érdekel nem írok, de ez meg én vagyok.
Csak úgy lenyomni valamit az elég lezser idõ töltés, de végül is szíved joga.
kgyuri0 2009 okt. 08. - 12:32:16
"Aki nem tudja csinálni: az a pontozó."

Ebbõl némi szemrehányást vélek kiérezhetni, ezek szerint aonban csak az adhat pontot(sokat vagy keveset), aki filmet is tud csinálni?
Na ne már!

Nagyjából valamennyien azért jövünk ide, hogy "velõs véleményeket" mondjunk. Nem is én vagyok az egyetlen, aki megmondja, hány pontot szán egy-egy filmnek. Ami azt illeti, sokszor elfeledkezem róla.
Nyilvánvaló, hogy mindenki a saját véleményét mondja(föltehetõleg),sajnálom, ha ezzel megbántlak, de rám nem gyakorolt a fõszereplõ különösebb hatást, remélem, meg tudsz bocsátani.
Nyálon lõtt vágy 2009 okt. 08. - 06:01:57
Te már csak tudod, hogy érdektelen személyiség, valamint az egész film lényege egy nõi maszturbáció akkor bizony én mondom, hogy a pontozó vagy aki itt velõs megfigyeléseket tesz
fontoskodó féligazság szinten.
kgyuri0 2009 okt. 08. - 02:54:02
Ez izgalmas!
Hogy kell érteni?
Nyálon lõtt vágy 2009 okt. 07. - 21:11:06 Előzmény kgyuri0
Aki nem tudja csinálni: az a pontozó.
kgyuri0 2009 okt. 05. - 12:23:26
A képi világ nekem is idegen, túl sok a “tungsten”(?).
A problematika sztem eröltetett kicsit s nem igazán tud feszültséget, ami majdnem ugyanaz: érdeklõdést kelteni
A bérgyilkos mindennapjai – mivel a bérgyilkos(szinte hihetetlen, de igaz:) érdektelen személyiség, ezek a “szürke" hétköznapok sem érdekesek, számomra a cselekmény ilyen tompításban jött le.
Vicces hogy még véletlenül sem a férfi szereplõ fog orbitális maszturbációba(minek is, egyáltalán?), föltehetõleg a nézõk zömérõl a férfiúság föltételeztetik. Kicsit olcsó!
5pont, az eredetiségét értékelem.
Nyálon lõtt vágy 2009 okt. 02. - 18:49:30
Mint azt a Bibliából tudjuk a bukott angyalok fellázadtak Isten ellen és mint a rossz puccsok többsége azzal végzõdött , hogy leverték õket, számûzetésben a Pokolban elmélkedtek (nek) mire is volt jó ez?
A filmben nem igazán errõl van szó, de érdekes eljátszani azzal a gondolattal, mi van akkor ha valaki a szakmájának gyakorlást kritikus "szemmel nézi" és új játékszabályokat állít fel.
Kar-Wai izgalmasan járja körbe ezt a történetet a gyilkos szemszögébõl.
Nyálon lõtt vágy 2009 okt. 02. - 18:39:48 Előzmény oldindianboy
Már ki jött :)
oldindianboy 2009 márc. 15. - 09:45:09
Nem rossz film ez, ha az ember túl tudja tenni magát a képi világon, képi megvalósításon!
Mondjuk nekem ez elég nehezen ment...
Olyan az egész, mintha a filmet egy kézikamerával forgatták volna, ráadásul az operatõr szinte végig közelikkel operál.
Hasonló a látvány, mint Lynch INLAND EMPIRE címû filmjénél.
Mondjuk nekem az se tetszett, de aki el tud vonatkoztatni ettõl, az nyugodtan tegyen egy próbát a Bukott Angyalkákkal.
Egyébként úgy tudom nemsokára kijön hazánkban is DVD-n, több Wong Kar-Wai filmmel egyetemben!
Összes hozzászólás