Bűnös gyermek

Bakancslistához adom
Responsible Child
15 éven aluliak számára nem ajánlott angol filmdráma, 90 perc, 2019

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Ray egy 12 éves fiú, aki gyilkosság miatt áll bíróság elé. A két idősíkon játszódó filmből egyszerre tárulnak fel a gyilkossághoz vezető események és a tárgyalás kibontakozó drámája. Rayt és 23 éves testvérét, Nathant letartóztatják, miután leszúrták édesanyjuk párját. Bármilyen körülményekről is van szó, amelyek egy gyermeket gyilkosságra kényszerítettek, a törvény egyértelmű: Angliában és Walesben a büntetőjogi felelősség kora 10 év, így a 12 éves Raynek felnőtt bíróság előtt kell számot adnia tetteiről. Szívszorító dráma egy fiatal fiú jogrendszerről szerzett tapasztalatairól, ami egyúttal erőteljes kérdéseket tesz fel a felelősségről és a megváltásról.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sexykex 2022 nov. 06. - 11:20:52 6/10

Én nem értem ezt a filmet.

Alapvetően Nathan szerepét nem értem. Minek van otthon, ha gyűlöli a mostohaapját? Miért akarja befogadni a testvérét, ha náluk legalább annyira rossz a helyzet, mint az édesapánál? Mi a baja az édesanyának és kié a két kisgyerek?
Azt értem, hogy a törvényi szabályozás bírálata hozta életre a filmet, de sikerült egy különösen durva történettel előállni, ahol ez a rossz gyakorlat még akár jogosnak is tűnhet.


Ettől függetlenül nem mondanám különösebben rossznak.
Ágimacinéni 2021 okt. 27. - 22:28:27
Miért nem írják oda, hogy nem magyarul beszélő?