Carnivale - A vándorcirkusz

Bakancslistához adom
Carnivale
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmsorozat, 56 perc, 2003

Értékelés:

46 szavazatból
Szerinted?

A nagy gazdasági világválság idején egy oklahomai farmerfiú és egy karizmatikus lelkész megtudja, hogy kulcsszereplői a Menny és a Pokol között zajló érdekháborúnak.
Forgalmazó: HBO

Streamelhető:

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Ben Hawkins
Justin Crowe
Norman Balthus
Clayton 'Jonesy' Jones
Lodz professzor
Libby Dreifuss
Felix 'Stumpy' Dreifuss
Rita Sue Dreifuss
Tommy Dolan
Iris Crowe
Henry 'Hack' Scudder

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Ledbet 2022 nov. 24. - 06:29:05 9/10
Rendkívül jól sikerült sorozat,ötletes karakterekkel,korhű ábrázolással,egészen nagyszerű zenével. (Nem tudom mikor halottam utoljára olyan filmzenét amiben fúvós hangszerek játéka ennyire zseniális volt.) Ugyanakkor a második évadban egyre nagyobb szerepet kapó misztikumot és túlvilági szálat a film készítői kicsit nehezebben tudták kezeleni,számomra néha túlságosan felgyorsulnak az események,ráadásul sok helyen elvarratlan szálak vannak,olyanok amelyek csak azok számára válnak világossá akik olvasták a sorozat alapjául szolgáló regényeket is. Ennek ellenére a sorozat kiváló. 9/10.
10/10
Lámai Dala 2020 júl. 18. - 07:45:23 10/10
Mestermű! 100-as IQ és 30 év alattiaknak nem ajánlom, mert nem jön át és egy nagy katyvasz lesz csak. Az amcsiknál azért bukott + a sorozat, mert túl lassú a cselekmény és nem fogták fel agyilag a lényeget. Egy átlag amcsi túl kevés volt hozzá. A legjobb sorozat amit eddig láttam, pedig már 45 vok.
A karakterek és a szinészi játék is zseniális, 1mást múlják felül a szereplők. A legutolsó prosti is 6almasat alakít, pedig csak kb. 2 perc jutott neki a sorozatban. A szinkron is dob rajta sztem. Mindenképp ajánlott, kötelező darab.
10/10
Isten tacskója 2018 aug. 24. - 20:04:27 10/10
10/10, a valaha eddig készült Tv-és sorozatok királya! De nem konzumfilm! Aki dan brown-os hülyeségeket szereti az nyugodtan felejtse el ezt a remek alkotást.
radovan71 2015 szept. 09. - 01:27:12 Előzmény kybuck
Az általam valaha látott egyik legjobb sorozatról beszélsz úgy ,hogy nem is néztél belõle egy kockát sem?Gratulálok.
kybuck 2012 márc. 01. - 14:11:24 Előzmény MiaLarge
Ez a sorozat is arra a sorsra jutott, mint a 4400, a Hõsök, vagy a Küszöb: unalmas, vontatott, lényegtelen problémákkal foglalkozó történetfolyammá vált, ami bukásra lett ítélve. A sorozatot nem láttam ugyan, de az említetteket igen, ennek pedig már a sztoriját olvasva is heveny ásításroham fogott el. A Dexterben, meg hasonlókban érdekes karakterek és izgalmas, pörgõs cselekmények vannak, ezekkel szemben ilyen bonyolult, filozofálgató sorozat esélytelen és piacképtelen.
motivator 2011 dec. 28. - 15:48:21
Valaki,aki olvasta a könyvet,vagy egy kicsit felvilágosultabb mint én,megtudja mondani,hogy SPOILER!!! Henry Scudder az milyen kapcsolatban állt a fõnökséggel és mért lett fekete a szeme a végén ,az a szerencsétlen akit megölt,azt mondta,h "te lehetnél a szolga",szóval Henry is gonosz volt? SPOILER!!! vége
MiaLarge 2011 febr. 17. - 16:02:51
Letöltöttem egy részt,de nem fogott meg.
Itt mindenki ódákat zeng a filmrõl...lehet folytatnom kéne,hátha magával ragad?
Más sorozatoknál,mint pl. a Dexter nem volt kérdés,hogy folytatom-e vagy sem,mert már 10 perc után rabul ejtett..
10/10
Sadenal 2011 jan. 24. - 21:27:09 10/10 Előzmény Livijjja
Nem csapták össze. Ugyanis ha jól tudom 6 évadosra tervezték és csak most indult volna el igazán....:D
10/10
Livijjja 2010 aug. 25. - 14:22:39 10/10
Végig néztem és imádtam!
De hogy lehet ilyen befejezése??!! :( Az utolsó részben csalódtam, sajnos összecsapták.
1/10
tamast2 2010 aug. 11. - 14:05:49 1/10
Engem is sikerult raszedjetek :-) A vilag legjobb sorozata, mi? Az elso resz utan 1-re ertekelem. Nem tudom miert lenne jobb, mint pl. a Veszhelyzet. Abban tobb embert gyogyitanak meg egy resz alatt :-)
10/10
gabree 2010 jan. 28. - 23:27:12 10/10 Előzmény Obránszky Ármin
2003-ban az elsõ, 2005-ben a második évad is megjelent Mo-on dvdn:)
Engem a kedvesem szoktatott rá, az elsõ évad alatt beleszerettem a filmbe, a másodikat már tõlem kapta meg:)Kár, hogy nincs harmadik, nekem hiányzik még egy-két info a teljes megértéshez:)
ReignMan 2010 jan. 28. - 23:23:06
Egy nap alatt néztem meg az elsõ évadot, remek sorozat, teljesen magával ragad, Clancy Brown nagyon jól játszik.
Redfield 2009 jún. 29. - 20:12:43 Előzmény Obránszky Ármin
A Carnivále-t már kiadták nálunk dvd-n, mindkét évadot, a Birodalom pedig hamarosan szintén jön, ha minden igaz.

Egyébként ezt most nézem, folyamatosan fogyasztom a részeit, és csak dicsérni tudom. Persze az HBO-tól már megszokhattuk, hogy náluk jobban senki sem viseli szívén a minõségi tévés szórakoztatást. Egyszóval úgy néz ki: ennek a legnagyobbak közt a helye, messze maga mögött hagyva az elhíresültebb Twin Peaks-t is. A Birodalomnak meg meglepõdtem a végén, hogy nincs lezárva, aztán olvastam utána, hogy azért nem folytatták, mert meghalt a Dr. Helmert játszó színész, de jobb is így. Vannak dolgok, amiket ha nem tartanak tiszteletben, az a minõség rovására mehet.
10/10
Vinogradov 2009 jan. 01. - 12:32:27 10/10 Előzmény Obránszky Ármin
Igen, valahogy titkon én is ettõl féltem...
Akkor még ki kell kempelnem valahogy azt a 6DVD-s díszkiadást...

Azért köszi az ajánlkozást!
10/10
offtopic
Obránszky Ármin 2008 dec. 14. - 17:33:30 10/10
"HONNAN???"

Sajnos, legjobb tudomásom szerint, ez az a sorozat, ami tényleg nem található meg itthon kereskedelmi forgalomban! Viszont kevébé legális úton, torrentes oldalakról minden további nélkül beszerezhetõ és feliratot sem nehéz hozzá találni. Az, hogy a polcomon figyel kissé megtévesztõ lehetett, úgy értettem, hogy kiírtam magamnak. :-)
Triert elkezdték a forgalmazók is felfedezni, úgy vettem észre, némi esély van arra, hogy a Birodalomra is sor kerül, de szkeptikus vagyok ezt illetõen. Min. 3, de inkább 6 dvd/évados kiadással kell elõrukkolniuk, amiért 5-6000 ftot lazán el kellene kérniük és õszintén szólva kötve hiszem, h megtérülõ vállalkozás lenne ez Magyarországon, ahol még a rendezõ nevét is alig ismeri a publikum döntõ hányada...
Szóval marad a reménykedés abban, hogy valamelyik csatorna mûsorra tûzi, bár amennyi sorozatot dobnak ki mostanság Amerikában a piacra, aligha várható, hogy egy dán (kult)sorozatnak, ami ráadásul nem is mostanában készült helyet szorítsanak vagy a letöltés. Pedig ez olyasminek ígérkezik, aminek a készítõit szívesen támogatná az ember némi pénzzel! Ez van!
Ha gondolod, privátban belinkelem az oldalt, ahonnan letöltöttem, innen úgyis kimoderálnák!
10/10
Vinogradov 2008 dec. 14. - 16:59:04 10/10 Előzmény Obránszky Ármin
"A Birodalomra (Riget-http://us.imdb.com/title/tt0108906/) gondolsz? Ha igen, akkor az már ott figyel a polcomon, épp a szünetre terveztem, hogy megnézem. Ha nem, akkor belinkelnéd az ominózus sorozatot? LvT garancia a minõségre!"

Persze, hogy arra gondoltam, bocs - kissé fáradt voltam, amikor ezt írtam.
Neked megvan???
HONNAN???"Köszönöm a tippet, azt hiszem, teszek vele egy próbát!"

Ez az a film, amit feltétlenül látni kell - számomra megdöbbentõ, hogy nálunk mennyire ismeretlen...
Pedig annak idején még Balázs Béla is írt ám róla kritikát!!!"Annyit elmondanék, hogy talán nem lesz olyan hihetetlen hiányérzeted a végén..."
Hát ha nem lesz hiányérztem, akkor paradox módon méginkább átkozni fogom a finanszírozókat és az érdektelen nézõket, hogy nem futhatta ki a film azt az ívet, amit szántak neki. :-)"

Nem tudom, én azt fájlaltam igazán, hogy nem folytatták - az eddigiekkel kapcsolatban semmi problémám nem volt.
De ezt majd folytassuk akkor, miután végignézted."Azért az látszik, hogy megadták volna a módját, hogy úgy vesszük az elsõ 10 rész simán felfogható egyfajta "elõételként".
Amúgy azon még mindig el vagyok képedve, hogy a Sírhant Mûvek hogy élhetett 5 évadon keresztül ebben a közegben ennyire komoly mondanivalóval, nyomasztó légkörrel és maró társadalomkritikával, ennyire kevés akció mellett!"

Igen, ez egy nagyon jó kérdés!
10/10
Obránszky Ármin 2008 dec. 14. - 12:22:09 10/10
"Ha már Lars von Trier-t emlegetted, akkor feltétlenül szólnék a szintén két évadot megélt, számomra minden idõk egyik legjobb sorozatának számító, de sajnos Mo-n hozzáférhetetlen Reich címû szériájáról, amirõl egyelõre nem is mondanék mást, mint, hogy LÁTNI KELL..."

A Birodalomra (Riget-http://us.imdb.com/title/tt0108906/) gondolsz? Ha igen, akkor az már ott figyel a polcomon, épp a szünetre terveztem, hogy megnézem. Ha nem, akkor belinkelnéd az ominózus sorozatot? LvT garancia a minõségre!

"Emiatt, és még több más okból is nagyon találónak érzem az párhuzamot Tod Browning "Szörnyszülöttek" címû 1932-es opus magnumával, minden idõk alighanem egyik legjobb horrorjával."

Köszönöm a tippet, azt hiszem, teszek vele egy próbát!

"A David Lynch-re jellemzõ "agymenéseket" nem sokan tolerálják - talán igazuk van, talán nem..."

Nem tudom, h igazuk van-e, csak azt, az intoleráns csoportba tartozom! :-)
Ennek ellenére nagy rendezõnek tartom Lynchet. Aki Az elefántember és a Straight Story c. remekmûveket filmre tudta vinni, az elõtt illik kalapot emelni. Arról nem is beszélve, hogy a TP úgy az egyik kedvenc sorozatom, hogy a második évadban különösen voltak számámra nem igazán tetszõ momentumok. Viszont a hihetetlen erejét jelzi, hogy ezek eltörpülnek a kiváltott hatás mellett. Lynch-csel még próbálkozom a jövõben is! :-)

"Annyit elmondanék, hogy talán nem lesz olyan hihetetlen hiányérzeted a végén..."
Hát ha nem lesz hiányérztem, akkor paradox módon méginkább átkozni fogom a finanszírozókat és az érdektelen nézõket, hogy nem futhatta ki a film azt az ívet, amit szántak neki. :-)
Azért az látszik, hogy megadták volna a módját, hogy úgy vesszük az elsõ 10 rész simán felfogható egyfajta "elõételként".
Amúgy azon még mindig el vagyok képedve, hogy a Sírhant Mûvek hogy élhetett 5 évadon keresztül ebben a közegben ennyire komoly mondanivalóval, nyomasztó légkörrel és maró társadalomkritikával, ennyire kevés akció mellett!
10/10
Vinogradov 2008 dec. 13. - 21:45:24 10/10 Előzmény Obránszky Ármin
"Olyan az egész, mint egy A.Ball-D.Lynch-LvonTrier koprodukció!
Le sem tagadhatná a sorozat, hogy a Sírhant Mûvek testvére!"

Ha már Lars von Trier-t emlegetted, akkor feltétlenül szólnék a szintén két évadot megélt, számomra minden idõk egyik legjobb sorozatának számító, de sajnos Mo-n hozzáférhetetlen Reich címû szériájáról, amirõl egyelõre nem is mondanék mást, mint, hogy LÁTNI KELL...

A Carnivale, mint a sorozattörténet egyik legszebb remeke, méltán állítható mellé!"Annyi a különbség, hogy freakjeink ezúttal nem a jelen Amerikájának városaiban bolyonganak céltalanul (vagy legalábbis általuk nem látott cél felé), hanem a '30-as évek még kevésbé imponáló, kilátástalannak tûnõ gyomorban tengõdõ „Ígéret Földjének” szekták és állatias ösztönök által uralt pusztaságain, ahol a homokviharban a legendák maguk is a valóság részét képezik. Külön bravúr, hogy ott ahol bárminemû mássággal szembeni intolerancia és az emberhez méltatlan körülmények között sínylõdõ emberek embertelensége és az önjelölt próféták hatásköre túllép minden korlátot, mégis sikerül megmutatni az igazi gyengédséget, egymásra utaltságot is."

Emiatt, és még több más okból is nagyon találónak érzem az párhuzamot Tod Browning "Szörnyszülöttek" címû 1932-es opus magnumával, minden idõk alighanem egyik legjobb horrorjával. Akár csak ott, itt is hihetetlenül kemény és kegyetlen világot láthatunk - ugyanúgy egy cirkuszi társulatnál járunk, s ott ugyanúgy rengeteg az embertelenségben megcsömörlött ember.
A különbség csak annyi, hogy az egy rendkívül friss és döbbenetesen erõs reflexió a saját korának hatalmas problémáira...
Persze számtalan más klasszikus analógiát is felemlegethetnék, pl. a prédikátor alakjának esetében a "Vadász éjszakája" Robert Mitchum alakította fõkarakterét, de ez volt a leginkább találó."Nem utolsósorban a remekül összeválogatott színészgárdának köszönhetõen. Hogy csak pár nevet említsek Clea DuVall, Carla Gallo, Cynthia Ettinger, Amy Madigan, Nick Stahl és Clancy Brown egészen fantasztikusak, ahogy a Twin Peaksbõl leigazolt, végre komoly szerepben bizonyító Michael J. Anderson is az."

Ehhez nem fûzhetek hozzá sokat - a színészek hihetetlen teljesítményt nyújtanak!"Ha már Anderson és Lynch nevét is említettem, meg kell jegyeznem, hogy nekem a Carnivale jobban tetszik, mint a Twin Peaks, mert hangulatban felér a nagy elõdhöz, de ezt úgy éri el, hogy mellõzi az öncélú „agymenéseket”. Igazából a TPben engem a briliáns társadalomrajz és a humor nyûgözött le teljesen, de több olyan vonal is volt, amivel nem tudtam mit kezdeni. A Carnivale-t lényegesen kidolgozottabb, összeszedettebb munkának érzem!"

Részben egyetértek.

A David Lynch-re jellemzõ "agymenéseket" nem sokan tolerálják - talán igazuk van, talán nem...

Az biztos, hogy valamiképpen ezek is hozzátartoznak a filmjei arculatához, és bármennyire is furcsán hangzik, kifejezetten hiányérzetem lenne nélkülük.

Ezért, és mert teljesen más a két sorozat arculata és látásmódja, nem szívesen hasonlítgatnám össze õket - más és más világ, más és más típusú végtermék.
Az biztos, hogy a saját mûfaján belül egyformán kiemelkedõ mindkettõ, a többit viszont hagyjuk - sztem..."Éppen ezért nem tudom, hogy sikerült lezárni két évadban azt, ami 6 szériásra terveztek (a második évad közepén járok).

Annyit elmondanék, hogy talán nem lesz olyan hihetetlen hiányérzeted a végén...

Az biztos, hogy a finálé mellett Hitchkock több hatvanas-hetvenes évekbeli produkciója is elbújhatna..."Sajnos nemcsak Magyarországon mennek el az emberek az igazi értékek mellett..."

Bár ne kellene egyetértenem veled...
10/10
Obránszky Ármin 2008 dec. 13. - 17:25:28 10/10 Előzmény Vinogradov
Olyan az egész, mint egy A.Ball-D.Lynch-LvonTrier koprodukció!
Le sem tagadhatná a sorozat, hogy a Sírhant Mûvek testvére! Annyi a különbség, hogy freakjeink ezúttal nem a jelen Amerikájának városaiban bolyonganak céltalanul (vagy legalábbis általuk nem látott cél felé), hanem a '30-as évek még kevésbé imponáló, kilátástalannak tûnõ gyomorban tengõdõ „Ígéret Földjének” szekták és állatias ösztönök által uralt pusztaságain, ahol a homokviharban a legendák maguk is a valóság részét képezik. Külön bravúr, hogy ott ahol bárminemû mássággal szembeni intolerancia és az emberhez méltatlan körülmények között sínylõdõ emberek embertelensége és az önjelölt próféták hatásköre túllép minden korlátot, mégis sikerül megmutatni az igazi gyengédséget, egymásra utaltságot is.
Nem utolsósorban a remekül összeválogatott színészgárdának köszönhetõen. Hogy csak pár nevet említsek Clea DuVall, Carla Gallo, Cynthia Ettinger, Amy Madigan, Nick Stahl és Clancy Brown egészen fantasztikusak, ahogy a Twin Peaksbõl leigazolt, végre komoly szerepben bizonyító Michael J. Anderson is az.
Ha már Anderson és Lynch nevét is említettem, meg kell jegyeznem, hogy nekem a Carnivale jobban tetszik, mint a Twin Peaks, mert hangulatban felér a nagy elõdhöz, de ezt úgy éri el, hogy mellõzi az öncélú „agymenéseket”. Igazából a TPben engem a briliáns társadalomrajz és a humor nyûgözött le teljesen, de több olyan vonal is volt, amivel nem tudtam mit kezdeni. A Carnivale-t lényegesen kidolgozottabb, összeszedettebb munkának érzem! Éppen ezért nem tudom, hogy sikerült lezárni két évadban azt, ami 6 szériásra terveztek (a második évad közepén járok). Sajnos nemcsak Magyarországon mennek el az emberek az igazi értékek mellett...
10/10
Vinogradov 2008 dec. 06. - 10:02:00 10/10 Előzmény Obránszky Ármin
"Tessék, csak hogy egyel növeljem a hozzászólók számát! :-)
"Én magam már azon is ledöbbentem, hogy mindössze nyolcan írtak a sorozatról."
Én most kezdtem csak el nézni az elsõ évadot (3 részen vagyok túl), de azt kell mondjam, valami bravúros! A megvalósítás olyan igényes, hogy nem gyõz csodálkozni az ember, a cselekményrõl még nem nyilatkoznék, eddig úgy tûnik, hogy szépen építkezik, szerencsére, nem kapkodnak."

Csak annyit mondok, hogy még semmit sem láttál...
Egyszerûen bámulatos.
Ezek után mondja nekem valaki, hogy egy múltban játszódó filmnél nem lenne alapkövetelmény a HITELESSÉG!
És az a fõcím!!!"Az, hogy ennyire kevesen látták, az nem kizárólag az emberek igénytelenségének következménye. Nem csaptak neki valami nagy hírverést... Nem mindenki akkora sorozatjunkie, mint te (vagy én)! ;-)"

Igen, de valószínûleg többen vannak, akik láthatták "annak idején" az HBO-n és ideírogatnak (és akkor még nem is beszéltem a sok hatalmas sorozatjunkie-ról aki ebben az országban szaladgál).
Ebben a tekintetben elég érdekes, hogy SZINTE SENKI nem látta idehaza...
Összes hozzászólás