Csapda a neten

Bakancslistához adom
V síti / Caught in the Net
18 éven aluliak számára nem ajánlott cseh krimi, dokumentumfilm, 100 perc, 2020

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Filmrendezői kezdeményezésre három fiatal színésznő kiskorúnak tetteti magát, hogy kiderüljön, mi történik, ha belépnek egy népszerű online chatszobába. Mélyen elgondolkodtató kísérlet, amely leleplezi, hogyan vált a gyermekbántalmazás e modern formája mindennapos, rendkívüli módon elterjedt fenyegetéssé. A kísérlet jó ízlés határain messze túlmutató eredménye „erős gyomrot” kíván, amely után sokakban ismét meginoghat az emberi nem felsőbbrendűségébe vetett hit.

A filmet a Budapest International Documentary Festival forgalmazza.
Bemutató dátuma: 2021. szeptember 16.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
peseta jan. 08. 12:47:24 8/10
Gyomorforgató, pedig már sok mindent láttam. Annyira szeretném azt hinni hogy ez a sok perverz állat is csak statiszta..
10/10
User Friendly 2021 nov. 18. - 18:34:05 10/10
Minden iskolában le kéne vetíteni a 14-es karikás verziót. És minden szülőnek, pedagógusnak a 18-ast.
Gratulálok a cseh filmeseknek, de igazából érthetetlen, hogy ezekkel az ügyekkel miért nem a rendőrség foglalkozik ilyen mélységben, felderítés szinten.
Megdöbbentő amúgy, hogy 10 nap alatt több, mint 2500-an zaklatták a 3 lányt. Ez a probléma sajnos sokkal nagyobb, mint az ember kapásból gondolná. Lényegesen több pedofil él köztük, mint azt sejtenénk.
10/10
Izabella Kosztovics 2021 nov. 12. - 18:35:41 10/10
Nagyon fontos kérdést vet fel a film, a gyerekek szemszögéből. Szomorú, hogy az állam nem támogatja a film gyerekeknek szóló verzióját abban, hogy ingyen eljusson minden iskolába. Ez olyan téma amit nem szabadna elbagatelizálni. A másik, hogy a személyiségi jogok fontosak, de nem minden esetben. A filmben elhangzott, hogy több, mint 2500 férfi környékezte meg a 12 évesnek látszó szereplőket, mégis csak egy főnek kellett bíróság elé állnia, annak is csak azért, mert több száz pornográf képet találtak a számítógépén ! Ja, és egyébként táborokat szervezett és vezetett gyerekek számára. A férfiak arcát felismerhetetlenné tették a filmben, pedig az egyetlen igazi büntetés az lehetne a számukra, ha az ismerőseik, barátnőjük, feleségük felismerhette volna őket. Talán ők nem lettek volna olyan elnézők, mint a jog. A vetítés után volt a moziban egy kis beszélgetés, ahol a film forgalmazójának képviselőjén kívül, egy pszichológus és a magyarországi cyber bűnözés egyik nyomozója is részt vett. Tőle megtudhattuk, hogy Magyarországon sem jobb a helyzet sajnos. Nagyon fontos lenne, hogy minél több emberhez eljusson ez a film!
10/10
csincsilla72 2021 szept. 20. - 15:50:13 10/10
A 18+-os verziót láttam. Maga a képi anyag, amelyet sokan sokkolónak tartanak, engem már nem döbbentett meg, koromnál fogva nem leszek rosszul égnek meredő hímvesszők vagy egy maszturbáló férfi látványától, de a jelenség annál inkább. És egy pillanatnyi kétségem sincs arról, hogy itthon sem jobb a helyzet. Ezt a filmet (legalábbis a fiataloknak is tálalható verziót) minden szülőnek, tanárnak és kamaszkorú gyermeknek látnia kellene. Részemről tízpontos.