Cseh Álom

Bakancslistához adom
Český sen
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott cseh dokumentumfilm, 94 perc, 2004

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Vít Klusák (1980) és Filip Remunda (1973), a FAMU hallgatói, kettős szerepben tűnnek fel a filmben: mint rendezők és mint üzletemberek, akik egy jól ismert reklámügynökségtől megrendelnek egy reklámkampányt egy kitalált hipermarket, a Cseh Álom megnyitóünnepségéhez. A "nagy meglepetést" ígérő kampányhoz tévé- és rádióhirdetéseket, több száz óriásposztert, valamint 200.000 szórólapot használtak fel, amelyekben a Cseh Álom saját termékcsaládját, weboldalát (www.ceskysen.cz) hirdették. A hirdetések több újságban és magazinban is megjelentek, sőt még egy reklámdalt is felvettek. Május utolsó napján pedig több ezer lelkes vásárló érkezett a Letnany negyed játszóterének zöld füvére, ahol nem egy hipermarketet találtak, hanem...
Bemutató dátuma: 2006. október 12. Forgalmazó: Szimpla Film Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
adamnagysweetmovie 2011 jún. 16. - 23:23:16 9/10 Előzmény ryood
A galéria véres képére nem emlékszem a filmbõl, werk vagy kivágott rész? :)
Sztem nem hihetetlenek az emberek, nem mindenki azért megy oda, mert nincs jobb ötlete üres ideje elbaltázására, hanem mert mondjuk full szegények (jó a filmben nem csak ilyeneket láttunk, de a Mercis csávók jellemzõen nem tolonganak, megveszik számlára, elköltségelik, jóccakát).
Csehország üdvözlendõ példaként áll elõttünk (egymillióval több munkahely, normálisabb rendszerváltás stb), hát azért ott sem virágzik a civil tudatosság, autonómia. De erre legalább rádöbbentik õket és nem ütik agyon a filmeseket miatta. Nálunk mi lett volna a plebs reakciója? (lásd a werkfotót)
A közepetáján kicsit sokat pepecsel a marketingkampány felépítésével, amit egyébként is tudunk, unalmas technikai részletek, unalmas marketingesekkel. (Az mondjuk elgondolkodtató, hogy jó "fasisztaként"/kapitalistaként nem érdekelte legtöbbjüket, mit csinál, csak hatékonyan tegye, akár még ha azzal saját marketinges voltát járatja is le, minden mindegy, ha kurva a világ, legalább fizessenek érte minél többet-mondhatják).
Amikor nem szövegelnek és nem reklámoznak, hanem tisztán filmes eszközökkel képeket mutatnak és embereket dokumentálnak, azok a részek kifejezetten erõsek.
efes 2007 dec. 05. - 20:24:00 Előzmény ryood
jaja. és pontos. kb. ugyanez játszódott le a minap budapesten, amikor nagy nehezen megnyílt(?) a legújabb pláza a keletinél...:D
10/10
ryood 2007 dec. 05. - 20:19:35 10/10
nézzél akkor álmok útján-t britney spearssel.
10/10
ryood 2006 dec. 31. - 23:38:18 10/10
ez a film nagyon nagyon kemény! hihetetlenek az emberek !