Csinos kislány

Bakancslistához adom
Pretty Baby
amerikai filmdráma, 110 perc, 1978

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

New Orleans piros lámpás negyedében él a prostituált Hattie, a tizenkét éves lányával, Violettel együtt 1917-ben. Madame Nell bordélyházának bennfentes látogatója a fényképész Ernest J. Bellocq, aki a törvényes prostitúció utolsó napjait dokumentálja, és naponta fényképezi a lányt. Madame Neill aukcióra bocsájtja Violet szüzességét, a szerencsés nyertes négyszáz dollárért egy éjszakát tölthet a lánnyal. Amikor Hattie feleségül megy egy gazdag klienshez, Violet egyedül marad a bordélyban, majd Bellocq felesége lesz.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
nikato 2022 szept. 04. - 12:48:13 6/10
Shields anyját szidják, pedig Shields maga nincs rossz véleménnyel a filmről, mert ez csak egy film. Egy régi letűnt(?) világot mutat be, Brooke-nak nem volt nehéz a szereplés, nem érezte magát mocskosnak, nem volt zavarban. Élete első csókja volt Keith Carradine-nal.
dzseger 2015 febr. 01. - 11:18:11
Hmmm..., érdekes volt látni, hogy 100 évvel ezelõtt (ha valóban így volt, akkor) hogyan ûzték az - akkor még - legális szex-ipart a nõk New Orleansban.

Mennyire(?) természetesnek tûnt az "oda született" (kis)lányoknak amit maguk körül láttak. (Talán) ezért is volt természetes a fõszereplõ kiscsajnak, amikor - 12 évesen - elárverezték a szüzességét :/

Én - sok tíz évvel ezelõtt - (még) nem tudtam, hogy Brooke Shieldsnek volt korábbi filmje is a - 80-as években Magyarországon is bemutatott - Kék lagúnánál. Már abban is igen kevés ruhában "mutogatták" 15 éven (igaz - ahogyan mondani szokták - nem öncélúan), de hogy 12 évesen is már tök csupaszon szerepelt(ették), az - a mai szemmel - igen súrolja a pedofíliát.

Kicsit az Árvácska jutott az eszembe. Akkoriban az természetes(?) volt..., mai (nagyon felnõtt, férfi) szemmel nézve már kacsingat az ember, hogy mikor jön érte a yard :/

Na..., most ennyi..., esetleg látta még valaki?

A film egyébként aranyos/érdekes volt, hogy arról is írja két pár szót.

Ja még egy: eddig azt hittem, hogy a - most sem csúnya - Susan Sarandon Rocky Horror Picture Show-ban mutatta meg leginkább bájait. E filmben azonban még elõrébb lépett a testi mûvészi ábrázolás terén ;)