Dermesztő szél

Bakancslistához adom
Wind Chill
angol-amerikai horror, 91 perc, 2007

Értékelés:

137 szavazatból
Szerinted?

Karácsonyra kiürülnek az egyetemi kollégiumok. Aki csak teheti hazautazik a családjához, rokonaihoz. A csinos lány is haza készül, így amikor az egyik iskolatársa, akinek még a nevét sem tudja, felajánl neki egy helyet a kocsijában, örömmel elfogadja azt. Mire ráébred, hogy a fiú túl sokat tud róla, már egy elhagyatott úton járnak. Hamarosan tomboló hóvihar ejti őket rabul, és egy különös autó leszorítja őket az útról. A halálra rémült fiatalok hirtelen rádöbbennek, hogy a csontig hatoló hidegnél van nagyobb problémájuk is.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
vargacs33 2018 nov. 25. - 03:02:56
Hát ezt még egyszer meg kell néznem, hogy értelmezzem, de elsőre is lekötötött! Addig nem pontozom, de első véleményem, hogy kicsit nehezen indul, majd úgy érzi az ember, hogy nagy hüleségbe fog váltani, de nem bántam meg,hogy megnéztem, sőt mivel éjszaka néztem, egy nappali megtekintést is megszavazok a fimnek! 7/10, 8/10 között gondolkodom!
3/10
stupek2 2016 máj. 28. - 22:35:59 3/10
Végig sötétben játszódó film. Szerintem több idõsíkban, amibe belekeveredtem, de ha Kiring hozzászóló variációját olvasom, akkor érthetõ a film, kár , hogy ez a film nézése közben nem jot le nekem. Ez olyan, mint amikor valaki néz egy operát a színházban, de közben olvassa a cselekményt, mert õ sem tudja összerakni a dolgokat. Köszönöm a magyarázatot, de nekem kellene összeraknom a film alapján és nem utólag egy kritikus hozzászólása alapján. Sajnos nekem nem jot le a cselekmény.
7/10
Újvállalkozó 2014 júl. 20. - 14:49:09 7/10
7/10

Nekem tetszett a film, bár elsõre nem volt világos minden. Kis költségvetésû, de végig lekötött.
zsoltix 2013 szept. 30. - 00:24:18 Előzmény kiring
Szerintem ilyesmire még a forgatókönyvíró se gondolt, de nem rossz elképzelés. :)
merkel 2013 aug. 06. - 15:17:49
Egész másra számítottam, de tetszett. Jó hangulatos, nyugis kis film, szép környezetben. Romantikus horror. :)
kiring 2013 aug. 05. - 07:47:38 Előzmény rockqueen
SPOILER

Ez a film rengeteg apró elemet tartalmaz, érdemes többször is végignézni. Én csak most láttam elõször, ezért még nem is értem át egészen a részleteket, majd még pótolom.

Átfogón: A fiatal srác valójában a gyilkos rendõr, aki lehetõséget kapott, hogy kipróbálja, meg tud e változni, meg tud e szabadulni gyilkos hajlamától.

A fiú a filmben végig küzd önmagával, hol éppen a gyilkos rendõr, aki végezni akar a nõvel, hol a fiatal srác, aki meg védi a gyilkos rendõrtõl.

Részletek, amibõl következtethetünk: A fiú hazudott, nem "odavalósi", ahová mondja. Mindent tud a lányról, pedig most találkoznak elõször - az információkat valószínûleg szellemtestben szerezte.

A fiú olykor nagyon rossz állapotban volt – ez az ideiglenes test-öltés következménye, és nem is vért pisilt, hanem vért kellett innia ahhoz, hogy ne fogyjon ki az idõbõl.

Elõször azt hittem, a régen meggyilkolt, és a mostani nõ ugyan az, de mikor a mostani lejött a póznáról, és megjelent neki a régi, akkor meg úgy gondoltam, õk nem ugyan azok, mert mikor a lány visszament a kocsiba, a fiú már halott volt – ezt akarta a régi vele közölni.

De a fiú halálával még nem ért véget sem a lány veszélye, sem a fiú/rendõr küzdelme önmagával, hanem az folytatódott szellemi szinten. A vége azért jó lett – gyilkosság helyett a volt rendõr, vagyis most már egy aranyos fiú szelleme elvezette a lányt a benzinkútra, és szépen elköszönt a lánytól.

A kérdés, hogy miért voltak ott a papok? – A bajban a leggonoszabb ember is Isten segítségét kéri, ezt tette a rendõr is, és ezt illusztrálták a papokkal. Persze, ez csak egy verzió, akár több mondanivalója is lehet a filmnek a papokkal.
2/10
Jagdglück 2013 aug. 04. - 10:21:49 2/10
Nem értem miért kell ilyen filmeket készíteni. Hihetetlenül infantilis történet. Még az "indiántemetõre épült házas, kisvárosi legendás" történetek is jobbak, pedig azok sincsenek a toppon :D
SPOILER
Sötét alakok a szakadó hóban, fagyott zombi arccal. Ezek észlelése a film során összesûrítve kb. 1 percet vett igénybe. Ja, de lehet, hogy attól lett inkább horror, hogy a szereplõk lelki és testi szenvedését és félelmét érezhettük át, mert ugye ott volt a megfagyás veszélye (szinte együtt fagytunk a szereplõkkel a tv elõtt) és féltünk, mert a forgatókönyvíró által kitalált felettébb nagyívû gyilkosságtörténet a 60-as évekbõl legendásan elátkozottá tette a 606-os mellékutat. Ezek inkább thriller elemek, de oké, ez egy horror.
SPOILER VÉGE
Azért ügyeltek arra, hogy ezt a zseniális történetet 3 már befutott színésszel játszassák el, így hátha hitelesebb...
csipzár 2013 aug. 04. - 00:38:14
Tipikus ostoba jenki horror.
8/10
Szissssz 2013 jún. 12. - 23:13:51 8/10
Nekem is nagyon bejött!
1/10
tazmanch 2013 jún. 03. - 01:35:39 1/10
Nagyon gyenge 'muzsika' és rettentõ unalmas 'alkotás'.
A végén csak ültem magam elé bambulva, hogy miért? Miért engendtem magamnak, hogy végigszenvedjem és ráadásul a végére se mondhassam, hogy na legalább ezért megérte. Katyvasz az egész és még idegesítõen belassult is.
V.ki az Azonosság címû remekmûhöz hasonlította (stílusra). Nyomába sem ér.
Szánalom a köbön = 1/10
rockqueen 2013 máj. 12. - 15:02:40 Előzmény gimbiikeeh
SPOILER KÉRDÉS!!!

Én azt nem értem, hogy amikor a rendõr megölte a szõke csajt a '60-as években, a papok az erdõbõl nézték õket, pedig szerintem semmi keresni valójuk nem volt ott, vagyis a készítõk bakiztak. Vagy nem? Arra gondolok, hogy a papok szellemként nem lehettek ott, mert akkor még nem voltak hallottak. A rendõr csak azután öltem meg õket, hogy hagyták benn égni a kocsijában. Ha meg emberként voltak ott, az azért gáz, mert nem segítettek a csajon, a rendõrnek pedig meg kellett volna riadnia tõlük. Vagy ennyire nem érdekelte, hogy közönsége van? Vagy arról van szó, hogy Emily karakterét amikor visszakalauzolták a múltba, õk is vele mentek, és újra végig nézték, hogy mi történik (kb. ez olyan volt, mint a múlt szelleme a Karácsonyi énekben? Õk látták a múltban lévõ embereket, de õket nem látták.)?
9/10
gimbiikeeh 2013 máj. 10. - 23:59:20 9/10
Nagyon komoly film. A történet tényleg nem nagy szám, de a megvalósítás már annál inkább. Sokszor láttam már és még mindig leköt. A színészi játék is tökéletes. Fõleg Emily Blunt, aki gyönyörû is.

9/10
8/10
peti2006 2013 ápr. 13. - 09:06:47 8/10
Nem túl eredeti történet, annál jobb megvalósításban.
7/10
jonny0762 2013 márc. 30. - 00:32:24 7/10 Előzmény Dean88
jó film, a zene és a szinészek is jók a sztori kicsit sablonos .10/7.
10/10
Dean88 2012 szept. 19. - 16:05:54 10/10
Szerintem nagyon jó film. Karakteres. A történet lehet, hogy sablonos, de a REMEK színészi játék és a fantasztikus zene miatt egy igazán jó film. Az egyik kedvencem.
1/10
esther1 2012 jún. 01. - 18:30:30 1/10
Ja, érdekes volt, hogy "nem volt nevük" :)
1/10
esther1 2012 jún. 01. - 18:29:27 1/10
Tudom, hogy ezek szubjektív dolgok, és mindenkinek más a véleménye. De abból kiindulva, hogy én is szoktam az alapján választani filmet, hogy a többieknek hogy tetszett, ezért nem bírtam ki hogy ne írjak.
Nekem, siralmasan unalmas volt. Ha a tv-ben adják és HA NINCS MÁS akkor azért jobb mint mondjuk a valóság show-k, de megvenni DVD-n, vagy kikölcsönözni, nem adnék érte még egyszer pénzt :(
Valaki tud valami igazán "ütõs" borzongós filmet? Elõre is köszi!
Tekercs 2012 máj. 15. - 00:38:02
Azért annyira ne sirassuk el a dolgot. Nem rossz film, attól függ milyen kedve van az embernek amikor nézi. Abban egyetértek az elõttem szólókkal, hogy kicsit össze lett csapva. Nálam nem volt vészesen sötét, engem csak a nyilvánvaló hibák zavartak. Aki nem látta, annak spoiler lesz: amikor mentek az úton, frissen el volt tolva a hó, tele kocsinyomokkal, amikor kisodródnak, akkor meg már nem látnak nyomokat, az elején a beszélgetõs jeleneteknél látszik, hogy az ablak egészen fel volt húzva, mínusz ezer fokban sem látszik a leheletük, a kabátot sem húzzák össze... Azt meg ne mondja el nekem senki, hogy mérsékelt éghajlati övön több tíz éve meg van fagyva a fickókám. Volt még pár ilyen apróság, és az ilyen lassú filmeknél ezek veszélyesek, mert az ember ezeket kezdi észrevenni, akkor pedig végig megmarad az "ez csak egy film" érzés, és akkor már megette a fene.
3/10
Rahar 2012 ápr. 13. - 16:42:02 3/10
Számomra az egyszer nézhetõ kategóriába tartozik. A film elég unalmasan kezdõdik, nekem nem keltette fel az érdeklõdésemet, egy idõ után azért izgalmassá váltak az események. Számomra nem tartozik a horrorfilm kategóriába, mert semmi félelmeteset vagy ijesztõt nem tapasztaltam a megtekintése közben, azért is néztem meg, mert én alapvetõen nem szeretem a kemény horror filmeket. A két fõszereplõ beszélgetése nem kötött le, nagyon untam, a történõ eseményekbõl pedig nagyon rövid idõ alatt rá lehet jönni az események okaira, sajnos csavar nincs a történetben, az legalább fordulatossá tette volna az alkotást. Aki szereti és már viszonylag sok thrillert látott annak szerintem újat már nem fognak ebben a filmben mutatni.
offtopic
imrenyibalazs 2012 jan. 28. - 01:41:54
Most megint belenéztem;... ha azt mondom, kár, hogy nem lett hibátlan filmre, pl.: mert Emily Blunt kiválóan játszik. - Profin hozza a nem rossz kiállású, jómódú szülõktõl származó, de jellemre hibás embert, annak egy típusát; olyat, aki nem megy természetesen szembe a törvénnyel, ezt miért is tenné; - szóval lényegében szabályos, meg minden... De ha pl.: valami neki az érdeke, mint kényelemben részesülni, másra hárítani a fejtörõsebb feladatokat, vagy akármi, akkor õ a maga módján (szavakban) kioszt mindenkit és esetleg etikátlanul olyan hangnemet üt meg, ami nem szép.
Nagyjából ezt tudnám mondani. - Talán azt mondanám még, hogy ha nem az történik, ami neki kellemes, szavakban gyorsan lereagálja. Szóval E.B. ezt a típust igen jól hozza.
Összes hozzászólás
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Autentikus roma népzene a MÜPA Fesztivál Színházában.

Jegyvásárlás