Drága örökösök

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, 35 perc, 2019

Értékelés:

305 szavazatból
Szerinted?

A történet dupla epizóddal kezdődik, amelyben megismerjük a Szappanos családot, akiket sokkol a hír: Kálmán bácsi óriási vagyont hagyott rájuk, amit akkor kapnak meg, ha egy éven át a bácsi falujában élnek. Az örökösök úgy döntenek, hogy maradnak és elkezdődik az egy évre szóló taktikázás.

A Drága örökösök egy 2019-ben bemutatott magyar televíziós vígjátéksorozat, amelynek showrunnere és vezető írója és rendezője Hámori Barbara. A ContentLAB & Factory által készített sorozat, a horvát Kud puklo da puklo (kb. Mindegy hová mész) ötlete alapján készült, de a történet saját fejlesztésű, eredeti magyar sorozat. Az első epizódját 2019. január 1-én mutatta be az RTL Klub, 2019. május 1-től a Cool TV is elkezdte vetíteni. A 2. évad 2019. augusztus 12.- november 8.-ig volt képernyőn.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
napraforgó febr. 23. 12:02:12 5/10 Előzmény nocito
Egy ilyen kislétszámú, semmit se csináló gittegyletnél nyilván az elnök őrzi az összes iratokat, az alapitó okiratot, a cégbejegyzést, az ülésekről készült jegyzőkönyveket, a különböző döntésekről készült egyleti határozatokat és minden más fontos iratot, megkereséseket, kérelmeket, javaslatokat, stb.
nocito febr. 23. 11:34:34 Előzmény napraforgó
Az alapító okirat felhánytorgatása legalább teljesen életszerű dolog. Ámbár abból rendelkezhetne mindenki saját példánnyal. Illetve a köznéninél is lehet.
2/10
Ordító egér febr. 23. 10:25:26 2/10 Előzmény napraforgó
A közjegyzőnőnél tett látogatás a sokadik a DÖ kapitális baromságainak sorában. Feltételezem, a horvát eredetiben kevesebb volt az utóbbiból.
5/10
napraforgó febr. 23. 10:20:08 5/10 Előzmény Ordító egér
Ha jogutóddal szűnik meg az egylet, akkor a jogokat és kötelezettségeket is megörökli a jogutód.
na de ha jogutód nélkül???
Gondolom, akkor is rendelkeznie kell az egylet vagyonáról. Elvileg visszaszállhatna az alapitóra is, vagy az általa megjelölt másik szervezetre, na de ha az alapitó meghalt és az alapitó okirat nem rendelkezett erről az esetről?

No, majd Marosi Gitta elmagyarázza nekünk aa szkott fene nagyy hozzáértésével. Esetleg Kálmán küld egy újabb videót.
nocito febr. 23. 10:10:59 Előzmény guess.who
"És ami izgalmas: ha -tegyük fel- sikerülne feloszlatni, akkor a még meg sem kapott pénz KIÉ lenne? Visszamegy az örökségbe, vagy az államra száll?"

Természetesen ez a kérdés. Mi van, ha az egylet megszűnik még az örökösökörség vége előtt?
2/10
Ordító egér febr. 23. 09:59:52 2/10 Előzmény nocito
Kérdés, jogutód nélkül, avagy jogutóda az ott - Zsóka nélkül - rögtön megalakuló Ökörapáti Faluszépítők Köre lesz. Marosi majd megmagyarázza.
2/10
Ordító egér febr. 23. 09:57:02 2/10 Előzmény guess.who
Bőven elegendő az összefoglalót elolvasni, ill. a feltöltött epizódon alul az idővonalon végigmenni és ha látsz érdemleges jelenetet, pl. Icuka nagymonológját, megnézed.
5/10
napraforgó febr. 23. 09:49:59 5/10 Előzmény guess.who
A demokratikus szaavazósdit nem lehet félretenni.
Fogadjunk, hogy az egylet alapitó okiratában is benne van, hogy minden fontos kérdésben, avagy kivétel nélkül minden ügyben többségi szavazással döntene. Szavazategyenlőség esetén az elnök szavazata dönt. Ez igy szoko és tt lenni.
A 46. rész alcime pedig : A hatodik egyleti tag. Most vagy Szláven a hatodik és ez róla szól, avagy belép még valaki az egyletbe. Dia, vagy Stefi?
Bár lehet, hogy Stefit leszavaznák, mert ő már megkapta a maga örökrészét, minek tapsolta el.
5/10
napraforgó febr. 23. 09:41:29 5/10 Előzmény guess.who
Nézd meg a 42. rész ismertetőjét:

Mihály pedig lázadni kezd és sorsfordító egyleti gyűlést hív össze.
Szerintem elnököt vált az egylet. Legalábbis ez lenne logikus.


guess.who febr. 23. 08:28:33 Előzmény nocito
Áránko szerepe szerintem ennyi volt. Mézessüti is nagyon eltűnt azóta, hogy Szlávennek üzent és szegény Dia adoptálni akarta.
Zsenike aranyos, de úgy tűnik, neki sem szánnak túl sok szerepet a sütispult mögötti biodekoráción kívül - ha jól rémlik, volt vagy három mondata, hogy nincs pénz a kasszájában és kész. Ráadásul eleve nem túl okosnak állították be, szóval csak egy kevéske debilvírus kell, és olyan ostobává válik, mint Renike. :(
HR-bébi, illetve szerintem a komplett Kárászi kórház szintén törlődött nyom nélkül, Lóbeltkét most már nem fogják mutogatni ott egyedül, hiszen Katáng nem megy vissza... De egyébként is nagyon epizódszereplő volt, szerintem nem volt összesen képernyőn 5 percet.
guess.who febr. 23. 08:22:34 Előzmény nocito
Ki oszlatja fel? Úgy értem: az elnökön kívül ki jogosult feloszlatni? A "demokratikus szavazósdi" már nem jöhet szóba, autokrácia van az egyletben, ahogy Zsóka megmondta. Ráadásul a szavazati többség is Gáléké, szóval ha még véletlenül szavazgatnának is, akkor sem lehetne feloszlatni.
Az egyetlen lehetőség valami jogi csűrcsavarral bírósági ítélettel megszüntetni az egészet (de hát az idő, meg a kimenetele is kétesélyes). Bár valami hasonlót jeleztek az előzetesben (amiről ugye tudjuk, hogy az ellenkezője igaz) az alapító okirattal.

És ami izgalmas: ha -tegyük fel- sikerülne feloszlatni, akkor a még meg sem kapott pénz KIÉ lenne? Visszamegy az örökségbe, vagy az államra száll?
5/10
napraforgó febr. 23. 03:47:48 5/10 Előzmény nocito
Egyik sem ökörapáti lakos, márpedig az nyilván feltétel.
nocito febr. 22. 21:30:56 Előzmény guess.who
"Pedig milyen öröm lenne egy teljesen szimpla, nem debil, mindössze normális szereplő..."
Áránká, Dzsennike, HR-es? :)
nocito febr. 22. 21:29:46 Előzmény guess.who
Mi van, ha feloszlatódik az egylet?
guess.who febr. 22. 19:51:56 Előzmény Rojita
Misi és Danika hallgatása szerintem nagyjából annyit jelent, hogy ha kell, akkor természetesen úgy szavaznak, ahogy Zsóka akarja, de most még nem kell a nyílt konfrontáció, szokjanak csak hozzá a régi tagok az új szabályokhoz... Tényleg érthetetlen, hogy a most éppen okosnak, és a valós helyzetet jól átlátónak tűnő Anikó miért nem húzta be az ötleteteket (ti. hogy Stefánt és Diát is válasszák be Dani mellett az egyletbe)?!
Sajnos ahogy Zsóka előadta, hogy "elege van a demokratikus szavazósdiból", az számomra azt mutatja, hogy nemigen fogja hagyni, hogy leváltsák. És mivel egyelőre ő van birtokon belül (azaz ő az elnök), eléggé meg tudja nehezíteni Anikóék dolgát.
guess.who febr. 22. 19:46:02 Előzmény Rojita
Ennek a Vilinek nagyjából annyi szerepet kellett volna adni, ami az első ellenőrködése volt. Esetleg még egyszer visszajön és újraellenőriz mindent - de ezzel kész. Ehelyett sikerült még egy eszméletlenül idegesítő figurát beleírni a sorozatba...
Pedig milyen öröm lenne egy teljesen szimpla, nem debil, mindössze normális szereplő...
7/10
Rojita febr. 22. 19:27:36 7/10 Előzmény napraforgó
"Viszont nagy az egyetértés, hogy ne Zsóka kezelje a pénzt. Most kéne őt leváltani az elnöki tisztségről! "
Kérdés, h a tagok össze tudnak-e fogni?
7/10
Rojita febr. 22. 19:24:36 7/10 Előzmény guess.who
Azért, mert Krisztián is a "Távoltartási végzésre" hivatkozik, azért az nincs. Ő, mint "alkalmazott" utasításban kapta, h védje meg a panziót. Tovább Ő nem gondolkodik. Tipikus őrző-védő felfogás. Mindegy, hogyan, de teljesíti az utasítást.
A falusiak közül senki se gondolja át logikusan, h hogyan született volna a jogi határozat ilyen gyorsan, meg mire fel? Ha az igazgató azt mondta, h van, akkor elhiszik. Mai falusi, ÉSZBELI látlelet.
Az egész Vili kamuja.
Kristófnak egyenlőre ideje se volt, h értelmesen átgondolja, h ez hivatalos ügy-e? Sztem, Ő nővéréről mindent elhisz, h el tud intézni.
nocito febr. 22. 18:36:35 Előzmény guess.who
Főleg úgy, hogy Cicuka már régen elvitte a shót!
guess.who febr. 22. 17:25:39 Előzmény Kuttyánszki
Igen, minden megnyilvánulásából süt az elfojtott (vagy nem is annyira elfojtott) agresszió, mindig érezni, hogy mindjárt robban...

Nem tudom, mennyire szándékos a készítők és/vagy a színészek részéről, de egyre többször röhögik ki TTibit. Kristóf, Tomika és Vali is a szemébe röhögtek már párszor, ami korábban sosem fordult elő... :) Bár tartok tőle, hogy már késő: ezt a TTibi karaktert nemigen fogja megint megkedvelni senki, bármennyire is igyekeznek a korábbi kedvenc Szlávent súlytalanítani mellette.
Összes hozzászólás